Saxo Bank vede acţiunile surclasând bondurile, în trimestrul al treilea

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iulie 2014

Analiştii Saxo Bank apreciază că acţiunile vor surclasa bondurile, în trimestrul al treilea, iar slăbirea pe viitor a dolarului va fi limitată, potrivit unei analize publicate de bancă.

În raportul citat se arată: "Banca este optimistă că redresarea SUA va reveni după un trimestru I dezastruos (-2,9%). De asemenea, vede acţiunile surclasând bondurile şi prevede că slăbirea pe viitor a USD va fi limitată. Volatilitatea ar trebui să se ridice de la minimele absolute pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul QE3 al Fed (n.r. relaxare cantitativă). În sfârşit, banca crede că preţul petrolului va rămâne ridicat, dar într-un interval fix".

Cu toate acestea, Steen Jakobsen, economist şef Saxo Bank, spune că un dezechilibru permanent pe piaţă, unde doar 20% din economie - companii listate şi bănci - primesc 100% din creditul disponibil şi din capitalul politic, îi sufocă pe cei 80% rămaşi, care sunt IMM-uri.

Potrivit analiştilor, ameninţări suplimentare la adresa anticipatei redresări includ piaţa proprietăţilor din China şi marile sale nevoi de refinanţare, creşterea din Franţa sau Germania în picaj din cauza exporturilor scăzute către Asia şi preţuri ale energiei în continuă creştere. Preţurile mai mari la energie au un impact negativ asupra consumului, contribuind la o eroziune mai largă a venitului dispozabil al consumatorilor, se arată în analiza citată.

Jakobsen a comentat: "Fără un transfer de bani de la cei 20% înapoi la cei 80%, o să ne confruntăm cu o decadă de «Japonizare». O corecţie a acestui dezechilibru este esenţială pentru a reseta economia mondială. Consensul că puţină creştere este de ajuns este îngrijorător şi ignoră perspectiva generală."

Domnia sa a mai adăugat: "În ianuarie, FMI, Banca Mondială, BCE, FED şi majoritatea economiştilor de la bănci se dădeau peste cap să proclame 2014 ca fiind anul redresării, dar pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a anului, Europa este vulnerabilă, deficitele bugetare cresc, iar înţelegerile din culisele politice sunt obligate să ceară mai mult timp. SUA au nevoie de 2,9% creştere analizată în Q3 doar pentru a înregistra o creştere la zero pentru prima jumătate a lui 2014, iar Asia continuă să creadă că poate să pună la cale o cădere domoală - o sarcină imposibilă, ca şi cum ai încerca să întorci un super-submarin într-un râu."

Potrivit lui Peter Garnry, Head of Strategy Equity, acţiunile sunt încă cea mai atractivă clasă de active, sunt evaluate corect şi nu se află deloc într-o bulă.

Saxo Bank arată că a existat un salt considerabil al preţurilor petrolului din cauza destabilizării din Irak, dar acest salt în termeni procentuali este încă relativ modest: "Cele mai afectate negativ valute în eventualitatea unei creşteri şi mai mari a preţurilor petrolului sunt cele care se bazează puternic pe importurile energetice şi, în acelaşi timp, sunt şi cele mai intensiv-energetice în termeni de unităţi ale PIB-ului. India, Coreea de Sud şi Africa de Sud par a fi în mod special în pericol din cauza intensităţii energetice a PIB-ului, în timp ce Turcia, Polonia şi Ungaria sunt valute de pe pieţe emergente extrem de dependente de importori pentru marea majoritate a consumului lor".

Conflictul din Irak aruncă o umbră de rău augur asupra rezervei de petrol mondiale, mai precizează raportul citat: "Dacă marşurile militanţilor sunniţi nu pot fi oprite, un preţ ridicat al petrolului este inevitabil pentru 2015.

Piaţa de energie trebuie să ia în calcul posibilitatea ca rezerva globală de ţiţei să depăşească cererea pentru prima dată în istoria recentă, datorită, în parte, creşterii producţiei non-OPEC, iar preţul mediu al ţiţeiului Brent e posibil să scadă spre 105 dolari/baril. După ce în 2013, aurul a trecut prin prima scădere anuală în 13 ani, Saxo Bank este prudent optimistă în legătură cu perspectivele sale la sfârşitul lui 2014, după ce a ajuns la o medie de 1,225 USD/uncie în primul trimestru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb