Scădere neaşteptată a şomajului din SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2012

Luna trecută, numărul americanilor fără un loc de muncă a ajuns la 12,1 milioane - cel mai redus nivel din ianuarie 2009 până în prezent.

Luna trecută, numărul americanilor fără un loc de muncă a ajuns la 12,1 milioane - cel mai redus nivel din ianuarie 2009 până în prezent.

Rata şomajului din SUA a scăzut la 7,8% în septembrie, de la 8,1% în august, nivelul de luna trecută fiind cel mai redus înregistrat după ianuarie 2009, potrivit anunţului făcut vineri de Departamentul Muncii de la Washington. Analiştii anticipau creşterea ratei şomajului la 8,2%.

De menţionat că rata şomajului din SUA a coborât sub 8% pentru prima oară în ultimii patru ani şi ar putea fi un avantaj pentru preşedintele Barack Obama în lupta electorală de luna viitoare.

Conform datelor oficiale, angajatorii americani au creat 114.000 de noi locuri de muncă luna trecută, pes-te estimările analiştilor, care arătau un plus de 113.000 de posturi. În septembrie, cele mai multe posturi au fost create în sectorul sănătăţii: 44.000 (cel mai ridicat nivel înregis-trat după luna februarie). Urmează transportul şi depozitarea.

Trebuie precizat că cele mai multe posturi create au fost part-time. Numărul persoanelor care au un loc de muncă part-time, dar care şi-au dorit un post full-time, a crescut cu 7,5% în septembrie, la 8,6 milioane.

Situaţia economiei şi cea a şomajului vor juca un rol major în campania prezidenţială. În trimestrul al doilea din 2012, creşterea economiei Statelor Unite a fost mult mai slabă decât s-a estimat iniţial, din cauza secetei.

În perioada aprilie-iunie 2012, Produsul Intern Brut al SUA a crescut cu 1,3%, în ritm anual, acesta fiind cel mai lent ritm de expansiune din trimestrul al treilea din 2011 până în prezent. Estimarea iniţială a oficialilor arăta un avans de 1,7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb