Scăderi pentru pieţele europene, într-un context economic plin de provocări

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2022

Scăderi pentru pieţele europene, într-un context economic plin de provocări

Deprecieri pentru cotaţia petrolului Brent

Pieţele europene aveau în mare parte scăreri, ieri la ora 17:00, într-un context general marcat de creşterea riscurilor de recesiune în regiune, conform CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 avea un declin de 0,18%, în timp ce la Frankfurt, după reculul sever din ziua anterioră, indicele DAX30 era în creştere cu 0,28%. Indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea o scădere de 0,26%, în vreme ce pentru CAC40 de la Paris declinul era de 0,44%.

Acţiunile producătorilor de petrol şi gaze erau în depreciere, iar contractele ţiţeiului Brent (relevant pentru piaţa europeană) cu scadenţa în noiembrie, aveau un recul de circa 2,7%, la 93 de dolari pe baril. Cu o zi în urmă, producătorii de energie au avut creşteri consistente după anunţul conform căruia OPEC+ va reduce uşor livrările, în timp ce Gazprom anunţase că sistează pe termen nedefinit furnizarea de gaze către Europa, invocând nişte probleme tehnice.

Directorul adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, a declarat ieri că livrările de gaze prin Nord Stream 1 nu se vor relua până când Siemens Energy va repara echipamentele defecte, scrie presa internaţională.

Conform unui raport publicat de Reuters, zona euro va intra aproape sigur în recesiune sondajul indicând o agravare a crizei costului vieţii şi o perspectivă economică nefavorabilă, care îi va face pe consumatori reticenţi la cheltuieli.

Declin în Statele Unite, în debutul şedinţei de tranzacţionare

În Statele Unite, la ora 17:30, ora României, indicii erau în scădere, continuând tendinţa de depreciere apărută de trei săptămâni, pe fondul temerilor că politica de înăsprire monetară a Rezervei Federale va aduce "durere pentru economie", după cum s-a exprimat chiar Jerome Powell, cu ocazia discursului de la Jackson Hole. Luni, pieţele americane au fost închise pentru sărbătorirea Zilei Muncii.

Ieri, la scrurt timp după deschiderea sesiunii bursiere, indicele Dow Jones Industrial Average avea un recul de 0,05%, în timp ce pentru S&P 500 declinul era de 0,03%. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, era în depreciere cu 0,54%. Titlurile Apple, Tesla, Nvidia şi Microsoft erau toate în scădere.

Acţiuni la Bed Bath & Beyond aveau un recul de 14%, după anunţul conform căruia directorul financiar Gustavo Arnal s-a sinucis vineri. Titlurile FedEx scădeau cu peste 2,6% după ce echipa de la Citi şi-a ajustat în jos estimările şi preţul ţintă pentru acţiunile companiei, conform CNBC.

Randamentele obligaţiunilor erau în creştere, cele ale titlurilor de stat americane pe zece ani fiind în urcare cu 4,2% faţă de sesiunea precedentă, la 3,326%, ceea ce arată presiune la vânzare din partea investitorilor. Evaluarea de piaţă a titlurilor de stat şi randamentele se mişcă în sens invers.

Pieţele se aşteaptă ca Rezerva Federală să crească din nou rata dobânzii de politică monetară în această lună, pentru a pune presiune pe inflaţia ce se află la recorduri nemainîntâlnite de decenii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb