Săptămâna Bucătăriei Italiene în România: Gusturi Autentice şi Tradiţii Mediteraneene

R.S.
Comunicate de presă / 15 noiembrie

Săptămâna Bucătăriei Italiene în România: Gusturi Autentice şi Tradiţii Mediteraneene

Ambasada Italiei în România, împreună cu ICE-Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior şi Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, organizează cea de-a 9-a ediţie a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, desfăşurată între 16 şi 24 noiembrie 2024. Evenimentul din acest an pune accent pe tema "Dieta Mediteraneeană şi Bucătăria noastră la Origini: Sănătate şi Tradiţie", subliniind beneficiile alimentaţiei mediteraneene pentru sănătate şi importanţa păstrării tradiţiilor culinare.

Evenimentele Cheie din Program

Lansarea oficială la "FoodService & Hospitality Expo" (16 noiembrie): Chef Antonio Passarelli va susţine un show culinar spectaculos, prezentând reţete autentice italiene, în colaborare cu ICE Bucureşti.

Participarea a 20 de companii italiene la expoziţie (16-18 noiembrie), oferind demonstraţii culinare şi prezentând produse tradiţionale de înaltă calitate, inclusiv ulei de măsline, brânzeturi şi paste artizanale.

Campania "I love Italy" (18-26 noiembrie): O iniţiativă de promovare în colaborare cu Carrefour România, în care sunt expuse în magazine aproximativ 50 de produse italiene autentice.

Conferinţă despre sistemele de etichetare a produselor (20 noiembrie): Eveniment dedicat discuţiilor despre etichetarea produselor alimentare (Nutriscore vs. Nutrinform) şi despre impactul acestora asupra alegerilor consumatorilor.

Dineu dedicat sănătăţii alimentare, organizat la Restaurantul Sardin, cu participarea Dr. Laura Ene, un expert în nutriţie, discutând despre beneficiile dietei mediteraneene.

Scopul Evenimentului

Acţiunile din cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene au ca obiectiv promovarea tradiţiilor gastronomice ale regiunilor Italiei şi sublinierea rolului Dietei Mediteraneene în menţinerea unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, se pune accent pe protejarea produselor cu denumire de origine controlată (DOP şi IGP), precum şi pe combaterea fenomenului "Italian sounding", adică imitarea produselor italiene.

Declaraţii Oficiale

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Durante Mangoni, a subliniat importanţa dietei mediteraneene, descriind-o ca un model ideal de alimentaţie care combină sănătatea cu plăcerea gustului. "Prin aceste evenimente dorim să încurajăm publicul din România să facă alegeri alimentare conştiente şi să aprecieze autenticitatea şi calitatea produselor italiene", a declarat acesta.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de consolidare a relaţiilor economice şi culturale dintre Italia şi România, punând în valoare excelenţa produselor agroalimentare italiene şi oferind publicului român o experienţă autentică Made in Italy.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb