Scandalul Mona Muscă - PNL în expectativă

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 14 august 2006

Liberalii se abţin să comenteze oficial dezvăluirile potrivit cărora deputatul PNL Mona Muscă a colaborat cu Securitatea. Purtătorul de cuvînt al partidului, Varujan Vosganian, a declarat ziarului "Bursa" că PNL nu va face niciun comen-tariu oficial pînă cînd CNSAS nu va da un verdict în acest caz. Pe aceeaşi linie s-a plasat şi secretarul general, Dan Motreanu, care a arătat că o colaborare a Monei Muscă cu organele de poliţie politică "nu a fost încă dovedită". Domnia sa a precizat însă, pentru cotidianul BURSA, că ar fi de dorit ca fostul ministru al Culturii să fie apreciat pentru ceea ce a făcut în ultimii 16 ani şi nu judecat pentru ce a făcut înainte. Totuşi, a adăugat Motreanu, "dacă CNSAS dă un verdict clar" de colaborare cu Securitatea, Mona Muscă "va fi demisă".

Crin Antonescu aruncă primul piatra

Tăcerea care s-a aşternut în PNL referitor la cazul Monei Muscă nu îl caracterizează şi pe deputatul Crin Antonescu. Într-o declaraţie acordată ziarului nostru, Antonescu a calificat-o pe colega sa de partid drept "un turnător care nu mai e compatibil cu PNL". " E jenant de comentat" şi "eu unul nu mai doresc să fiu coleg de partid cu doamna Muscă", ne-a mai spus parlamentarul liberal.

Social-democraţii se simt şi ei ameninţaţi de valul de dosare ale unor politicieni presupuşi a fi colaborat cu organele de poliţie politică. Purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu, a precizat pentru cotidianul nostru că vor fi luate măsuri în condiţiile în care membrii social-democraţi vor fi dovediţi că au avut asemenea activităţi.

Dosare secretizate fără sens

Clasarea la categoria siguranţă naţională a documentelor cu un conţinut care nu reprezintă niciun fel de pericol din acest punct de vedere ridică unele semne de întrebare. Dosarul Monei Muscă este un astfel de exemplu. Într-o situaţie similară se află, potrivit spuselor sale, şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Politicianul democrat afirmă că dosarul său conţine informaţii pe care domnia sa le-a prezentat în presă încă din 1990. Berceanu a promis că va face public acest document în cel mai scurt timp posibil şi s-a arătat nedumerit de caracterul lui secret. Ministrul apreciază că secretizarea dosarelor de turnător laolaltă cu cele de urmărit a avut drept scop "uniformizarea" clasei politice astfel încît cei care au avut de suferit de pe urma regimului comunist să fie percepuţi ca informatori. În opinia domniei sale, aceste măsuri puteau fi luate de persoane din interiorul Serviciului Român de Informaţii (SRI) sau de persoane care controlau activitatea SRI.

Pe aceeaşi linie, Dan Motreanu a arătat că " în ultimii 16 ani, s-au pus multe piedici pentru a se păstra o continuitate a unui eşalon doi din cadrul Partidului Comunist". Motreanu crede că una dintre consecinţele piedicilor amintite este corupţia, "o cauză a lipsei de voinţă politică" a celor care conduceau România la începutul anilor "90, în frunte cu principalul vinovat, Ion Iliescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb