SCENARIU POLITIC PROPUS DE TĂRICEANU: "Moţiune de cenzură, Cioloş premier interimar cu puteri limitate până la parlamentare"

I.S.
Ziarul BURSA #Politică / 31 mai 2016

"Moţiune de cenzură, Cioloş premier interimar cu puteri limitate până la parlamentare"

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a afirmat astăzi că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibilă moţiune de cenzură împotriva Executivului condus de Dacian Cioloş, precizând că trebuie luată în calcul şi varianta unui guvern cu puteri limitate.

"Din punct de vedere politic, discutăm şi despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi decizie o vom lua după ce ne vom consulta într-adevăr după alegerile locale, împreună cu Daniel Constantin şi cu Liviu Dragnea. Pentru că e o problemă pe care nu putem să nu observăm, că sunt de la alegerile locale 5 luni până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură pentru că lucrurile pe care noi le-am spus de o bună bucată de vreme încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii", a declarat Tăriceanu, la Târgu Mureş, potrivit unor surse din media.

Acesta a punctat că Executivul nu are dreptul să intervină pe un subiect legat de drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi a precizat că, în calitate de preşedinte al Senatului, este obligat să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, pentru "încălcări grave" în domeniul justiţiei.

"Încep să vadă care sunt excesele pe care acest ministru ruşinos al justiţiei la face zi de zi. Ordonanţa de modificare a articolelor din Codul penal şi Codul de Procedură penală, ştim foarte bine că Guvernul nu are voie să dea ordonanţă de urgenţă pe subiectele care ţin de drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi că este obligatorie dezbaterea în Parlament. În calitate de Preşedinte al Senatului voi fi obligat să sesizez Curtea Constituţională pentru aceste încălcări grave care se petrec într-un domeniu esenţial cum este cel al justiţiei", a mai declarat preşedintele Senatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine vorbeste.....Taricianu..."afem eiatul"

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb