Scandal cultural cu aromă de gogoşi

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 19 august 2022

Scandal cultural cu aromă de gogoşi

Cultura se loveşte uneori de probleme mai greu de închipuit. Iată un exemplu. Angajaţii Centrului Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi cer managerului să se ocupe de problemele din cultură în loc de propria gogoşerie! În urma refuzului managerului Centrului Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi, Vali-Viorel Sandu de a semna Contractul Colectiv de Muncă pe care tocmai l-a negociat cu reprezentanţii organizaţiei sindicale reprezentative din instituţie, Sindicatul Naţional din Cultură FAIR - Filiala Galaţi va sesiza ITM pentru înregistrarea conflictului de muncă în vederea declanşării grevei generale!

Potrivit sindicaliştilor: "Angajaţii instituţiei, membri ai Sindicatului Naţional din Cultură FAIR, sunt profund nemulţumiţi de modul dictatorial şi neprofesionist în care managerul Sandu conduce prestigioasa instituţie de cultură gălăţeană, acesta fiind acuzat că în majoritatea timpului se ocupă de propria gogoşerie situată la aproximativ 500 de metri de Centrul Cultural, în loc să rezolve problemele cu care se confruntă instituţia: condiţii de muncă precare, salarizare indecentă pentru o instituţie culturală, lipsa unui contract colectiv de muncă care să le asigure protecţie şi drepturi la nivel european.

Menţionăm că încă din data de 6 aprilie 2022, prin adresa nr 1759, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu Sindicatul Naţional din Cultură FAIR - Filiala Galaţi, au sesizat Consiliul Judeţean Galaţi, ordonatorul principal de credite al instituţiei, cu privire la abuzurile managerului - proprietar de gogoşerie şi a solicitat autorităţii finanţatoare să intervină de urgenţă pentru a evita declanşarea conflictului de muncă în Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi.

Din nefericire, nepăsarea autorităţilor gălăţene, dar şi atitudinea neprofesionistă şi refuzul managerului Vali-Viorel Sandu de a încheia Contractul Colectiv de Muncă negociat cu reprezentanţii Sindicatului Naţional din Cultură FAIR, organizaţie afiliată la organizaţia reprezentativă din Cultură şi Mass-Media Federaţia FAIR-MediaSind, pun în pericol pacea socială din această instituţie de cultură". Sindicatul intenţionează să întreprindă mai multe acţiuni de protest.

Până la rezolvarea situaţiei, iubitorii de cultură din zonă pot servi ...o gogoaşă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb