Scandalul Euroins ajunge la Casa Albă

D.T.
Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2023

Scandalul Euroins ajunge la Casa Albă

Actualizare FACIAS a făcut plângere penală la DNA împotriva conducerii ASF în scandalul Euroins.

Potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei, FACIAS a depus pe 6 aprilie, anul acesta, la Parchetul General, o plângere penală în care se arată în detaliu cum conducerea ASF, ştiind dificultăţile cu care se confrunta Euroins, a decis să nu acţioneze în sensul atribuţiilor sale conform legii de "asigurare a protecţiei asiguraţilor şi să contribuie la menţinerea stabilităţii pieţei asigurărilor". Rezultatul pasivităţii acestei instituţii a condus inevitabil la falimentul companiei, având consecinţe asupra pieţei asigurărilor şi a clienţilor. Concret, FACIAS a semnalat faptul că ASF ştia din 2020 că Euroins nu are fondurile necesare acoperirii daunelor, dar s-a rezumat la a aplica nişte amenzi fără să acţioneze pentru a preveni dezastrul falimentului. Consecinţele acestui mod defectuos de a-şi îndeplini atribuţiile au fost deja simţite de români în cazul falimentului companiei City Insurance, în urma căruia preţul asigurărilor s-a triplat pentru a compensa pierderile. Acum, după falimentul Euroins este de aşteptat o nouă creştere a preţurilor RCA, ASF având indirect responsabilitatea pentru acest lucru.

Ca urmare a acţiunii FACIAS, Parchetul General a analizat plângerea şi a considerat că faptele semnalate sunt de competenta soluţionare a DNA.

FACIAS consideră că organele de cercetare penală trebuie să investigheze activitatea ASF corelată cu aceste situaţii de faliment pentru a se stabili care sunt motivele pentru care această instituţie nu a acţionat în conformitate cu atribuţiile pe care le are prin lege. De asemenea, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului va urmări în continuare evoluţia acestui caz, ferm convinsă că reacţia promptă în astfel de situaţii va avea ca rezultat o schimbare de atitudine a autorităţilor şi implicit va spori gradul de siguranţă pe piaţa asigurărilor din România.

---

ACTUALIZRE Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR: "Pe principiul hârtia suportă orice, iar un email poate fi transmis astăzi de către oricine-oricui, le dorim mult succes vecinilor noştri bulgari în demersurile pe care le fac, dar îi sfătuiesc să nu cheltuiască cei peste 300 milioane euro - banii scoşi din România prin fictivul contract de reasigurare-, pentru că îşi vor complica şi mai mult situaţia în care se afla. Acţionarilor Euroins li s-a stricat în România maşina de vândut hârtii sub denumirea de poliţe RCA, iar cu banii din poliţele RCA încasate de la şoferii români aceştia au cumpărat compania de energie CEZ. Nu ştiu dacă în Bulgaria există un proverb similar, dar în România există unul care sună cam aşa: câinele nu pleacă de bunăvoie de la măcelărie. Doar ca măcelăria românească s-a închis pentru lacoma «potaie» bulgărească".

---

Actualizare Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari: "Nu avem niciun amestec în această poveste. Nu există nicio legătură, nici măcar de rudenie, între noi şi Florin Pandele, vicepreşedintele COTAR, care este la al doilea mandat de consilier local al oraşului Voluntari. Nu ştiu de ce am fost băgaţi în această poveste eu şi soţia mea. Probabil că unii «oameni de bine» s-au gândit să o agaţe cu ceva pe Gabriela Firea, pentru că toate sondajele de opinie o poziţionează pe primul loc cu privire la candidaţii pentru funcţia de Primar General al Capitalei care vor avea loc anul viitor. Se apropie alegerile, Gabriela Firea şi eu vom candida din nou, şi probabil că astfel de materiale vor apărea în continuare pentru ca să fim târâţi în fel de fel de scandaluri în care nu avem nicio implicare".

---

Scandalul Euroins ajunge pe masa decidenţilor politici de la Casa Albă. Într-o scrisoare semnată de George Clay Landrith III, preşedintele Institutului "Frontiers of Freedom", şi adresată secretarilor de stat americani Anthony Blinken şi Janet Yellen se solicită sancţionarea conform legii Magnitsky şi practic interzicerea accesului în SUA şi blocarea conturilor pentru un grup de persoane din România care şi-ar fi propus să distrugă unitatea Uniunii Europene şi a NATO, în favoarea Rusiei şi preşedintele Vladimir Putin.

Persoanele respective sunt acuzate de semnatarul scrisorii că au săvârşit acte de corupţie, fiind esenţiale în adoptarea de legi şi reglementări împotriva libertăţii românilor şi ucrainenilor deopotrivă, şi au participat şi/sau au beneficiat de acţiuni şi practici corupte.

Persoanele vizate de autorul scrisorii sunt următoarele:

Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF

Cristian-Adrian Muntean, consilier al vicepreşedintelui ASF Cristian Roşu

Marcel Valentin Ionescu, Director, Departamentul Strategie şi Stabilitate Financiară ASF

Florin Golovatic, Director ASF

Florin Pandele, Proprietar, AutoCar Group şi vicepreşedinte, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR)

Florentin Pandele, Primar, Municipiul Voluntari; fost Director, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Ilfov; Director adjunct, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse; Primarul General al Bucureştiului

Cătălin Tolontan, Jurnalist, Coordonator Editorial, Libertatea şi Gazeta Sporturilor

Link-ul privind scrisoarea respectivă ne-a fost semnalat şi într-un e-mail trimis de Eurohold Bulgaria, compania mamă a Euroins. Curios este faptul că majoritatea celor aflaţi pe lista respectivă sunt acuzaţi de Eurohold în scandalul Euroins. Printre ei se află şi vicepreşedintele COTAR, Florin Pandele, a cărui companie - potrivit surselor noastre - ar avea de încasat de la Euroins aproape 5 milioane euro pentru reparaţiile făcute în service autoturismelor cu poliţe de asigurare eliberate de Euroins România.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. hotul striga hotii

    bine ca nu a trimis europins scrisoare la in Papua Guineea, sa vada si aia ce grozavii se intampla aici 

    Foarte interesanta lista. Lipseste Marcu. Prietenii stiu de ce!

    Americanii dau un telefon la noi și Euroins

    va fi în ordine perfecta 

    Firea , matracuca, mai vrea un mandat la primăria capitalei.

    Poate mandat de aducere...

    Hai pușcărie. 

    1. Pai atunci să rămâneți sănătoși și la fel de plini de frig și gunoaie cu plicușor și clocotind de bucurie fară apă la robinet.

      Votați tot așa că vă meritați soarta. 

      Jumanji, nu votul poporului conteaza. Care oricum n are leg cu normalul si nici cu morala crestina. Important e cin' le numara si decide care cum.

      HRISTOS A INVIAT !

      Asta conteaza cu adevarat ! 

      da, e normal sa plangi dupa mama hotilor. au ramas doar cateva institutii in care pesede nu e cu mainile bagate in borcan.

      Sub Firea s-au tras tunuri mari si frumoase. De companiile municipale super capusate si superparazite nu-ti amintesti nimic?

      Magistralele de agent termic nu s-au schimbat de vreo 50 de ani. Sunt super ruginite. 

      Ce a facut matracuca Firea pentru a le inlocui?

      R: nimic! 

      Contractele cu gunoaiele au fost facute de Tudorache si Firea.

      Cu clauze speciale pentru a nu fi reziliate. 

      Mafia psd a acaparat tot.

      Chiar nu vedem? 

      Da, ce mult ne lipsasc manelismele si pomenile din banii primariei! Ce mult ne lipsesc vorbele goale si exercitiile de imagine fara nicio realizare norabila! Ce soarta luminoasa am avut cand era Firea si ce dor ne este de ea! Nenorocire.

      Pandele MINTE!!! Este bagat in cardasie cu Service urile AUTOCAR si STEFANESCU De la COTAR imparte spagile la POLITICIENI! Vin alegerile si au oamenii ne oie de bani pentru a finanta CAMPANIILE ELECTORALE. Ce nu este clar?

      C RANGU de la FGA este implicat si el in AUTOCAR GRUP SERVICE, la ultima aparitie la EUROINS a achitat catre AUTOCAR valoarea de 1000000 EURO, iar de luat spagi!!!! 

      Acum la EUROINS, FGA factureaza 51.000 EURO la 2 saptamani, s-au pus sa capuseze firma, tot sa.aduca bani la SEFII MAI MARI!!!!

      ROMANILOR!!!! NICI NU STITI IN CE TARA TRAITI???? Sper sa va mai vad la rand la ciolan cu fasole si zgribuliti de frig prin Bucuresti.......HA HA HA....HA HA HA....HA HA HA.....HA, s'am di ri di DA? 

      Daaaa, dar vom avea panselute si rochite roz!

    avem cont live y ot u b e fake ce incurajeaza populatia sa isi dea monedele cripto!

    arond spaceusinc 2023 

    s c cret 

    Stai putin , hotii striga hotii. Cica euroins a vandut niste hartii pe baza de asigurari rca, stai taticule cu minciunica, ca au de vreo 10 ani iau hartie asigurare de la Euroins, si am avut eu dauna s-a rezolvat, m-a lovit altcineva cu polita euroins, s-a rezolvat.

    2. Si dc au cumparat o companie CEZ, a fost ilegal?? Adica nu stiu sa fie interzis ca firma sa achizitionezi alta firma. Daca a fost interzis sau ilegal, unde au fost autoritatile romane? 

    3. Acea reasigurare e ilegala? Ziceti voi? Si unde au fost autoritatile romane cand s-a facut?

    Acel ASF are maxim 10 companii de asigurari de verificat, ce face, doarme? Odata pe an nu poate sa-i verifice pe acestia 10? Unul la luna e prea greeu? Sunt ocupati cu statul la stat cumva? 

    1. ASF doarme.

      Nicu Marcu este tinut in brate de catre psd. 

      drept ai grait

      Contractul de reasigurare cu EIG Re a lui Euroins a fost incheiat pe 09.02.2023. Pe 15 si 16 februarie 2023 au fost transferate activele. Pe 17 martie 2023 ASF a retras autorizatia Euroins si a constatat insolventa. Asa ca ce nu a facut ASF legat de contractul de reasigurare?

      Daca Euroins a vandut hartii fara valoare e foarte grav. Daca a vandut hartii fara valoare timp de 10 ani fiind chiar lider de piata este si mai grav. Daca astea s-au intamplat sub nasul ASF este infinit de grav.

      Nimic.

      Asa l-au lasat ani de zile si pe Dan Odobescu, cumnatelul lui Adrian Nastase. Parca acum cativa ani se dorea sa fie inclusiv presedinte la ASF! A fost lasat sa fure si nimeni nu va recupera nimic! Parca si prin Germania cu ex sotia Gudrun era specializat in mici tepe date asigurarilor?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb