Sârbu aşteaptă decizia justiţiei în privinţa PNŢCD

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2008

Sârbu aşteaptă decizia justiţiei în privinţa PNŢCD

Preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, ales la Congresul extraordinar al formaţiunii desfăşurat pe 24 august, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă decizia instanţelor judecătoreşti pentru a prelua sediul central al ţărăniştilor.

Radu Sârbu a explicat: "Sunt adeptul respectării cu stricteţe a legilor, a statutelor. Dreptate nu-ţi poţi face singur. Sediul central va fi luat de portărei, după hotărârile judecătoreşti. Situaţia este regretabilă, pentru că noi considerăm că nu există un cadru mai democratic pentru confruntare decât un congres. Originala noastră democraţie şi-a învins însă toate recordurile, reuşind să circumstanţeze un congres la care preşedintele partidului nu s-a prezentat".

Potrivit acestuia, fosta conducere reprezentată de Marian Miluţ nu este decât o "pană", nereprezentând în fapt o tabără politică.

Liderul PNŢCD a precizat că Biroul Naţional de Conducere al formaţiunii urmează să decidă dacă vor fi trimişi delegaţi la pichetul care va fi organizat joi, în faţa sediului central al ţărăniştilor, de Asociaţia Pro-PNŢCD care cere acces liber al membrilor şi al noii conduceri în sediul partidului şi "demascarea escrocheriei imobiliare a vechii conduceri reprezentate de cuplul Miluţ - Pavelescu".

Radu Sârbu a anunţat că a depus la Tribunal, potrivit legislaţiei în vigoare, documentele referitoare la Congresul extraordinar al partidului care a avut loc la Bucureşti pe 24 august, respectiv procesul verbal, hotărârile legate de programul şi statutul formaţiunii politice şi modificările la nivelul conducerii, care au fost contestate de "fosta conducere".

În context, liderul PNŢCD şi-a manifestat speranţa că procesul se va soluţiona rapid, având în vedere că se apropie alegerile parlamentare, unde speră ca formaţiunea să se apropie de un procent de 3% din voturile electoratului.

Potrivit lui Sârbu, în campania electorală vor fi folosiţi "cât mai puţini bani", iar formaţiunea politică va asigura sprijinul necesar candidaţilor săi.

Radu Sârbu a explicat: "Campania o vom face cu oricât de puţini bani am avea. Este hotărârea congresului extraordinar să participăm la alegeri şi o să participăm. Din păcate pentru PNŢCD, fosta conducere care a fost aleasă exclusiv pentru promisiuni financiare dovedeşte că refuză să finanţeze chiar şi garanţia de participare, care se ridică la 335.000 de euro pentru toate cele 469 de colegii".

Actuala conducere a formaţiunii politice, nerecunoscută de echipa Miluţ - Pavelescu şi aleasă la Congresul extraordinar de la Bucureşti, se opune candidaturilor PNŢCD pe listele electorale ale PNL, conform protocolului încheiat cu liberalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb