Nesiguranţa planează, după Brexit, deasupra celui de-al treilea trimestru al anului şi mai departe, dar acest lucru nu este în mod necesar unul negativ, se arată într-o analiză Saxo Bank trimisă redacţiei, care subliniază că tranzacţionarea în pieţe va fi legată de navigarea printr-o volatilitate crescândă.
Dacă nesiguranţa este întâmpinată de reforme şi îmbunătăţiri, atunci toate evenimentele curente de risc ar putea apărea în retrospectivă ca indicii ale unei schimbări pozitive, consideră specialiştii de la Saxo Bank.
Potrivit acestora, tranzacţionarea în pieţe în trimestrul al treilea va fi legată de navigarea prin volatilitatea crescândă, de înţelegerea modului în care sentimentul populist va afecta direcţia socială şi de acceptarea faptului că economia mondială - inclusiv cea a SUA - este pe cale reintre în recesiune.
Steen Jakobsen, economist şef şi CIO al Saxo Bank, a declarat: "Personal, nu sunt prea preocupat de Brexit, căci crizele anterioare m-au învăţat că aceste tipuri de evenimente deseori duc la schimbări reale şi uneori la reforme reale. Ca urmare a crizei Mecanismului European al Ratei de Schimb din 1992, rata de creştere şi numărul locurilor de muncă din Marea Britanie au crescut semnificativ".
El a adăugat: "Vestea bună este că, în următoarele şase până la 12 luni, vom observa o mişcare către foarte necesarul mandat pentru schimbare. Vestea proastă este că aceasta va veni cu mai multă volatilitate şi mai multă nesiguranţă".