Rusia avertizează că va desfăşura rachete nucleare "Satan 2" "capabile să lovească Marea Britanie" până în toamnă

Internaţional / 24 aprilie 2022

Rusia avertizează că va desfăşura rachete nucleare "Satan 2" "capabile să lovească Marea Britanie" până în toamnă

Rusia a anunţat că va desfăşura racheta sa "Satan II", testată recent, până în toamnă, pe măsură ce tensiunile dintre Moscova şi tarile din Vest cresc pe fondul războiului din Ucraina, avertizează un articol publicat astăzi de ziarul britanic "The Independent", continuindu-si comentariul după cum urmează.

Kremlinul a anunţat miercuri prima lansare de test a noului său sistem de rachete balistice intercontinentale Sarmat (ICBM) cu capacitate nucleară, experţii avertizând că focosul ar putea viza Marea Britanie, precum şi Europa şi SUA.

Sarmat este capabil să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare şi momeli şi să lovească ţinte la mii de mile distanţă în Statele Unite sau Europa.

Testul din această săptămână, după ani de întârzieri din cauza finanţării şi problemelor tehnice, marchează o demonstraţie de putere a Rusiei într-un moment în care războiul din Ucraina a provocat tensiuni cu Statele Unite şi aliaţii săi, crescând la cele mai înalte niveluri de la criza cubaneză din 1962.

Ţinta declarată de Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale Roscosmos, este una ambiţioasă, deoarece Rusia a raportat prima lansare de testare abia miercuri, iar experţii militari occidentali spun că va fi nevoie de mai multe înainte ca racheta să poată fi desfăşurată.

Rogozin a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse că rachetele vor fi dislocate cu o unitate în regiunea Krasnoyarsk din Siberia, la aproximativ 3.000 km (1.860 mile) est de Moscova.

El a spus că acestea vor fi plasate în aceleaşi locuri şi în aceleaşi silozuri cu rachetele Voyevoda din epoca sovietică pe care le înlocuiesc, ceea ce ar economisi "resurse şi timp colosal".

Lansarea "super-armei" a fost un eveniment istoric care va garanta securitatea copiilor şi nepoţilor Rusiei pentru următorii 30-40 de ani, a adăugat Rogozin.

Kremlinul a spus că ţările se vor "gândi de două ori" înainte de a ameninţa Rusia când noua sa rachetă va fi desfăşurată (cf. AP)

Putin a susţinut că racheta, care şi-a atins ţintele după ce a parcurs aproximativ 6.000 km (3.700 mile), este practic imposibil de anihilat cu tehnologia actuală.

"Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice şi tehnice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are analogi în lume şi nu va mai avea mult timp", a spus Putin în timpul unui briefing video cu oficialii apărării.

Îngrijorarea occidentală cu privire la riscul unui război nuclear a crescut de când preşedintele rus Vladimir Putin şi-a lansat invazia Ucrainei pe 24 februarie, printr-un discurs în care s-a referit în mod clar la forţele nucleare ale Moscovei şi a avertizat că orice încercare de a sta în calea Rusiei "vă va duce la asemenea consecinţe pe care nu le-ati întâlnit niciodată în istorie".

"Perspectiva unui conflict nuclear, cândva de neconceput, este acum din nou în sfera posibilităţilor", a declarat luna trecută secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Sarmat, supranumit Satan II de către unii lideri NATO, înlocuieşte sistemul Voyevoda din epoca sovietică şi este în dezvoltare de ani de zile. Putin a anunţat dezvoltarea ICBM în 2018.

Lansarea este cea mai recentă invocare publică a programului nuclear al Rusiei, în contextul invaziei Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Mai stiu altceva astia decat sa ameninte?!?

    Putin nu mai ajunge pana la toamna

    1. Hahaha, doar asta stii mujicule.

      Altceva nu mai stii sa zici,tampitule!

    Il cred in stare sa le foloseasca si sabtransforme lumea in cenusa radioactiva.

    La Kremlin confuce o gasca de teroristi.

    1. *conduce

      Iar la Bucuresti de pupatori de conduri

    Pana la toamna:-)?...Daca apuca toamna, mujicii aia rupti in fund...foamea pe ei cat casa:-)

    1. Agricultura BIO e fara ingrasaminte...dar de unde sa stiti voi mujicii chestiile astea de finete...sunteti inca tot la ratii militare expirate de 5 ani:-)

    Luptele din Ucraina golesc arsenalele Americii

    DE CORNELIU VLAD  

    America rămâne fără muniții militare și nu le poate înlocui ani de zile din cauza declinului industrial și a colapsului lanțului de aprovizionare, susține un articol din presa alternativă americană, apărut în publicația "Citizens news” la 20 aprilie 2022. În ciuda accentelor intens abrazive din final, articolul face o analiza aplicată a implicațiilor preocupante ale livrărilor masive de armament american regimului de la Kiev.  

    Clopote de alarmă avertizează în SUA despre epuizarea rapidă a munițiilor 

    America rămâne fără muniții militare și nu le poate înlocui ani de zile * SUA au trimis Ucrainei sprijin militar de 3,4 miliarde de dolari * Kievul a primit mii de arme antitanc Javelin, milioane de cartușe, obuze de artilerie, rachete, drone și vehicule de transport de trupe * Occidentul a livrat Kievului 60.000 de arme antitanc și 25.000 de arme antiaeriene * SUA pot tipări bani, dar nu pot tipări muniții și sisteme de arme * China urmărește toate acestea destul de atent * Rusia urmărește, și ea, cum își dă foc America * Rusia poate lovi ținte oricând și oriunde iar NATO nu poate face nimic pentru a o opri 

    În timp ce Rusia a finalizat zilele trecute lansarea de probă a sistemului său global de rachete ICBM „Sarmat” care poate atinge orice țintă oriunde în lume cu o gamă amețitoare de vehicule (nucleare) de reintrare, clopote de alarmă în America avertizează despre epuizarea rapidă a munițiilor din cauza conflictului din Ucraina. Pentagonul a expediat în Ucraina mii de arme antitanc Javelin, milioane de cartușe de muniție, obuze de artilerie, rachete, drone și vehicule de transport de trupe, ceea ce a dus la o scădere bruscă a stocurilor disponibile de asemenea echipamente în cazul în care forțele americane ar avea nevoie pentru un alt conflict. „Generalul Mark Milley, președintele Comitetului Mixt al Statelor Majore a declarat Congresului că Occidentul a livrat Kievului 60.000 de arme antitanc și 25.000 de arme antiaeriene. Pentagonul elaborează acum planuri pentru a grăbi expedierea de artilerie suplimentară, drone de apărare de coastă și alte materiale către Ucraina”, relatează BloombergQuint.com. 

    Oficial ii Pentagonului spun că Kievul foloseste într-o zi livrările de muniții antitanc dintr-o săptămână . Se resimte și lipsa de avioane, iar munițiile au devenit rare în unele zone. Acest lucru pune în fața țărilor occidentale o alegere dură între a trimite mai mult material de luptă în Ucraina sau a crea capacități limitate de care ar putea avea nevoie pentru propria apărare. 

    Și mai rău este că multe dintre aceste sisteme sunt extrem de greu de reînnoit, necesitând ani de producție pentru a se restabili proviziile. În timp ce rachetele Javelin, de exemplu, au fost trimise în Ucraina cu miile, Statele Unite pot produce în circumstanțele actuale doar aproximativ 1.000 de unități pe an . La această problemă alarmantă contribuie și colapsul lanțului de aprovizionare care pare să se accentueze rapid, ceea ce face dificil, dacă nu imposibil, ca producătorii de arme să se aprovizioneze cu materiale și piese necesare pentru produsele lor. În plus, mulți furnizori de sisteme de arme dispun de o singură sursă de aprovizionare, ceea ce dereglează lanțul de aprovizionare militară cu acea componentă sau armă. Dar și mai grav este că mulți dintre acești furnizori cu sursă unică se bazează pe microcipuri sau alte piese din China sau Taiwan, ceea ce înseamnă că astfel de piese pot fi imposibil de obținut în timpul unui război mondial. 

    Și în cele din urmă, încheind realitatea sumbră a situației, capacitățile industriale ale Americii s-au prăbușit în ultimele două decenii. Prea puțini americani doresc să presteze ceva asemănător cu „munca”; putem spune că America nu are capacitatea de a-și repeta performanța din cel de-al doilea război mondial când a depășit al treilea Reich și Imperiul Japonez. În anii ‘30 și ‘40, America a avut o etică puternică a muncii și o capacitate industrială remarcabilă bazată în mare parte pe aprovizionarea internă (de oțel, de exemplu). Astăzi, America s-a prăbușit în situația unei națiuni cu foarte puțină producție internă și aproape fără vreo etică a muncii. Principalul lucru „produs” de America este moneda (acumulată ca datorie) care, evident, nu poate înlocui oțelul. Alte exporturi americane includ nebunia culturală, pedofilia, cenzura Big Tech și tehnologiile de urmărire orwelliene. În esență, America produce foarte puțin în afară de datorii, mizerie și nebunie (plus o mulțime de culturi agricole, când îngrășământul este disponibil). 

    Dar analiștii își pot da seama acum că nu poți tipări muniții și sisteme de arme. Da, poți imprima bani și poți face lumea să creadă că ai o economie abundentă, o bursă în creștere și o viteză mare a monedei, dar toate acestea sunt ficțiuni bazate pe falsificarea monedei de către banca centrală. Iar armele militare trebuie să fie fabricate din lucruri reale - cupru, oțel, electronice, praf de pușcă, aluminiu, etc. Și aceste lucruri reale sunt tot mai greu de achiziționat, în mare parte din cauza sancțiunilor economice nebunești și stupide ale Occidentului împotriva Rusiei. Sancțiuni care, în cea mai mare parte, s-au întors împotriva națiunilor occidentale și au cauzat o aprovizionare extrem de dificilă, cu întreruperi în lanț. Și nu poți externaliza pur și simplu producția internă de arme către alte țări, deoarece întregul scop al producției interne este să ai fabrici care pot produce arme pentru apărarea națională atunci când te afli în fata unui război global. Statele Unite, care au externalizat aproape toată producția către China și alte națiuni, au rămas doar cu o umbră din capacitățile sale de producție de după cel de-al doilea război mondial. Imprimarea mai multor bani nu va rezolva această problemă, iar președintele Biden nu are idee ce să facă. De fapt, primele două „soluții” ale Casei Albe sunt: 1) să imprime mai mulți bani și 2) să închidă infrastructura internă. 

    Rezultatele sunt nu mai puțin catastrofale. America își demontează capacitatea de a fabrica arme pentru propria apărare națională. Iar China urmărește, fără îndoială, toate acestea destul de atent, proiectând prăbușirea pregătirii militare a Americii și semnalând furtuna perfectă a circumstanțelor pentru ca China să invadeze Statele Unite pe continent. 

    Rusia urmărește, și ea, cum își dă foc America prin sistemele sale de arme. "Sputnik News” a publicat recent un articol cu titlul „SUA rămân fără rachete antitanc Javelin pentru a le trimite în Ucraina: Raport”. În articol se spune: Statele Unite și aliații lor au trimis aproape 17.000 de arme antitanc în Ucraina într-o lună și jumătate. Pentagonul a transferat aproximativ o treime din stocul de sisteme de rachete Javelin în Ucraina și ar putea rămâne fără stocuri critice pentru securitatea tarii și pentru posibile războaie ale SUA în străînătate, a calculat Mark Cancian, cercetător la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. 

    Raportul mai apreciază că înlocuirea rachetelor Javelin livrate Kievului va dura 3-4 ani: cu producția actuală în medie de aproximativ 1.000 de Javelin pe an, Pentagonul dă asigurări că se pot produce până la 6.480 de rachete pe an în caz de urgență. Dar, spune Cancian, această rată de producție ar trebui să dureze câțiva ani pentru completarea arsenalelor, căci timpul de livrare este de 32 de luni din momentul în care o rachetă este comandată și până când este livrată. O situație similară este și cu rachetele antiaeriene Stinger, care sunt și ele trimise în număr mare în Ucraina, epuizând stocurile Americii. 

    Un alt factor preocupant este faptul că armele militare americane sunt depășite și în mare măsură ineficiente împotriva sistemelor de arme moderne și avansate ale Rusiei. Din cauza corupției, lenei și incompetenței, complexul militaro-industrial american este total incapabil să proiecteze sisteme de arme noi, eficiente. America produce în mare parte același tip învechit de zeci de ani, fără nicio îmbunătățire a designului. Idiocrația conduce acum armata SUA. De ce avioanele de vânătoare F-35 continuă să cadă de pe cer? De ce navele marinei americane pierd toate controalele și intră în derivă pe mare? De ce soldații americani sunt împinsi în conflicte cu echipamente necorespunzătoare care abia funcționează? Răspunsul este pentru că Pentagonul este mult mai preocupat de a pregăti militari gay și transgender decât să apere America. 

    Rusia și-a stabilit deja o superioritate aeriană aproape totală în Ucraina. Echipamentele ei de artilerie sunt mult mai moderne și mai eficiente decât cele ale Americii, deoarece sistemele rusești au o rată de ciclu de foc mult mai rapidă și o țintire mult mai precisă a locului în care obuzele lovesc efectiv. Rachetele hipersonice ale Rusiei nu pot fi oprite de nimic din SUA sau NATO, ceea ce înseamnă că Rusia poate lovi ținte oricând și oriunde iar NATO nu poate face nimic pentru a o opri. Noul sistem ICBM „Sarmat-2” al Rusiei poate transporta până la 15 vehicule independente de reintrare (unități MIRV), dintre care unele includ vehicule de alunecare hipersonice care se sustrag oricărui sistem de apărare antiaeriană de care dispun SUA. Iar sistemele de apărare antiaeriană S-500 ale Rusiei sunt atât de avansate și eficiente încât pot doborî avioane, sateliți pe orbită terestră joasă, rachete de croazieră și rachete hipersonice. America și NATO nu au nimic care să se apropie de S-500. 

    De fapt, America nu poate învinge Rusia într-un război. Acest lucru devine destul de evident în Ucraina, unde serviciile de informații americane, armele americane și sistemele de sateliți americane rulează pe întreg teatrul de operațiuni pentru ucraineni, dar armata ucraineană este în continuare macinată. Rusia este la doar câteva săptămâni distanță de o victorie decisivă în regiunea Donbass și nu există absolut nimic prin care vreo țară NATO o poate opri, cu excepția lansării de arme nucleare. Se pare că prioritățile Americii au condus această țara pe calea autodistrugerii. În loc să construiască o armată ca o forță de luptă capabilă, Pentagonul este mult mai preocupat să organizeze echipaje de elicoptere gay și să plătească operațiile de schimbare a sexului transgender ale militarilor în serviciu activ. Nebunia a ajuns la punctul de disfuncție în masă... chiar la nebunie clinică. Pentagonul pare a fi condus acum de nebuni bolnavi mintal, care ar trimite soldații americani să fie sacrificați pe câmpul de luptă atunci când va avea loc un război real cu Rusia (care pare să vină). 

    1. Deci, Rusia deja a cistigat razboiul cu America! Great news!

      Presa alternativa rusa ce spune despre "succesurile" operatiunii militare speciale din Ucraina? 

      Corneliu Vlad, acest batran ceuashist de la Lumea, expert in probleme militare....

      Pe lângă efectul strict propagandistic, anunţul referitor la testarea reuşită a lui Satan 2 are şi scopul de a acoperi recentele eşecuri ale armatei ruse în războiul din Ucraina, care au culminat cu scufundarea crucişătorului „Moscova”.

      Dar lansarea-test a noii rachete intercontinentale a Moscovei nu a reprezentat însă o surpriză pentru Occident, racheta fiind în dezvoltare de mai mulți ani. Practic, Satan 2 are acelaşi scop strategic ca şi Satan 1 - ea este o armă „dedicată” strict atacării Statelor Unite. 

      În schimb, SUA au atras atenţia că, spre deosebire de Rusia, au decis anularea testării în luna martie a noii sale rachete balistice Minuteman III („dedicate” atacării Federaţiei Ruse), tocmai pentru a nu escalada tensiunile cu Moscova, mai ales în contextul războiului din Ucraina. 

      Pentagonul a anunţat în noiembrie 2020 prima interceptare reuşită a unei rachete intercontinentale balistice cu ajutorul unui interceptor SM-3, similar celor folosite inclusiv la scutul antirachetă de la Deveselu, România. Până în acel moment, o astfel de interceptare nu putea fi considerată posibilă, din cauza vitezei mari (hipersonice) pe care o atinge o asemenea rachetă intercontinentală în faza traiectoriei sale descendente (aşa-numita „fază terminală”).

      Rachetele balistice intercontinentale (inclusiv cele de tipul Satan) sunt însă mai vulnerabile în primele două faze ale traiectoriei lor: faza propriu-zisă a lansării şi faza intermediară - înaintea fazei terminale sau a momentului lansării ogivelor ori a planoarelor hipersonice. Acesta este şi motivul pentru care Vladimir Putin se teme de amplasare unui scut antirachetă, precum cel de la Deveselu, în apropierea graniţelor ruseşti. O astfel de forţă defensivă ar anula practic, capacitatea de lovire a Rusiei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb