SCANDALUL CREDITELOR EXTERNALIZATE A TRECUT DE FOND: Banca Transilvania câştigă procesul cu ANPC în cazul cesiunilor Bancpost

Emilia Olescu
Bănci-Asigurări / 4 aprilie 2019

Banca Transilvania câştigă procesul cu ANPC în cazul cesiunilor Bancpost

Banca Transilvania (BT) a câştigat pe fond procesul cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în cazul scandalului creditelor cesionate în Olanda de către Bancpost (preluată, anul trecut, de BT).

Amintim că, în luna august a anului trecut, ANPC a amendat Bancpost cu 150.000 de lei, pentru practicile comerciale incorecte în contractele de cesiune a împrumuturilor şi a impus restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru întreg portofoliul de credite externalizat de Bancpost, direct sau prin intermediul altor societăţi cum ar fi EFG New Europe Funding II B.V. sau Eurobank Ergasias.

Decizia Judecătoriei sect. 2 Bucureşti arată: "Admite plângerea contravenţională formulată de petenta Banca Transilvania (fostă Bancpost) în contradictoriu cu intimata Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Anulează procesul verbal contravenţional (...) ANPC. Exonerează petenta de plata amenzii în cuantum total de 150.000 lei şi înlătură măsurile de remediere dispuse. Respinge cererea petentei privind restituirea amenzii, ca inadmisibilă. Respinge cererile de intervenţie voluntară accesorie formulate în favoarea intimatei de către intervenienţii Biziniche Carmen Simona, Luchici Adrian Mihail, Pitrel Lidia, Iela Ion, Sandu Elena şi Păduroiu Dorin, ca neîntemeiate. Respinge cererea intervenientei accesorii Pitrel Lidia de obligare a petentei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la prezenta instanţă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 03.04.2019".

Ziarul BURSA a scris în mai multe ocazii despre subiectul creditelor fără restanţe cesionate în afara ţării. În urmă cu mai bine de un an, am prezentat un material complex care oglindea situaţia unui debitor Bancpost al cărui credit fără restanţe fusese cesionat în Olanda. Încă de atunci am arătat că împrumuturile făcute de banca de la noi au fost externalizate către instituţii nebancare (în acest sens am publicat declaraţiile BNR, ASF şi autorităţii abilitate din Olanda), fără notificarea clienţilor, percepându-se ilegal dobânzi şi comisioane de la aceştia, respectivele cesiuni fiind declarate de către instanţa de judecată neopozabile părţilor.

Acestea sunt principalele aspecte pentru care ANPC a sancţionat Bancpost.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu sunt avocat, am făcut doar un curs de Drept la facultate, dar "Decizia Judecătoriei sect. 2 Bucureşti" este neclară, pentru mine :(.

    Respectiv paragrafele astea: "Anulează procesul verbal contravenţional (...) ANPC. Exonerează petenta de plata amenzii în cuantum total de 150.000 lei şi înlătură măsurile de remediere dispuse. Respinge cererea petentei privind restituirea amenzii, ca inadmisibilă." 

    Ce să înțeleg de aici:  

    - Banca Transilvania este exonerată de plata amenzii, iar apoi 

    - Respinge cererea petentei privind restituirea amenzii 

    A plătit sau nu amenda ? 

    I se restituie sau nu amenda ?

    Mulțumesc anticipat pentru lămuriri ! 

    La noi se poate orice dacă exista interese. Fraieri plătesc asa ca... Și justiția e cam oarba în ultima vreme.

    1. Dorin, daca nu intelegi de ce crezi ca iti poti exprima o opinie?

    Stiti cumva daca Anpc a facut apel la decizia Judecatoriei Sectorului 2?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb