Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii împreună cu Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă au fuzionat, dând naştere unei singure organizaţii patronale - Patronatul Societăţilor de Construcţii din România. Oamenii de afaceri din domeniul construcţiilor au decis, ieri, că numai împreună pot lupta împotriva birocraţiei, a unui sistem legislativ nealiniat la piaţa forţei de muncă din Uniunea Europeană. Întâlnirea de ieri a dat prilejul celor ce au afaceri în domeniul construcţiilor să sublinieze necazurile pe care le întâmpină piaţa de construcţii ca urmare a variaţiei preţurilor, a fiscalităţii, a competenţei profesionale cât şi a crizei forţei de muncă.
"Sectorul construcţii suferă cel mai mult din lipsă de forţă de muncă. În negocierea contractului colectiv de muncă pe ramură am stabilit cu sindicatele un salariu minim de circa 600 de euro în ideea de a atrage forţa de muncă în ţară", susţine Gheorghe Polizu, preşedintele noii organizaţii patronale care este afiliată la Confederaţia Naţională a Patronatului Român.
În ceea ce priveşte pregătirea forţei de muncă, patronatele din construcţii au anunţat că au în derulare un program de atragere de fonduri europene astfel încât muncitorii din societăţile de construcţii să beneficieze de cea mai înaltă calificare dar să şi rămână în cadrul unităţii care i-a pregătit. În domeniul construcţiilor mai există Confederaţia ARACO. Cele două entităţi patronale duc negocieri pentru structurarea firmelor din domeniul construcţiilor într-un patronat de ramură aşa cum este în UE.