S&P: Germania şi alte cinci ţări şi-ar putea pierde ratingul de top AAA

F.A.
Internaţional / 6 decembrie 2011

S&P: Germania şi alte cinci ţări şi-ar putea pierde ratingul de top AAA

UPDATE: S&P a plasat sub supraveghere negativă ratingul Fondului European de Stabilitate

Standard & Poor's a plasat sub supraveghere negativă ratingul Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) ca urmare a deciziei sale de a plasa sub supraveghere calificativele principalelor state din zona euro, potrivit AFP.

EFSF riscă retrogradarea ratingului maxim "AAA" cu una sau două trepte.

UPDATE: Noyer: Agenţiile de evaluare financiară pot înrăutăţi criza datoriilor

Deciziile agenţiilor de evaluare financiară ar putea duce la înrăutăţirea crizei datoriilor din zona euro, a afirmat astăzi Christian Noyer, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

Noyer, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, consideră că metodele agenţiilor de evaluare financiară pentru stabilirea solvabilităţii guvernelor au din ce în ce mai mult caracter politic.

"Agenţiile au fost în 2008 unul din motoarele crizei. Devin ele un motor al actualei crize? Acesta este adevărata întrebare la care noi trebuie să ne gândim", a afirmat oficialul francez într-o conferinţă la Paris.

UPDATE: Schaeuble: Avertizarea S&P de retrogradare, stimulent pentru discuţiile despre criză

Ministrul de Finanţe German, Wolfgang Schaeuble, a declarat că avertizarea S&P privind posibila retrogradare a statelor membre ale zonei euro poate forţa liderii europeni să-şi combine eforturile pentru a rezolva, în această săptămână, criza veche de doi ani, potrivit Bloomberg.

"Adevărul este că pieţele din toată lumea nu au deloc încredere în zona euro," a declarat Schaeuble. Acesta a adăugat, că liderii europeni trebuie "să facă ce am promis, şi anume să ia deciziile necesare, pas cu pas, şi să recâştige încrederea investitorilor globali."

UPDATE: Barroso: Germania trebuie să continue să-şi asigure partenerii euro

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut Germaniei să-şi asigure partenerii că va face tot posibilul pentru a păstra stabilitatea zonei euro, şi a declarat că summitul UE de la sfârşitul săptămânii poate fi un moment cheie în recâştigarea încrederii pieţelor, potrivit Reuters.

"Ştiu că Germania sprijină o coordonare şi disciplină mai mare, şi o abordare mai comprehensivă asupra crizei...dar în acelaşi timp, Germania trebuie să continue să-şi asigure partenerii că va face tot posibilul pentru a asigura stabilitatea zonei euro, aşa cum este cazul cu actualul fond de salvare," a afirmat Barroso.

UPDATE: Baroin: Franţa nu ia în calcul extinderea măsurilor de austeritate

După anunţul agenţiei de rating S&P, privind retrogradarea ţărilor cu rating de creditare AAA, ministrul francez de Finanţe, Francois Baroin, a afirmat că declaraţia S&P nu ia în calcul programul asupra căruia s-au pus de acord ieri Merkel şi Sarkozy, şi din partea ei, Franţa nu va lua în calcul extinderea măsurilor de austeritate, informează Reuters.

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's intenţionează să scadă, peste trei luni, ratingul mai multor ţări europene, printre care şi unele care sunt notate cu "AAA", cel mai bun posibil, conform surseor de presă internaţionale.

Ratingul de top AAA al Germaniei, Franţei, Austriei, Luxemburgului, Finlandei şi Olandei urmează să fie plasat "sub supraveghere negativă", ceea ce înseamnă că ar putea fi redus în termen de 90 zile, scrie cotidianul Financial Times.

Potrivit FT, agenţia a avertizat cele şase ţări notate cu AAA cu o posibilă retrogradare, care se justifică, potrivit agenţiei, prin agravarea crizei economice şi politice în Zona euro.

Franţa este singura dintre cele şase ţări europene ameninţate al cărei rating ar putea fi redus cu două trepte la AA.

În ceea ce priveşte Germania, cea mai mare economie din Zona euro, agenţia este îngrijorată de "impactul potenţial" a ceea ce consideră "o agravare a problemelor monetare, financiare şi politice ale Uniunii Europene, economice şi monetare".

Ameninţarea de reducere a ratingului vizează 17 ţări din zona euro, susţine la rândul său, publicaţia americană Wall Street Journal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb