Rusia susţine că o dronă ucraineană a lansat o muniţie în perimetrul centralei nucleare Zaporojie

F.D.
Internaţional / 25 septembrie

Rusia susţine că o dronă ucraineană a lansat o muniţie în perimetrul centralei nucleare Zaporojie

O dronă ucraineană a lansat miercuri o muniţie în perimetrul centralei nucleare Zaporojie, fără să provoace pagube, au susţinut serviciile ruse de urgenţă, relatează Agerpres.

Ocupată de trupele ruse în martie 2022, această centrală, cea mai mare din Europa, se află în zona oraşului ucrainean Energodar, aproape de linia frontului din sud-estul Ucrainei.

Centrala funcţionează cu personal ucrainean, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) are permanent o echipă de experţi la faţa locului.

Zona centralei a fost de mai multe ori lovită de obuze, atacuri pentru care trupele ruse şi cele ucrainene s-au acuzat reciproc. Centrala a fost astfel deconectată în mod repetat de la sursele externe de alimentare cu energie electrică, surse care sunt foarte importante pentru răcirea reactoarelor, situaţii rezolvate punctual prin pornirea generatoarelor diesel.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. intrebarile ne inunda imaginatia .Nici una dintre parti nu isi permite sa piarda ?Ce se va intimpla in cazul in care fie Rusia fie Ucraina va pierde decisiv confruntarea totul functie si de cine va deveni viitorul Presedinte al SUA? Ce se intimpla daca Trump cistiga si retrage ajutorul ? Ce se intimpla daca Zelenski cistiga si distruge toate tintele din spatele frontului cu ajutorul armelor occidentului Rusia nepaiputind aproviziona linia de contact si ea trebuind sa se retraga din teritoriile ocupate? Este evident cred eu ca nici Putin si nici Zelenski nu vor precupeti nici un efort si nu se vor da in laturi spre a lovi sau inscena un accident nuclear ce va separa pentru 100 de ani cele doua natiuni /Linia de demarcatie va deveni radioactiva .O intelegere de felul unui armistitiu sau de felul unei paci prin care unul dintre cei doi combatanti va pierde teritorii este practic imposibil de realizat ?Atacul si cucerirea unei zone din Kursk are si aceasta varianta ca si componenta ca si in zona Zaporojie .Europa nu isi poate permite sa piarda Ucraina in intregime .Revenim de fiecare data la modelul initial ce ne arata cum granitele Europei trebuiesc asezate pe Nipru si la recuperarea obligatorie a peninsulei Crimeea .

     

    1. Ucraina e pierduta din 24.02.2022. SSelenski e dead man walking si el stie asta, nu are nicio iesire decat declansarea unui razboi mondial. Un dobitoc sinistru acest saltimbanc fara roluri. Cat despre Crimeea, niciodata in viata vietilor formelor de viata care vor fi pe acest pamant, peninsula nu va mai reveni la Ucraina.

      Dada, doar ca nu din 24.02, ci din 27.02 - dupa cele "3 zile" in care botoxatul a cucerit Ucraina. Pare că expresia "Niciodată să nu spui " nu Va e cunoscuta. Mesaje similare trâmbițau trompetele sovietice si in 1988-89, cânt s-au retras cu coada intre vine din Afganistan, şi in 1991 in ajunul colapsului URSS.

      Niciodată să nu spui -niciodată-.

      Asta pentru ca spui tu, trolica?

      Asta pentru că a spus-o ch arlea Dickens, dacă te referi la "never say never". Si o spun eu daca te referi la Afganistan si colapsul URSS pentru că am avut nefericirea sa traiesc acolo in acele timpuri, trolică :).

    Rusia susţine că o dronă ucraineană a lansat o muniţie în perimetrul centralei nucleare Zaporojie.

    Să-i credem pe ruși? 

    Eu, unul, aș înclina să nu-i cred. Multă suferință au adus neamului românesc. 

    Dar lupta pe care o duc rușii este exact pentru acele pământuri. De ce ar distruge la propriu ceva pentru care tânjesc? 

    Vă spuneam acum vreo doua săptămâni că președintele Ucrainei nu are nicio problemă în a lăsa teritoriul gol. O țară imensă goală. Deja este pe jumătate goală. Nu vă gândiți acum la pământ, gândiți-vă la populație. Retrasă, plecată în exil, plecată în neființă. 

    Deci președintele Ucrainei are ceva "inimă" pentru oamenii ăia? Președintele Ucrainei are ceva "suflet" pentru oamenii ăia? 

    Hmmm, dacă președintele Ucrainei nu are, cine să aibă? 

    Așa că, există poate 1% șanse ca rușii să vorbească adevărul cu privire la drona respectivă. 

    Păi ce facem? 

    Voi știți la ce distanță este Zaporojie de noi? 

    Au mai încercat și în 1986...

    Atât! 

    1. La explozia demografică și suprapopularea pe care o au singurul lucru care le lipsește rusilor sunt teritoriile Ucrainei :)). Motivul războiului e altul: e aingurul mod prin care dictatorul Putin iși poate justifica prezența in fruntea țării după cea mai lungă perioadă in care un dictator s-a aflat la butoane in Rusia in perioada sovietica si postsovietica. In c9nditiile in care in țară e un dezastru economic singurul lucru livrabil populatiri e un mic război de succes, o incercare de a repeta succesul din 2014 - atunci cand a ocupat Crimea. Doar că a dat-o in bară de data asta, a ajuns rata de politica monetara la 19% cu perspective de 20% in noiembrie. Gazprom e pe muchie de faliment dupa pierderea pietii UE si incapacitatea de a vinde volume similare pe alte piete. Singura parte a economiei care o duce bine e industria de aparare si conexele, si asta in contextul in care primeste infuzii enorme de la buget.

      Si ce-ar trebui sa faca presedintele Ucrainei? Sa-i lase pe rusi acolo, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb