Şase salarii minime pe economie - valoarea maximă a voucherelor de vacanţă în mediul privat

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 martie 2022

Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului

Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului

Valoarea voucherelor de vacanţă pentru mediul privat poate ajunge până la şase salarii minime pe economie, întreaga sumă poate fi deductibilă şi nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor, a declarat, ieri, la Piteşti, Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

"Am adoptat în luna decembrie acea ordonanţă de urgenţă privind voucherele de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, ceea ce înseamnă pentru domeniul turistic o infuzie de capital de aproximativ 300 milioane euro. Sunt aproximativ un milion de salariaţi la stat. Însă, inclusiv în anul 2021, prevederea legală privind acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul privat a fost valabilă şi funcţionează şi acum. Mai este un lucru. Acestea nu sunt limitate la suma de 1450 lei. Este bine să facem cu toţii publică această informaţie, pentru că poate fi una dintre metodele de a stimula, din punct de vedere al agenţilor economici, stabilitatea forţei de muncă. Vouchere de vacanţă pentru mediul privat pot merge până la şase salarii minime pe economie şi nu am renunţat la acele deduceri fiscale. Agenţii economici au beneficii. Întreaga sumă poate fi deductibilă, plus că nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor", a afirma Daniel Cadariu, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Antre­prenoriatului şi Turismului, citat de Agerpres.

Referitor la relansarea turismului din ţara noastră post-pandemie, ministrul de resort a spus că îşi doreşte ca în anul curent să stimuleze incomingul.

"Este o noutate problema războiului de la vecinii noştri, însă aş vrea să vă dau câteva cifre. În 2019, atunci când a fost anul de vârf al turismului din România, lucrurile stăteau în felul următor: 10 milioane şi jumătate de turişti români şi 2,7 milioane de turişti străini. După doi ani de pandemie şi o scădere bruscă, abruptă în cursul anului 2020, în anul 2021 activitatea turistică şi-a revenit în bună măsură, mai ales în ceea ce priveşte numărul de turişti români. Am ajuns la 8,4 milioane. E drept, pe componenta turişti străini revenirea a fost ceva mai mică, de la 2,7 milioane la doar 840.000. Este şi acesta un motiv pentru care avem în vedere unul din multele programe pentru anul curent, care să se adreseze exact acestei probleme, şi mă refer la acel program pentru stimularea incomingului, pentru că, am spus noi şi aşa este corect, orice turist străin care ajunge în România reprezintă un export de servicii turistice", a explicat Daniel Cadariu.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a mai oferit, la Piteşti, detalii legate de noua ediţie a programului Start-Up Nation.

"Există trei lucruri noi. Nu mai punctăm numărul de salariaţi pentru că în prea multe cazuri, în primele două ediţii, s-a mers pe numărul maxim de şase salariaţi, iar sumele s-au dus pe salarii şi impozitele şi taxele aferente. Vom introduce o cofinanţare, care va varia între 5 şi 15% pentru a responsabiliza odată în plus beneficiarii. Pentru acei beneficiari care nu au suma de cofinanţare, pentru a-i putea ajuta, am încheiat o convenţie cu FNGCIMM, care să le asigure garantarea acelor credite pentru a asigura cofinanţarea. Însă, forma finală a programului, pe care l-am şi ridicat în dezbatere publică săptămâna trecută, va rezulta în urma dialogului cu cei din mediul de afaceri. Orice program trebuie să ajungă la destinatar aşa cum îl aşteaptă el, nu cum îl vedem noi din minister", a precizat Daniel Cadariu.

El a menţionat că în perioada aprilie-mai va începe sesiunea de depunere de cereri de finanţare pe acest program, care va fi derulat prin intermediul platformei IMM Recover, gestionată de STS.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb