Sarabanda minciunilor de la Referendum reînvie în jurul recensământului

F.G.
Ziarul BURSA #Politică / 5 iulie 2013

Sarabanda minciunilor de la Referendum reînvie în jurul recensământului

Luând în calcul numai populaţia prezentă în România, premierul Victor Ponta susţine că doar 8.134.920 de alegători ar fi fost suficienţi să participe la Referendumul de anul trecut (29 iulie 2012), pentru ca preşedintele Băsescu să fi fost suspendat, o afirmaţie prilejuită de publicarea Recensământului finalizat de Institutul Naţional de Statistică, care a comunicat că populaţia noastră stabilă se ridică la 20.121.641 de persoane şi că numărul persoanelor majore este de 16.269.839.

Victor Ponta îşi bazează afirmaţia pe faptul că la Referendum au participat 8.459.053, adică mai mulţi decât necesarul cu vreo 300 de mii de oameni.

Asta este adevărat (cel puţin, astea-s cifrele comunicate de BEC, anul trecut).

Ceea ce nu explică domnul Ponta, desigur, este dacă se pun sau nu se pun voturile venite din partea celor două milioane de români din străinătate, care se adaugă peste totalul de 20 de milioane aflaţi între hotarele ţării.

Pentru că, dacă se adaugă, atunci necesarul participării pentru validarea Referendumului urcă la, aproximativ, 9 milioane, ceea ce excede cu vreo jumătate de milion cifra participării la Referendum.

"Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum", a spus Victor Ponta în şedinţa de Guvern, oferindu-ne imaginea nivelului aritmeticii şedinţelor pe care le conduce.

Bineînţeles, televiziunile profesorului Voiculescu, care nu au ajuns la "doi plus doi fac patru", şi-au umplut ecranele de "V-am spus noi!" şi "Băsescu trebuie să plece!".

Nici eu nu spun altfel, da, Băsescu trebuie să plece.

Dar, în faţa unor astfel de mincinoşi, mai bine ar sta.

Măcar ca să le facă în ciudă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Intr-o tara de ciobani,oficialii pot conduce prin proliferarea de minciuni.

    Invatamantul a reusit performanta de a scoli la limita mnima jumatate din populatie,dar a lasat si 260 de mii de analfabeti sa traiasca in pace.

    In consecinta,conducatorii Romaniei se adreseaza,in primul rand celor mai putin scoliti,pentru ca cei cu carte se mai gandesc inainte de a se duce sa voteze  

    Să afirmi că recensământul confirmă ceea ce, de fapt, neagă, pentru a justifica cel mai grav atentat la adresa statului de drept de la mineriade încoace este o dovadă că Ponta nu a învăţat nimic în acest an, că, de fapt, ”coabitarea” nu este altceva decât o retragere tactică înaintea asaltului final şi că încrederea plasată în acest om şi în USL de catre sustinatorii lui este absolut nemeritata.

    Nerusinarea cu care minte acest om, "iresponsabilul vesel", cum l-au botezat jurnalistii, este revoltatoare.

    Oare cate noi gafe si minciuni sunt necesare pentru ca toata lumea sa-si dea seama ce hahalera ne conduce. 

    1. dupa parera mea basescu e un presedinte secuistoid ilegitim si pe deasuprea si penal! trebuie arestat si inchis pe viata pt. inalta tradare, el si elena udrea!

      Da, ai o parere foarte obiectiv-USL-ista!

      Inca nu v-ati convins ca cei care i-au luat locul lui Boc si ai lui sunt cu mult mai rai decat cei pe care i-au inlocuit.

      Asta este drama poporului roman! 

    Se poate spune "si tu minti, si tu minti si Bursa minte", parafarazand vorba rabinului "si tu ai dretate, si tu ai dreptate".

    La recensamant au fost inregistrate si persoanele plecate din localitate de mai mult de un an, declarate de familiile lor.  

    Poate nu toti cei din straintatate au fost inregistratii si asta explica scaderea cu 1,5 mil, dar ei pot fi considerati "persoane disparute" si nu se inregistreaza in listele electorale.

    De fapt multe tari intocmesc listele pe baza inregistrarii in registrul electoral, si cine nu se inregistreaza nu exista. Si legea romeneasca a prevazut un registru electoral, dar autoritatilor nu le convine pentru ca ar scadea numarul europarlamentarilor si ar reduce pragul de acces al partidelor in parlament. 

    1. problema este ca recensamantul este doar un sondaj, nu o evidenta exacta. listele electorale se fac pe baza Evidentei populatiei, nu pe baza recensamantului. Altfel, ce ne facem cu persoanele nerecenzate. de xemplu, Ponta. A declarat ca a refuzat sa fie recenzat. Trebuia el sa mai voteze, in aceste conditii?

    Aparati un guvenator mincinos,betiv,care ca toti politicieni nu stiu decat sa-si vada de interesele lor si nu a majoritati care i-au votat.Poate si unii din voi fac parte din aceasi adunatura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb