Sănătatea, tonusul şi pierderea în greutate, principalele motivaţii pentru a mânca echilibrat

C.B.
Lifestyle / 29 ianuarie 2020

Sănătatea, tonusul şi pierderea în greutate, principalele motivaţii pentru a mânca echilibrat

Cel mai recent studiu realizat în 16 tări în luna iulie a anului trecut de Mercury Research şi asociaţia de cercetare de piaţă, Global Market Research, în rândul persoanelor care sunt preocupate de un regim alimentar sănătos arată că produsele procesate şi gata preparate pierd teren în favoarea mâncărurilor gătite acasă cu ingrediente proaspete, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, românii care sunt preocupaţi de o alimentaţie corectă consideră că a mânca sănătos înseamnă, în primul rând, o dietă echilibrată şi un meniu cu mai multe fructe şi legume, dar şi să mănânce mâncare proaspătă şi naturală, un consum redus de zahăr şi să gătească acasă.

Totodată, există şi excepţii, ţări precum Japonia sau Turcia, unde pentru cei mai mulţi regimul alimentar a rămas la fel că înainte.

La nivel global există similarităţi între obiceiurile alimentare sănătoase şi noţiunea de ce înseamnă a mânca corect, cu toate acestea sunt şi particularităţi care au fost remarcate de la regiune la regiune. Europenii apreciază într-o mai mare măsură consumul de mâncare proaspătă şi naturală, pe când locuitorii din America de Nord sunt mai interesaţi de cerealele integrale şi alimentele cu un conţinut scăzut de sodiu, iar sud americanii pun mai mare preţ pe diete cu un aport scăzut de zahăr şi evitarea alimentelor prăjite.

Principalele motive pentru care românii consideră că merită să facă un efort şi să mănânce sănătos sunt legate de starea de sănătatea pe termen lung şi prevenirea problemelor medicale (26%), dar şi de dorinţa a se simţi bine şi de a avea mai multă energie (24%) sau pentru a slăbi (22%). O sănatate bună este asociată cu menţinerea greutăţii, o imunitate bună, energie sporită sau prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb