Rusia ar putea ieşi din recesiune

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2009

Rusia pare că a ieşit din recesiune, conform opiniei unui oficial guvernamental, care observă o ameliorare, potrivit datelor pentru luna iulie, transmite AP. Produsul Intern Brut (PIB) al Rusiei a crescut cu 0,5 la sută în luna iulie, faţă de luna iunie, şi este în scădere cu 9,3 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform ministrului adjunct al Economiei, Andrei Klepach. În iunie, PIB-ul Rusiei a scăzut cu 10,1 la sută pe an, iar în mai, cu 11,5 la sută. "Putem spune cu oarecare certitudine că recesiunea este, în general, către final, iar economia a început să recupereze", a declarat Klepach, citat de agenţia de presă RIA Novosti. Klepach a mai observat că industria Rusiei a crescut în fiecare lună, începând din mai, dar a avertizat că această creştere înregistrată de statistici ar putea fi încetinită de corecţiile sezoniere, de scăderea producţiei celui mai mare producător de maşini din Rusia, AvtoVAZ, şi de accidentul mortal de la cea mai mare hidrocentrală din Siberia.

Economia Rusiei s-a contractat cu zece la sută pe an în 2009, iar guvernul previzionează un deficit bugetar de 7,5 la sută, cea mai mare scădere, cauzată de scăderea preţului petrolului şi a cererii pentru metale.

Preşedintele Dmitry Medvedev afirma că Rusia a fost mai afectată decât s-ar fi crezut, din cauza dependenţei acestei ţări de exporturile de petrol. El a avertizat că economia Rusiei nu va avea "niciun viitor", dacă nu se va diversifica mai mult. Accidentul de la cea mai mare hidrocentrală din Siberia, produs pe 17 august a.c., a redus rezervele energetice ale ţării şi a ridicat semne de întrebare cu privire la infrastructura învechită şi lipsa unor investiţii serioase în zonă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb