Preşedintele UEFA, nou atac la adresa Superligii "bogaţilor"

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 7 septembrie 2022

Sursă foto: Facebook / UEFA Champions League

Sursă foto: Facebook / UEFA Champions League

Conducerea UEFA nu uită şi nu iartă. Cluburile care au încercat să se rupă de sub tutela forului European sunt încă pe o "listă neagră" şi primesc avertismente cu ritmicitate.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că fotbalul european trebuie să rămână deschis tuturor cluburilor, în condiţiile în care continuă speculaţiile referitoare la o Superligă disidentă. Deşi majoritatea membrilor fondatori ai Superligii s-au retras în faţa presiunii publice şi politice după lansarea foarte criticată a proiectului în aprilie anul trecut, cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus rămân fidele acestei idei. Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, care urma să fie numit preşedintele Superligii, a continuat să ceară cluburilor de top ale Europei să se separe de UEFA, el insistând în luna iunie că această competiţie este "încă vie". Toni Kroos, mijlocaşul lui Real Madrid, a susţinut poziţia lui Perez, el afirmând că Superliga "ar fi trebuit să funcţioneze de mult timp". La începutul acestei săptămâni, Ceferin, luând cuvântul la congresul internaţional Football Talks de la Lisabona, a subliniat că are încredere în structura existentă a fotbalului din Europa: "Fotbalul, cu siguranţă, va rămâne întotdeauna deschis în competiţia noastră. Esenţa fotbalului european, care este de departe cel mai puternic fotbal din lume, este că el este deschis. Cei care cred că doar elita joacă fotbal nu înţeleg că şi lor le-ar fi mult mai rău dacă nu ar concura împotriva tuturor. Sezonul trecut am văzut-o pe Sheriff Tiraspol din Moldova câştigând la Madrid împotriva lui Real Madrid. Dacă o echipă din Slovenia mea, cu un buget de două milioane, a câştigat împotriva lui Tottenham, aceasta este esenţa fotbalului european. Face parte din cultura noastră. Face parte din istoria noastră şi nu se va schimba niciodată. Asta nu ar trebui să se schimbe şi ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că UEFA returnează în fotbalul de club 93,5% din toate veniturile cluburilor, iar în total 97% din toate veniturile revin cluburilor. Aceasta este cea mai importantă parte a fotbalului şi de aceea avem atâta succes. Insist şi voi insista că visul va rămâne viu pentru toată lumea".

Pe de altă parte, Aleksander Ceferin a afirmat că este sigur că Spania şi Portugalia vor găzdui Cupa Mondială de fotbal din 2030. Cele două ţări au semnat un acord în anul 2020 în vederea unei candidaturi comune, pe care au oficializat-o în luna iunie. "Sunt sigur că Mondialul din 2030 se va juca în Spania şi Portugalia", a declarat Ceferin prin videoconferinţă în timpul deschiderii congresului internaţional Football Talks de la Lisabona. "Această candidatură este una câştigătoare şi vom face tot posibilul pentru a ajuta două ţări care sunt pasionate, trăiesc şi respiră fotbalul şi care au o infrastructură bună", a spus oficialul UEFA. Patru ţări din America de Sud, Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, au anunţat o candidatură comună pentru CM 2030. CM 2022 va avea loc în Qatar între 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Următoarea ediţie se va disputa în 2026 în Canada, Statele Unite şi Mexic. Gazda CM 2030 va fi desemnată în mai 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb