Scandalul Vanghelie-Ghiţă livrează "marfă" pentru procurori

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2015

Scandalul Vanghelie-Ghiţă livrează "marfă" pentru procurori

Certurile dintre actuali şi foşti membri ai PSD devin tot mai interesante pentru... procurori. Acuzele s-au mutat din spaţiul ideologic şi al trădărilor politice în cel al infracţiunilor penale. În stilul său consacrat, Marian Vanghelie a ieşit tare la atac, ultimul vizat de acuzele sale fiind fostul membru al PSD, patronul postului România TV, deputatul Sebastian Ghiţă. În cadrul unei emisiuni difuzate pe B1 TV, cei doi au avut un dialog pe alocuri halucinant, pigmentat cu acuzaţii şi insinuări dintre cele mai grave.

Primarul sectorului 5 a recunoscut că intervenţia lui Sebastian Ghiţă în respectiva emisiune l-a incitat să spună mai multe lucruri decât ar fi dorit: "Sebastian Ghiţă conduce PSD-ul. Eu nu am reuşit să vorbesc cu Ghiţă. Când eram şef la PSD, Ghiţă dormea la uşă. Ai făcut bătături cât ai dormit la uşă la Mircea Geoană.(...) Domnul Ghiţă nu putea nici măcar să se viseze consilier local dacă nu era Ponta şi nu falsificau voturile la congres. (...)Ai falsificat licitaţii. Vei răspunde, că nu vei fi la infinit cu Victor Ponta.(...) Aşa, că m-aţi incitat un pic, vă întreb dacă aveţi vreo legătură cu nişte bani de la OMV? Aveţi bani luaţi din prea multe zone şi nu mai ţineţi minte. Vreţi să vă aduc aminte eu ceva? Există cumva două off-shore-uri în afară care au niste contracte cu OMV şi aveţi vreo legătură? (...) Eu de obicei discut cu presa şi dacă instituţiile statului mă cheamă, mă duc, eu nu sunt reclamagiu la instituţiile statului. (...) Ca politician am dreptul să fiu supărat, senzaţia mea este că dumneavoastră l-aţi înlocuit pe Bittner în România şi că dumneavoastră preluaţi toate afacerile şi că dumneavoastră vă ocupaţi pe toată zona de IT,de fonduri europene...? Dacă aţi luat şi returnare de TVA ştiţi cumva?Lucrurile astea le-am spus şi în interiorul partidului, nu le-am spus public la vremea aia că eram în partid şi nu puteam".

Sebastian Ghiţă i-a recomandat lui Marian Vanghelie să se prezinte la Procuratură, pentru a nu deveni tăinuitor în ceea ce îl priveşte, şi i-a reproşat că are un mod de a face politică nefrecventabilă: "Nu vreau să îi reproşez nimic lui Vanghelie. Le reproşez oamenilor care s-au lăsat păcăliţi de acest om.(...)

Dacă ne vom întoarce la momentul în care Vanghelie va face şi va desface guverne, o să facă majorităţi, ne înşelăm.(...) Am să desconsider orice tabără sau politică din care veţi face parte. Nu cred că aveţi probitatea morală de a vă da cu părerea despre colegii mei din comisia SRI şi despre această instituţie. Sper din tot sufletul să nu ajungem vreodată la mâna domnului Vanghelie. (...)Vă recomand din nou, dacă nu cumva v-aţi întâlnit cu Moş Crăciun în parc iar în seara asta şi ştiţi din nou lucruri, să mergeţi la orice instituţie abilitată a statului. Eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva şi vă recomand călduros, pentru a nu mai continua să tot proliferaţi informaţii despre colegi sau despre mine, oricând vi se pare ceva ciudat în societate, să faceţi ca orice om din România, să mergeţi la instituţii!"

Trebuie precizat că în acest moment nici Marian Vanghelie şi nici Sebastian Ghiţă nu mai fac parte din PSD - primul a fost exclus din partid iar cel de-al doilea şi-a dat demisia după o dispută cu Ion Iliescu. Tocmai de aceea, conducerea partidului nu are nicio pârghie să oprească astfel de dispute.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asa, sfasiati-va intre voi, hienelor!

    1. Vreau ca sa fie cercetat,domnul Ghita ,pentruca sunt multe reclamatii in seama lui.Asteptam un rezultat al cercetarilor.Intr-o tara UE ,ORICE RECLAMATIE TREBUI CERCETATA CU TRANSPARENTA.NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE.

    Daca declaratia lui Gabriel Sandu nu liveraza nici un fel de marfa, bine ca din cugetarile lui Vanghelie se extrage esenta. Ma asteptam la un cutremur profund dupa ceea ce a spus Gabriel Sandu (lucruri credibile, vazute cu ochiul liber in decursul anilor) insa cand se apropie de Blaga toate se fasaie.

    1. Adica, vrei sa spui, Vanghelie e un micut copilas nevinovat, care nu srie nimic?!?

      Iar Sebi este un neinsemnat om de afaceri, care a facut si el cateva mici gainarii, incomparabile cu hotiile lui Blaga?!?  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb