Rusia afirmă că a folosit din nou rachete hipersonice în Ucraina

Rusia afirmă că a folosit din nou rachete hipersonice în Ucraina

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 martie 2022

Rusia a afirmat, duminică, a doua oară, că a folosit rachete hipersonice în Ucraina, de data aceasta pentru a distruge un rezervor de carburant al armatei ucrainene din sudul ţării, informează news.ro.

"Un important rezervăr de carburant a fost distrus de rachete de crozieră Kalibr trase din Marea Caspică, precum şi rachete balistice hipersonice trase de pe sistemele aeronautice Kinjal, din spaţiul aerian al Crimeei", a declarat ministrul Apărării într-un comunicat, fără a preciza data acestor atacuri.

Ministerul a adăugat că acest atac a avut loc în regiunea Nikolaiev. Potrivit ministerului, ţinta distrusă a fost "principala sursă de alimentare cu combustibil pentru vehiculele blindate ucrainene" desfăşurate în sudul ţării.

Ministerul rus al Apărării anunţase că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei.

Potrivit ruşilor, racheta a distrus un mare depozit subteran de muniţie al trupelor ucrainene la Deliatin, în regiunea de sud-vest Ivano-Frankivsk.

Racheta hipersonică rusă Kinjal, la fel ca 3M22 Zircon, nu poate fi detectată de radar din cauza vitezei, ceea ce face ca sistemele de apărare antirachetă precum cele folosite de ucraineni să fie prea lente.

Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept "super-arma" de care dispune Vladimir Putin. Destinată să elimine navele şi ţintele terestre, Kinjal este o rachetă care poate fi înarmată cu focoase nucleare sau cu explozivi mari, şi poate să provoace daune semnificative prin simpla lovire a ţintei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De abia acum au inceput rusii incalzirea... Ukraina s a jucat cu focul si pana acum s a ars dar de acum inainte porneste incendiul adevarat...Cu rusii nu te joci...

    1. Numa sa le ajunga pentru toate scolile, gradinitele, spitalele si ospiciile

      Vai de meciul pe care-l vor avea de dus dupa aceasta incalzire. Intr-un fel privesc cu admiratie cum un popor nu se lasa calcat ,asa , ,pur-si-simplu, de niste gorile (cei care sustin raboiul in Rusia) Cit priveste admiratorii lui putin (intre care te intrezaresc) mi-ar fi rusine .Numai un ghiogar ar avea aceasta nerusine.

      Eiiiii nu, au dovedit ce armament au, nu-l mai cumpăra nimeni de acum, nu mai pot exporta nici tehnica militara rusii

      Nici cu aviația nu mai zboară rusii de când am primit rachetele sol aer de la americani, le cam distruge aparatele imediat ce sunt vizibile pe radar

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb