ZIARUL BURSA

07 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Revine atmosfera anilor "80, acum şi în energie

Revine atmosfera anilor "80, acum şi în energie

Cristian DogaruMacroeconomie / 7 septembrie 2022

Criza europeană din energie vine cu plafonări de preţuri, compensaţii pentru cei expuşi, revenirea cărbunelui în forţă în plină expensiune a energiei verzi şi, peste toate cele de mai sus, raţionalizări şi penurie ce amintesc de sfârşitul Epoii de Aur din România.

"Rusia va legaliza utilizarea criptomonedelor pentru comerţul internaţional"

ZERO HEDGE: "Rusia va legaliza utilizarea criptomonedelor pentru comerţul internaţional"

Andrei IacomiInternaţional / 7 septembrie 2022

Banca Rusiei şi Ministerul de Finanţe au convenit că, în condiţiile actuale, "este imposibil" să continue fără să accepte criptomonedele drept mijloc legal de plată în tranzacţiile internaţionale, conform Zero Hedge, care citează TASS  

Banca Naţională a Rusiei şi Ministerul de Finanţe de la Moscova şi-au reconsiderat poziţia faţă de criptomonede, recunoscând că legalizarea utilizării monedelor digitale în tranzacţiile transfrontaliere este necesară, conform unui raport al agenţiei ruse de ştiri TASS, scrie Zero Hedge.

Una vorbim şi alta fumăm

Cornel CodiţăEditorial / 7 septembrie 2022

Cornel Codiţă

Bîrfa literară, cu bătaie politică, atribuia zicerea lui Arghezi. O săgeată "colegială" aruncată spre Sadoveanu, aşa, ca între fumători înrăiţi, la vremea cînd ultimul trecuse prompt şi fără scrupule în tabăra proletcultistă. El, marele "boier", îşi pusese pe umeri, peste haina ultra-privilegiilor de care se bucura în regimul puterii sovietelor, coborît de pe tancuri şi la Bucureşti, salopeta de slujitor al proletariatului internaţional şi al clasei muncitoare, locale. Arghezi, nici el chiar uşă de biserică, rămăsese totuşi la "Naţionale". Sadoveanu, la "Kent". Aşa, deci, coane, una vorbim şi alta fumăm! O tempora o mores!

"Provocarea mea este ca Animawings să devină o poveste românească de succes"

"Provocarea mea este ca Animawings să devină o poveste românească de succes"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 7 septembrie 2022

(Interviu cu Cristian Pandel, Chairman of the Board Memento Group) 

Reporter: Deşi Animawings operează deja de circa doi ani, vă rog sa-mi spuneţi cum a devenit acest vis realitate?

Cristian Pandel: Aşa este, Animawings este un vis devenit realitate. Practic, ideea de proiect s-a născut în 2019 şi a venit oarecum natural, întrucât aveam foarte multe vacanţe în afara ţării şi foloseam multe zboruri pentru extern.

Justiţia, energia şi finanţele - teme arzătoare pentru clasa politică şi societatea civilă

Justiţia, energia şi finanţele - teme arzătoare pentru clasa politică şi societatea civilă

GEORGE MARINESCUPolitică / 7 septembrie 2022

Dreptul european nu are prioritate în faţa Constituţiei şi deciziilor Curţii Constituţionale, energia este un sector de activitate în suferinţă şi stimularea de către Banca Naţională a finanţării mediului de afaceri de către sistemul bancar reprezintă principalele idei care au răzbătut, ieri, în cursul dezbaterii "România. Ţară eşuată?", organizată de grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Academia acordă burse tinerilor olimpici

Academia acordă burse tinerilor olimpici

O.D.Miscellanea / 7 septembrie 2022

Încurajarea performanţei reprezintă o datorie pentru orice instituţie care se respectă. Cu atât mai mult acest lucru este valabil în ceea ce priveşte Academia Română. Zece elevi olimpici, însoţiţi de părinţi, au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023.

Consilierii antridrog au luat cu "asalt" şcolile

Consilierii antridrog au luat cu "asalt" şcolile

O.D.Miscellanea / 7 septembrie 2022

Prevenţia reprezintă cel mai bun "tratament" pentru orice posibilă problemă. Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din cadrul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vor fi prezenţi permanent în grădiniţe, şcoli şi licee pe tot parcursul noului an şcolar, pentru a oferi informaţii şi suport specializat în beneficiul dascălilor, părinţilor şi elevilor ce au deschis din nou porţile unităţilor de învăţământ din întreaga ţară.

Moţiunea simplă pe energie, la vot în Camera Deputaţilor

DEZBATERE CU SCÂNTEI ÎN PARLAMENT Moţiunea simplă pe energie, la vot în Camera Deputaţilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 7 septembrie 2022

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să îşi exprime astăzi votul în legătură cu moţiunea simplă iniţiată de 54 parlamentari USR şi neafiliaţi, împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză de situaţia creşterii preţurilor din energie în ţara noastră, dar şi de reducerea recentă a plafonului maxim de consum pentru clienţii casnici şi a reducerii cu 15% a compensării consumului pentru IMM-uri.

"Scăderea acţiunilor va apărea pe fondul câştigurilor mai mici ale companiilor"

MORGAN STANLEY: "Scăderea acţiunilor va apărea pe fondul câştigurilor mai mici ale companiilor"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 septembrie 2022

Acţiunile americane au fost lovite în acest an în primul rând de creşterea dobânzilor, conform MarketWatch Modelele de evaluare ale Morgan Stanley indică scăderi consistente ale profiturilor companiilor, potrivit publicaţiei americane  

Conform Morgan Stanley, modelul său de evaluare a profiturilor companiilor, ce include printre input-uri indicatorul Purchasing Managers' Index (PMI), Indicele de Încredere a Consumatorilor (CCI) al Conference Board sau spread-urile creditelor, sugerează o scădere mare a câştigurilor. Un alt model, bazat în principal pe datele regionale ale Fed, prognozează de asemenea, o scădere a profiturilor corporative, scrie Market Watch.

Subscrieri de aproape 200 milioane de lei, pentru ultima ofertă Fidelis

DUPĂ TREI ZILE ŞI JUMĂTATE DE LA LANSARE Subscrieri de aproape 200 milioane de lei, pentru ultima ofertă Fidelis

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 septembrie 2022

Dobândă de 8% pe an pentru tranşa în lei, respectiv de 1,85% şi 2,65% pentru cele în euro Prin oferta trecută, ce a fost formată din patru emisiuni, două în lei şi două în euro, Finanţele au strâns de la populaţie 1,44 miliarde lei  

Subscrierile ultimei oferte de titluri de stat Fidelis destinate populaţiei se ridicau la circa 188,2 milioane de lei, după trei zile şi jumătate de la lansarea operaţiunii, conform datelor agregate de noi din platformele brokerilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 7 Septembrie 2022

Macroeconomie / 7 septembrie 2022

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat scăderea anuală şi în iulie 2022, până la 13,6%, de la 9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 1,1%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo