MORGAN STANLEY: "Scăderea acţiunilor va apărea pe fondul câştigurilor mai mici ale companiilor"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 septembrie 2022

"Scăderea acţiunilor va apărea pe fondul câştigurilor mai mici ale companiilor"

Acţiunile americane au fost lovite în acest an în primul rând de creşterea dobânzilor, conform MarketWatch Modelele de evaluare ale Morgan Stanley indică scăderi consistente ale profiturilor companiilor, potrivit publicaţiei americane

Conform Morgan Stanley, modelul său de evaluare a profiturilor companiilor, ce include printre input-uri indicatorul Purchasing Managers' Index (PMI), Indicele de Încredere a Consumatorilor (CCI) al Conference Board sau spread-urile creditelor, sugerează o scădere mare a câştigurilor. Un alt model, bazat în principal pe datele regionale ale Fed, prognozează de asemenea, o scădere a profiturilor corporative, scrie Market Watch.

Morgan Stanley a fost creditată pe scară largă, cel puţin printre marile bănci de pe Wall Street, pentru că a prezis corect perioada dificilă pe care au traversat-o acţiunile în acest an. Acum, Mike Wilson - strateg la instituţia americană, spune că mai "urmează durere" pentru pieţe, dar dintr-un alt motiv, conform MarketWatch.

În acest an, acţiunile din Statele Unite, reflectate prin indicele S&P 500, ce are un declin de circa 18%, au fost lovit în primul rând de creşterea ratelor dobânzilor. În fond, estimările privind câştigurile pe acţiune pentru următoarele dousprezece luni au scăzut doar cu 1,5%, iar raportul Price to Earnings era cu 9% mai mare, la minimele din iunie, potrivit sursei menţionate.

"Având în vedere faptul că Fed-ul a năruit speranţele privind pivotarea către o abordare mai dovish (n.r. ce exprimă o politică monetară mai relaxată), credem că pieţele pot intra într-o perioadă de «foc şi gheaţă». Spre deosebire de prima parte (n.r. a anului), de data aceasta scăderea acţiunilor va veni, în principal, printr-o primă de risc mai mare şi din câştiguri mai mici ale companiilor, decât din rate mai mari", spune Wilson.

Conform Morgan Stanley, modelul său de evaluare a profiturilor companiilor, ce include printre input-uri indicatorul Purchasing Managers' Index (PMI), Indicele de Încredere a Consumatorilor (CCI) al Conference Board sau spread-urile creditelor, sugerează o scădere mare a câştigurilor. Un alt model, bazat în principal pe datele regionale ale Fed, prognozează de asemenea, o scădere a profiturilor corporative, scrie Market Watch.

Prima de risc pentru acţiuni este rentabilitatea superioară pe care trebuie să o ofere investiţia comparativ ceea ce este considerată rata fără risc, de obicei dobânda titlurilor de stat americane pe zece ani.

În plus, Wilson spune că echipa de la Morgan Stanley este încrezătoare că titlurile de stat au ajuns la un minim. Ieri, în jurul prânzului ora României, randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani era de 3,24%, după o creştere consistentă de la începutul lunii august. Vineri, randamentul a fost de 3,19%. Randamentul şi evaluarea de piaţă a titlurilor se miscă invers.

"Dacă cu adevărat ne aflăm la un minim pe termen scurt pentru obligaţiunile pe termen lung (cu randamente ridicate), multe acţiuni din S&P ar putea simţi, din nou, o oarecare uşurare, în condiţiile în care ratele scad înainte de următoarea rundă de ajustări în jos a câştigurilor companiilor. Dar să nu fiţi induşi în eroare, pentru că aşa cum vremea se va răci în această toamnă, la fel şi creşterea, ce va cântări puternic asupra acţiunilor", a spus Wilson.

Luni, bursele americane au fost închise cu ocazia Zilei Muncii. În Europa pieţele de acţiuni au avut scăderi semnificative, după ce Rusia a spus că livrările de gaze sunt oprite pe termen nedefinit, invocând probleme tehnice.

De la începutul anului, indicele Dow Jones are o depreciere de 13,8%, în timp ce Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, a căror evaluare este mai sensibilă la dinamica ratelor dobânzii, este în declin cu 25,6%, ceea ce în mod generic este considerat teritoriul "bear".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. După bula enorma creata de tipărită de bani

    al FED și BCE care a creat o inflație uriașă,  

    mai avem și circul din Ucraina,  

    + criza energetica europeana 

    NORMAL CA SCAD BURSELE 

    Asta habar n-are!Ce conteaza rezultatele?Pui 6-8 randuri intr-un tabel cu cifre la pleasneala,ii zici Buget,faci o majorare si sau scoti niste obligatiuni.Abia pe urma dai rezultatele si spui Ghinion!Rinse&Repeat.

    Daca nu el se uita pe la toti ageamii si nu urmareste antreprenorii de succes care l-au cucerit de mult prin State pe acolo dar n-a aflat inca si nu e membru la investitorii puternici si fara frontiere care total dezinteresat fac galerie antreprenorilor fara frontiere intergalactice. 

    1. Ca pe Aero!

    Am urmarit expresia volatilitate întreruptă ... etc. Am urmarit careva evoluții, m-am oprit printre ele la simbolul TLV,, mi-am pus intrebarea firească, ce nebun scoate la vanzare, 1, 5, sau 10 acțiuni acum când valoarea fluctuează în jurul a 20 lei / pe acțiune, miscare care aduce pierdere. Mi-am răspuns singur, chestiunea cu volatilitatea ... tocmai cu manipularea pieței are legătură. Când arunci la vanzare o avalanșă de vanzari sub 10 - 30 de acțiuni, o faci pentru a manipula piața bvb a TLV in jos, pe minus. Vede cibeva chestia cu volatilitatea.... maniiularea vizibilă și cu ochelari de sudură ?, NU .......

    1. La noi, majoritatea companiilor din Bet au avut rezultate bune de tot!

      Ma, voi ati inteles ceva ?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb