SCAMATORIA DE LA BUCUREŞTI Zece senatori mititei, sunt tot ei

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2008

Iuţeală şi nebăgare de seamă - doi maeştri ai vizualului devin senatori.

Iuţeală şi nebăgare de seamă - doi maeştri ai vizualului devin senatori.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Sergiu Nicolaescu şi Cristian Ţopescu au pierdut, conform legii

    Distribuţia prin ignorarea legii i-a făcut, însă, senatori

    Celebrii Sergiu Nicolaescu (PSD) şi Cristian Ţopescu (PNL) pierduseră alegerile în faţa mai puţin cunoscuţilor Adrian Câmpurean (PSD) şi Arin Avramescu (PNL).

    Dacă nominalizarea pe mandate ar fi urmat procedura legală (o primă etapă, pe circumscripţie şi o a doua etapă, pe nivel naţional), atunci ar fi fost declaraţi câştigători Câmpurean şi Avramescu.

    Dar, BEC a ignorat nominalizarea din prima etapă (prevazută în lege) şi a distribuit mandatele senatorilor de Bucureşti direct în etapa de nivel naţional. Întrucât ecuaţia la nivel naţional se îmbogăţeşte cu factori noi (ca la campionatele de fotbal, când te califici nu în funcţie de propriul rezultat, ci în funcţie de rezultatul meciului dintre alte două echipe), calculatorul a schimbat două nominalizări - Câmpurean şi Avramescu (care câştigaseră), cu Nicolaescu şi Ţopescu (care pierduseră).

    citiţi interpretarea datelor

    Este de observat, aici, că numărul de mandate la care aveau dreptul partidele nu a fost viciat. Ci, doar, au fost schimbate numele senatorilor de drept, cu numele unor cetăţeni.

    Faimoşi.

    Notă: Procesarea datelor a fost realizată în colaboare cu echipa www.vot.ro

    Opinia Cititorului ( 8 )

    1. La Arad au fost iar probleme din cate stiu, la o ora BEC a anuntat niste rezultate apoi dupa 2 ore, pe 2 decembrie, a anuntat alti castigatori si pe deasupra a fost spart si un colegiu. S-au masluit datele nu e clar ca lumina zilei?

      1. E a treia zi de cind baietii astia o tot arata,cu probe,in trei locuri diferite(bravo,nu poti citi asta in alt ziar).Ce ne garanteaza ca nu s-a petrecut asa peste tot?

        In ziar au dat din Ilfov,Hunedoara si Bucuresti.La Arad am auzit cu totii ca a fost o balbaiala.Pe site,un mesaj de alaltaieri a semnalat un caz similar la Botosani.iar ieri,altul,fara sa precizeze judetul,s-a plins ca a candidat,a cistigat si i-au furat mandatul.Este foarte probabil ca au manipulat alegerile peste tot.

      tara bananiera...

      Fiecare voteaza cu cine vrea si din urna iese cine trebuie...

      1. ar fi fost bine sa fi iesit din urna, dar vad ca cine trebuie a iesit din alta parte, probabil ca din calculator...chiar cine a facut softul la porcaria asta de alegeri? Iar BEC ce face? Mai exista?

      domnilor gresiti fundamental. cititi cu atentie legea. dupa ce mandatele se atribuie pe partide la nivel de circumscriptie nu se trece la distrubuirea lor cater candidati. se asteapta atribuirea nationala si apoi dupa ce se stabileste numarul total de mandate la care fiecare partid are dreptul in fiecare judet se trece la distribuirea mandatelro catre candidati. nu faceti confuzii.

      iar la arad nu e niciun furt. totul este legal. legea prevede situatia in care intr-un colegiu pot exista practic castigatori. acest lucru se intampla atunci cand un partid obtine mai multe mandate prin regula majoritatii (50%+1) decat cele care ii revin prin reprezentare proportionala. 

      1. Completare pentru dan.

        Totul pleaca de la o interpretare gresita, de catre autorul seriei de articole (asta fiind al n-lea) a unei parti din legea electorala: art. 48, alin. 4 teza 2: 

        "Rezultatul obtinut reprezinta numarul de mandate repartizate de biroul electoral de circumscriptie competitorului electoral la nivelul circumscriptiei electorale in prima etapa de repartizare a mandatelor."  

        In opinia autorului acest text inseamna ca se face atribuirea de catre biroul electoral al circumscriptiei direct catre candidat a mandatului, contrar a ceea ce spune legea. Biroul electoral de circumscriptie doar constata ca un partid are un anumit numar de mandate dar nu face si repartizarea acestora. Abia Biroul Electoral Central face repartizarea pe candidati a mandatelor. 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb