Rusia aşteaptă scuze din partea SUA, după ce Biden a spus că Putin e "un criminal", "fără suflet"

J.P.
Internaţional / 18 martie 2021

Rusia aşteaptă scuze din partea SUA, după ce Biden a spus că Putin e "un criminal", "fără suflet"

Rusia vrea ca SUA să îşi ceară scuze după ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a comentat într-un interviu pentru ABC News că omologul său rus Vladimir Putin este "un criminal", "fără suflet", relatează Reuters. Biden a mai declarat că Putin va suporta consecinţele pentru amestecul în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut. Declaraţiile sale au determinat Kremlinul să îl cheme pentru consultări pe ambasadorul Rusiei la Washington, însă preşedinţia rusă nu a făcut încă niciun fel de comentariu public, conform Hotnews.

Konstantin Kosachyov, vicepreşedintele camerei superioare a parlamentului rus, a spus că declaraţiile lui Joe Biden sunt "inacceptabile", în măsură să inflameze relaţiile bilaterale şi aşa deteriorate, adăugând că ele pun capăt oricăror speranţe ale Moscovei privind o schimbare a politicii americane în mandatul noii administraţii de la Casa Albă.

Politicianul rus a mai spus că rechemarea ambasadorului pentru consultări a fost singura decizie rezonabilă pe care putea să o ia Moscova în aceste circumstanţe "Presupun că această decizie (rechemarea ambasadorului n.red) nu va fi şi ultima în cazul în care partea americană nu oferă o explicaţie sau scuze", a comentat Kosachyov, pe Facebook.

"O astfel de afirmaţie nu poate fi rostită de un om de stat de un asemenea rang. O astfel de declaraţie nu este acceptabilă în nicio împreujurare", a mai transmis politicianul.

Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, va suporta consecinţele pentru coordonarea acţiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. "Va plăti preţul", a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineaţa în cadrul emsiunii "Good morning, America".

Întrebat de prezentatorul emisiunii "Good Morning, America" George Stephanopoulos care vor fi aceste consecinţe, preşedintele SUA a spus: "Veţi vedea curând".

De asemenea, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un "criminal", Biden a răspuns: "Mmm hmm, da, cred că da".

Preşedintele SUA a mai comentat că îl cunoaşte bine pe Vladimir Putin şi că acesta este un lider "fără suflet", ceea ce de altfel i-a şi transmis într-o discuţie între patru ochi.

Ca urmare a declaraţiilor, Rusia l-a rechemat pe ambasadorul rus în SUA pentru consultări. Potrivit unei declaraţii a Ministerului rus de Externe, ambasadorul Anatoly Antonov a fost chemat la Moscova "pentru consultări pentru a analiza ce trebuie făcut şi încotro ne îndreptăm în ceea ce priveşte relaţiile cu Statele Unite".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb