Salarii de ASF

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 martie 2014

Salarii de ASF
  • document ataşat Salarii ASF
    apasă aici pentru a descărca.

    Citiţi, în documentul ataşat, lista veniturilor din ASF în noiembrie şi decembrie 2013

    Nu doar soţiile de politicieni au salarii astronomice

    ASF a renunţat la primele de sfârşit de an şi de vacanţă

    ASF: "Bugetul de salarii pentru anul 2014 prevede o reducere mai mare de 15% a cheltuielilor salariale faţă de anul 2013"

    Expresia "salarii de ASF" a devenit un reper pentru o remuneraţie gigantică, nemeritată, astfel că presa a ajuns să dea titluri de genul "Inspectorii CSM, salarii de ASF".

    Scandalul remuneraţiilor enorme din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost intens mediatizat, în special datorită faptului că, între angajaţii instituţiei, se numărau mai multe rude de politicieni, precum Laura Elena Chiţoiu, soţia ministrului demisionar al Finanţelor Daniel Chiţoiu, Aura Gabriela Socol, soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta, Iuliana Luiza Scutaru, soţia lui George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL, Remus Cătălin Câmpeanu, fiul fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, dar şi fiica lui Gabriel Oprea, Silvia Ciornei, actualul preşedinte de la FNGCIMM.

    Aceştia au ajuns în lumina reflectoarelor graţie numelor pe care le poartă, însă de o viaţă de lux se bucură aproape toţi cei 642 salariaţi care figurau pe statul de plată al ASF, la finalul lunii decembrie.

    Fondul brut de salarii al ASF a fost de 2,14 milioane de euro, în noiembrie 2013, şi cu 11,6% mai mare, în luna decembrie, venitul brut mediu, în ultima lună a anului fiind de aproximativ 3.700 de euro/angajat, potrivit unui document obţinut de ziarul "BURSA", care ar conţine veniturile brute ale angajaţilor ASF (pe care îl publicăm pe site-ul www.bursa.ro), în noiembrie şi decembrie 2013. Veniturile includ salariile şi primele lunare.

    Reprezentanţii ASF spun că nici nu confirmă, nici nu infirmă lista prezentată (venituri brute aferente lunilor noiembrie si decembrie, inclusiv prime), "întrucât confirmarea individuală a salariilor din ASF, fără acordul fiecărui salariat ASF din listă, ar însemna încălcarea dispoziţiilor din Regulamentul intern al ASF".

    În schimb, din rândurile transmise de reprezentanţii ASF, se poate deduce o oarece urmă de confirmare.

    "Lista prezentată de dumneavoastră nu este o listă de salarii. Este o listă care prezintă venituri brute (care includ fie în noiembrie fie în decembrie prime anuale acordate conform contractului colectiv de muncă)", ne-a transmis ASF, adăugând: "Primele acordate în anul 2013 au fost: prima de vacanţă şi prima de sfârşit de an. Prima de vacanţă a fost în anul 2013 la nivelul unui salariu lunar, iar prima de sfârşit de an avea o valoare cuprinsă între zero şi un salariu lunar). În data de 18 decembrie 2013, Consiliul ASF a decis că, începând cu data de 1 ianuarie 2014, cele două prime (nu mai există altele) nu se mai acordă".

    Reprezentanţii Autorităţii au mai precizat: "Prin urmare, la nivelul lunii ianuarie, plăţile nete către angajaţi au scăzut cu 27% faţă de luna decembrie 2013 (lună excepţională din punct de vedere al plăţilor către salariaţi întrucât a inclus prima de sfârşit de an sau, în unele cazuri, şi prima de vacanţă).

    Începând cu 1 ianuarie 2014 au fost eliminate şi cele două prime la care facem referire, în condiţiile în care, încă de la înfiinţarea ASF, Consiliul ASF a decis eliminarea sporurilor lunare acordate conducerii (spor de confidenţialitate, spor de vechime, spor de doctorat etc)".

    ASF mai susţine că bugetul de salarii pentru anul 2014 prevede o reducere mai mare de 15% a cheltuielilor salariale faţă de anul 2013.

    Potrivit listei prezentate de ziarul "BURSA", în ASF, salariile sub 1000 de euro lunar pot fi numărate pe degete, peste acest nivel fiind remunerate posturi de femei de serviciu, paznici sau secretare.

    Reprezentanţii Autorităţii ne-au spus: "Serviciile de pază şi curăţenie sunt externalizate. În privinţa secretarelor, precizăm că au fost desfiinţate 22 de funcţii de asistent director. Persoanele angajate în cadrul secretariatului tehnic nu desfăşoară o muncă de asistent. De asemenea, şefii de cabinet ai membrilor conducerii executive au atribuţii complexe, munca lor neputând fi asimilată cu aceea a asistenţilor".

    La finalul anului trecut, ASF a angajat PricewaterhouseCoopers Audit pentru evaluarea personalului.

    În primul său comunicat de presă, din 30 mai 2013, ASF anunţa că fostele autorităţi de reglementare comasate (CNVM, CSA şi CSSP) însumau aproximativ 540 de angajaţi: "Prin noua viziune de funcţionare, care are în vedere maximizarea eficientizării resurselor umane, în beneficiul actorilor de pe piaţa financiară, ASF intenţionează să reducă cu 15% numărul de personal (până la aproximativ 460 de persoane). Aşezarea pe noua structură va avea ca efect o reducere a cheltuielilor de personal cu un procent cel puţin egal cu cel al reducerii nominale de personal".

    Dar, în loc să scadă, personalul ASF s-a mărit de atunci, la 642 de salariaţi, la finalul anului trecut.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară are un buget propriu, constituit din comisioanele aplicate entităţilor pe care le supraveghează. Astfel, dacă cele trei pieţe - de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private - se dezvoltă, atunci ASF poate mări salariile fără ca angajaţii să aibă vreun merit.

    Senatorii din Comisia de Buget Finanţe au o anchetă proprie asupra ASF. Pe lângă verificarea Ordonaţei 93, de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru modificarea căreia a fost arestat Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, senatorii consideră că salariile din ASF trebuie reduse.

    Propunerea din partea preşedintelui interimar al ASF, Daniel Dăianu, a fost de micşorare a salariilor cu 30%. De altfel, Daniel Dăianu a fost singura voce din ASF care a asumat că nivelurile de salarizare sunt prea mari şi şi-a şi cerut scuze cetăţenilor pentru asta.

    Referitor la nivelul de salarizare din ASF, reprezentanţii instituţiei ne-au mai spus: "Accesul egal al publicului la informaţiile de natură salarială din cadrul ASF se face astfel:

    - prin intermediul comunicatelor de presă ASF. În data de 30 mai 2013, ASF a publicat nivelul salariilor conducerii executive (Consiliul ASF), iar in data de 6 februarie 2014, ASF a publicat nivelul salariilor directorilor din ASF.

    - prin intermediul Raportului Anual depus la Parlamentul României (ASF va depune acest raport până la data de 30 iunie 2014 pentru activitatea din anul 2013).

    - prin intermediul declaraţiilor de avere (în luna martie 2014 urmează să fie publicate declaraţiile de avere ale membrilor conducerii, declaraţii care includ veniturile aferente anului 2013)".

    Opinia Cititorului ( 28 )

    1. ASF este un model de institutie corupta demna urmasa a CSA, CNVM si CSPP !

      642 de salariati ! La supraveghere asa cum era pe site dar nu mai si cum a declarat dl.Ursache erau 3 persoane . DA 3 PERSOANE ! Nu exista organigrama institutiei ! Nu exista declaratii de avere si interese si ni se spune ca urmeaza sa fie publicate in luna martie ! 

      2.280.000 EURO anvelopa salariala lunara ! 

      Parcurgand lista nominala a angajatilor iti sare in ochi nume cunoscute care probabil sunt soti, sotii, fii, fiice, nepoti, nepoate, amante, secretare etc nume care au disparut mai devreme sau mai demult din fostele institutii dar si-au promovat odraslele acolo ! 

      Dupa ce Rusanu a fost arestat au disparut comunicatele mincinoase care aveau o frecventa nesimtita iar adevarul iata ca iese la iveala si se aplica o silenzio stampa iar informatiile publice au inceput sa dispara de pe vechile site-uri.  

      Probabil ca si-au dat sema ca la cate faradelegi sunt acolo mai bine nu mai declara nimic pentru ca nu poti sti ce porumbel mai iese prin gura purtatorilor de cuvant ai ASF . 

      Cat este anvelopa salariala a Parlamentului Romaniei si cat este anvelopa salariala a ASF ? 

      Coruptia, incompetenta, minciuna, hotia, devalizarea banului public, nepotismul, ascunderea adevarului, lipsa de transparenta si integritate si multe altele sunt doar cateva din "valorile" promovate de ASF.  

      Oare Presedintia in frunte cu presedintele Basescu, Guvernul in frunte cu premierul Ponta si Parlamentul in frunte cu Zgonea si Tariceanu nu stiau de dezmatul de toate aceste lucruri ? 

      Ce se intampla in ASF a fost luat ca model de aproape toate agentiile si institutiile statului si este nevoie de o lege care sa limiteze nesimtirea acestor institutii care au salriile complet lipsite de performanta muncii depuse si incompetenta dovedita. 

      De la 1500 EURO in sus toate salariile trebuiesc reduse la cel putin la 40% si apoi ajustate rezonabil unde este cazul pe baza criteriilor de performanta, competenta si raspundere. 

      ASF dupa ce a fixat aceste salarii astronomice pentru Romania a tras si trage de timp ca situatia sa dureze cat mai mult.

      Curtea de conturi nu si-a facut datoria ! 

      1. Prezenta pe statul de plata a atator rude de politicieni de toate culorile, denota foarte clar ca STIAU ce-i acolo. Aceeasi mizerie este in toate institutiile similare pentru ca sunt locuri de parcare pentru rude, prieteni, esalonul 2 politic etc. Romania a devenit mosia politicului iar noi suntem sclavii biciuiti cu impozite. Pleaca doctorii din tara, inginerii au plecat deja, profesor se mai face doar cine vrea sa aiba o diploma si nu este in stare sa termine o alta facultate etc. - pentru ca nu sunt bani pentru aceste categorii de care o societate chiar are nevoie. Bani sunt doar pentru politicieni si camarilele lor. Romania este un mare SIF 6 administrat ca si celelalte SIF-uri, in bataie de joc, de niste barbari fara onestitate, decenta si profesionalism. Trebuie resetat totul, de la zero.

        Castigurile trebuie sa fie la privat nu la stat. Daca angajatii ASF (si aici ma refer la toti, nu doar la conducere) se considera altfel decat niste incompetenti, ar trebui sa se angajeze la privat. Salariile ASF trebuie reduse cu 50%. Nu-ti convine taierea salariului, crezi ca esti bun si la privat castigi mai mult, nu te opreste nimeni, pleaca de la ASF si dovedeste ce poti, creatura nenorocita.

        faptul ca la ASF lucreaza mama, tata, matusa, copilul si ceilalti membri ai familiei la entitatile pietei de capital reprezinta un conflict de interese major. Ca au salarii mari nu e o problema, acesta e si sensul, sa nu fie corupti, dar ar trebui ca pt aceste salarii sa aiba si obligatii nu numai drepturi iar daca nu si le indeplinesc sa zboare rapid cu sanctiuni financiare!!!!!!!

        Cu siguranta ca stiau toti, de toti si se stiu de ani de zile intre ei care cum sunt. Pacat este ca tot acest scandal se repercuteaza negativ si pe cei care chiar au pregatire sa lucreze acolo si nu sunt nici neveste, nici amante nu au nici salarii de mii de euro, etc.

        Greu de crezut ca se va face vreodata curatenie in aceasta institutie. 

        Pentru ponta esecul asf este o problema de imagine caci el a sustinut f tare de la bun inceput impreuna cu isarescu infiintarea asf. 

        Acum liberalii i-au lasat problema in brate si el trebuie sa o rezolve. Deja a inceput: pe chitoiu l-scos basma curata astazi. 

        Cum este posibil nevasta unui ministru de finante sa fie prinsa pe stenograme discutand cu unul din consiliul asf provenind de una din din soc. De asig. Cu cele mai mari probleme in piata, discutii la liber despre o ordonanta pe care sotul sau urma sa o introduca pe masa guvernului, adica la ponta, si parlamentul voteaza nu urmarire penala. 

        Acum dl chitoiu nu mai are functie dar ce-ar fi daca maine apar in presa stenograme despre niste sms-uri ale dnei chitoiu cu unul pe care anaf-ul urma sa-l verifice.  

        Chiar asa, toate se discuta in public si cu oricine?,

      Impartiti la 2 salariile din ultimele 2luni si mai scadeti 10%, si veti avea salariul real de acum de la aceasta institutie.....si daca mai deduceti si impozitele aveti salariul net.

      Ex: un salariu de 50.000 brut in noiembrie, este in fapt de 17-18.000 net in ianuarie 2015. 

      1. 17-18.000 net ! Numai ?! Emotionant !

        17-18.000 net ! Numai ?! Emotionant !

      Care conduc partidele politice si implicit si "autoritatile" statului ! 

      Fara o REVOLTA POPULARA MASIVA, nu mai scapam de PARAZITII astia care pretind ca ar conduce statul in interesul general-colectiv al tarii ! 

      1. .... problema este: 

        CE FAC "AUTORITATILE" ASTEA, CA SA SI MERITE SALARIILE-VENITURILE DE MARIMEA RESPECTIVA ? 

      ....... servicii secrete oneste, Romania nu scapa de CLANURI = de GRUPURILE DE INTERESE MESCHINE. 

      Oamenii de la conducere nici nu merita sa aibe PUTEREA, deoarece habar n-au ce altceva sa faca cu ea, decat: 

      s-o foloseasca in INTERES STRICT FAMILIAL. 

      ....... domeniul financiar. Respectiv in domeniile:  

      1) creditului bancar; 

      2) asigurarilor obligatorii si facultative; 

      3) creditului bursier, 

      marimea salariilor autoritatilor in domeniile respective n-ar fi constituit nici macar subiect de discutie, daramite subiect de scandal, de revolta populara. 

      ci faptul ca pe langa aceste salarii ei acorda protectie hotilor, vezi doar cazul SIF banat Crisana, se ascund ca sobolanii, nu urmaresc interesul investitorilor ci ai grupurilor infractionale... se ascund dupa legi in loc sa schimbe ceva si sa urmareasca interesul genaral ei arunca pisica la alte institutii si se spala pe maini... niste incompetenti platiti regeste pentru a asigura protectie hotilor.

      1. Cred ca doresti sa transmit, de fapt, ca NU NUMAI SALARIILE SUNT PROBLEMA.

      ..... "autoritatile" statului ? 

      Liviu Tudor, ţepar de profesie

      Wednesday, February 26, 2014 de Dan Coste INVESTIGAŢII no comments 

      Liviu Tudor, omul lui Hrebenciuc şi Iacobov, a creat o întreagă ţesătură financiară care a condus la prăbuşirea unor firme, sau societăţi bancare. ZIARUL vă va prezenta în serial câteva dintre “isprăvile” lui Liviu Tudor, dezvăluite de multe ziare din România. 

      Liviu_Tudor_02 

      Liviu Tudor şi Grupul de la Bacău au fost artizanii unei incredibile inginerii financiare prin care au reuşit să-şi umple conturile cu zeci de miliarde. REGELE IMOBILIARELOR,Magnatul din Real Estate, Guru financiar Liviu Tudor, a fost scos în faţă, în 1996, de cunoscutul Grup de la Bacău, coordonat de Viorel Hrebenciuc şi Corneliu Iacubov, pentru a pune temelia Băncii Comerciale Unirea (BCU). Scopul a fost unul singur: spălarea banilor şi obţinerea unor profituri ilicite uriaşe. Modul de acţiune al celor care deţin sediul în care îşi desfăşoară activitatea a fost scos la iveală de “Evz” şi este specific crimei organizate: “Dacă nu-ţi vei ţine gura, ai grijă că există gloanţe calde şi gloanţe reci. Nu ţi-am spus că nu mi-e frică de nimeni în ţara asta, ca am bani să cumpăr pe oricine?”, îşi ameninţa Liviu Tudor asociatul. 

      Falimentul de la Banca Unirea 

      În anul 1996, prin subscripţie publică, se înfiinţa Banca Comercială Unirea, având la bază Grupul de la Bacău, aflat sub oblăduirea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Corneliu Iacobov. Aceiaşi Tudor şi Iacob controlau 49,77% din capitalul social, ceilalţi asociaţi importanţi fiind Societatea de Investiţii Financiare II Moldova (condusă de Corneliu Iacobov), cu 24,65% din acţiuni şi CNSLR “Frăţia”, cu 12% din acţiuni. Restul era deţinut de unele persoane fizice printre care se număra şi actualul preşedinte al României, Traian Băsescu. În scurt timp, prin multiple manevre de culise, fondurile instituţiei financiare au fost plimbate dintr-un cont într-altul, până când Banca Populară Română a ajuns acţionar majoritar, iar director al Băncii Unirea a devenit Emil Botea. 

      Totul a mers bine până când Banca Naţională a României a făcut un control la Unirea, pentru a descurca iţele unei aşa-zise majorări de capital cu 50 de miliarde de lei. Aşa s-a ajuns la concluzia că respectiva majorare a fost făcută din bani publici, iar 33 de miliarde de lei au ajuns în conturile unor firme dubioase şi ale unor persoane fizice, în fruntea acestora aflându-se Liviu Tudor. În plus, Banca Unirea a ajuns acţionar majoritar la DIGICOM SA, firma aceluiaţi Liviu Tudor. 

      Spălare de bani şi falimentarea premeditată a unei bănci 

      Revenind la activitatea de început a Băncii Unirea, vom scoate în evidenţă modul în care s-au plimbat banii dintr-un cont într-altul, pentru a fi spălaţi. În calitate de împuternicit, Liviu Tudor reprezenta “toate interesele legate de acţiunile pe care SC BEST OIL SRL le deţine în cadrul Băncii Unirea SA (în curs de constituire)”. Astfel, BEST OIL vărsa prin intermediul Bancorex suma de 295 de milioane de lei, către Banca Unirea SA, la 16.07.1996. Alţi 606 milioane de lei ajung de la Banca Agricolă la Unirea, în aceeaşi lună, precum şi alte sume virate prin intermediul Băncii Columna ori a Băncii Internaţionale a Religiilor. De menţionat că atât Banca Agricola, Columna, Bancorex cât şi BIR au ajuns între timp în stare de faliment. Desigur, aceeaşi soarta a avut-o şi Banca Unirea, care a fost cumpărată în ultimul moment de nişte ruşi. Ultimul director al Băncii Unirea, Emil Botea, a declarat în mai multe rânduri că unul dintre cei care conduc Nova Bank, şi anume preşedintele Alexei Voskoboy, ar fi avut o poziţie oficială în KGB. Ruşii de la Nova Bank, cumpărătorii Bancii Unirea, n-au comentat în niciun fel această informaţie. Cert este că, totuşi, BNR a instituit la Unirea un regim de decontare specială, care a durat un an şi patru luni. După această perioadă, la 22 august anul trecut, Băncii Unirea i s-a retras licenţa de funcţionare. 

      Alte sume importante de bani au fost scoase din Banca Unirea prin contracte de prestări servicii deosebit de avantajoase pentru furnizori. Unul dintre acestea se referă la livrarea către banca a şase echipamente de comunicaţii prin satelit VSAT şi a tot atâtea “licenţe software terminal şi 1 licenţă software HUB TCP-IP”. Cum era de presupus, beneficiara contractului n-a fost alta decât SC DIGICOM SA, firma controlată de acelaşi Liviu Tudor. Valoarea iniţială a contractului s-a ridicat la suma de 206.500 USD. 

      Ulei din Rezervele de stat 

      Fără a se implica aparent în politică, Liviu Tudor controlează direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale, printre care se numără: IIRUC SA, PREFABRICATE VEST SA, VESTCO INDUSTRIES SA, DIGICOM SA, IIRUC – DIGICOM GRUP SA, ID HOLDING SRL, IIRUC SERVICE SA, CONCORDIA ALIMENTARA 4 SA, ID REAL ESTATE SA, IIRUC TRADE SA, DIGINET SA şi altele. Până nu demult a deţinut şi fabrica de ulei Muntenia, pe care a falimentat-o începând cu finele anului 2002, la sfatul unor prieteni apropiaţi din Guvern. Printre aceştia se numără Viorel Hrebenciuc şi Şerban Mihăilescu. Cu cel din urmă a pus chiar la cale vânzarea către pensionari de ulei, orez şi zahăr – câte două kilograme de fiecare – în sistem “economat”, adică la preţ de fabrică. Numai că uleiul provenea de la Rezervele de stat (1.400 de tone). Pentru a nu se declansa un scandal de proporţii, fabrica Muntenia a fost devalizată, după care s-a declanşat procedura falimentului. 

      Va urma

      1. ...de ce tot bruiezi discutiile pe furum la subiectele legate de ASF cu problema LT...veche si ingropata de fff mult timp!?!?!?!...

        ...de ce tot bruiezi discutiile pe furum la subiectele legate de ASF cu problema LT...veche si ingropata de fff mult timp!?!?!?!...

      Trăim într-o țară coruptă dar nu cumva acest scandal e construit special să ușureze actele de corupție. Salariile ASF sunt salarii normale într-o instituție Europeană (mă refer la medie nu la excepții). Nu cumva acesta e un atac ce are ca scop incapacitarea instituției respective. Făra oameni competenți care să supravegheze, viața e mai ușoară .. pentru cine trebuie.

      Exemple: 

      Ne plângem de calitatea invățământului dar platim salarii de mizerie ... și pedagogii adevărați pleacă. 

      Ne plângem de calitatea serviciilor medicale dar plătim salarii de mizerie .. si medicii buni pleacă. 

      Vrem ca profesioniștii care fac supraveghere fiscală să plece și ei ? Atunci haideți să facem în așa fel încât să găsească oferte mai bune în altă parte eventual în afara țării ca "românii adevărați care au afaceri de succes" să își vadă de treabă liniștiți. 

      1. Care specialisti la ASF ?

        Despre cine vorbesti ? 

        Comparatia ta cu profesorii si medicii este complet deplasata si rau intentionata !

        Numeste un singur ASF-ist care a plecat afara si a facut performanta . 

        Avand in vedere modul in care a gestionat problemele din piata de capita, iti pot spune ca incapacitate a fost si pana acum asa incat nu poate fi incapacitate ceea ce este deja facut praf. Aia (cu mici exceptii, poate) sunt acolo pentru salarii, nu pentru ca sunt buni si capaciteaza institutia (ci doar o paraziteaza). In plus, nu compara medicii si profesorii care au salarii de mizerie si totusi isi fac treaba (majoritatea, pentru ca uscaturi sunt peste tot) cu nababii astia care au salarii uriase. Si nu pretinde pentru astia salarii ca in Vest atat timp cate alte categorii sociale (necesare si active la locul de munca) au salarii umilitoare in raport cu cele din Vest. Cum a zis Stoian, este nevoie de curatenie masiva in societate, incepand cu clasa politica si institutiile de stat. Toate (dar absolut toate) abunda de neveste, copii, nepoti, cumnati etc ai celor care lucreaza acolo (si in special ai celor cu functii de conducere sau ai celor din anturajul acestora). Lumea s-a saturat sa tot duca in spinare parazitii astia care sunt tot mai multi de la an la an si tot mai bine platiti. Am imprumutat bani de la camatarii internationali de vom fi datori si vom strange cureaua zeci de ani de acum incolo, ca sa ii dam mafiilor sustinute politic (care la randul lor sustin politicienii si partidele), clanurilor politice (sub forma de salarii mari acordate membrilor) si nu in ultimul rand marilor "investitori straini" gen Bechtel care au incasat mult si au facut putin sau chiar nimic. Daca cu imprumuturi de aproape 100 mld EUR si cu banii din vanzarea tarii pe bucati nu am dus-o bine, ma intreb cum va fi cand nu vom mai avea ce vinde si cand va trebui sa platim imprumuturile din buzunarele noatre, nu din alte imprumuturi (pentru ca la un moment dat se va inchide robinetul atunci cand camatarii vor considera ca riscul de a nu-si recupera banii este prea mare)?

      Singurii care sunt pagubiti de salariile halucinante de la ASF sunt brokerii, firmele de asigurari si administratorii fondurilor de pensii. Ei sunt cei care ar trebui sa iasa in presa si sa urle cat ii tin plamanii, sa se lupte cu grasanii de la ASF, cu lacomii aia plini de untura pe barba. Dar ei tac, nu se aude nimic din zona aia, a pagubitilor. Mi se pare destul de ciudat. Cardasie nu cred ca e decat in mod cu totul exceptional. Cred ca mai degraba e frica, frica de controale.

      1. .... din-de LEMN ! 

        Asta este SOARTA-DESTINUL oricarui SUROGAT cu aparenta UMANA !!! 

      Sa nu ne suparam ca vacarii pe sat. Sa nu ne suparam pe angajatii ASF, care sa zicem ca ar avea salarii bune. Mai degraba sa facem o proportie intre salariile angajatilor pana la nivel de serviciu si salariile directorilor si administratorilor, adica a celor ce initiaza si decid strategia. Si bineinteles, ar trebui facuta o rentabilitate si vizavi de ceea ce se obtine in schimb de la ei, adica supraveghere, monitorizare, reglementare, etc. Eu zic sa incepem asa si cred ca o sa se separe graul de neghina, pana la urma.

      Intrebare: oare nu din ASF ar trebui sa plece o strategie nationala de dezvoltare economica bazata pe sistemul financiar alternativ sistemului bancar? Duminica, a tipat un nene la tv aproape o ora la noi, la un post mult iubit, incercand sa ne atraga atentia ca iar pierdem un mare val, pe care ungurii, cehii si unlterior polonezii, nu l-au pierdut? Noi ce pazim, ca mari active nu prea mai avem, iar alea pe care le avem s-au cam invechit! 

      De ce ne miram? va trece un timpscurt si se uita tot, asa ca nu mai fiti invidiosi pe ASF- isti, uitati-va/interesati-va ce salarii si pensii au judecatorii, procurorii cei din alte institutii central ale statului, cei din Electrica, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nucleara etc. etc. ca doar de la stat (adica de la noi) se poate.

      Suntem ceea ce se vede; cred ca intr-un alt stat european nu s-ar fi putut ajunge la asa ceva. concluzia: ne meritam soarta, adica saracia din toate punctele de vedere. 

      1. Asa este marea majoritate a institutiilor si entitatilor Statul Roman duduie de incompetenta si contraperformanta in schimb la salarii este campion european.

      Ponta a dat o ordonanta de impozitare cu 85% la asf. De ce nu modifica legea asf ca sa dea afara toate rudele si pilele din asf ale tuturor ca doar acum cu votul de astazi parlament l-au scos pe chitoiu din dosarul dna?! Daca domnul ponta este un prim ministru corect de ce nu intervine?!

      1. De aia dau amenzi de nesimtiti k au salarii de nesimtiti si cred k toti au banii lor!!!

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb