Schema de minimis privind incomingul - în aşteptarea avizului Consiliului Concurenţei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Turism / 2 august 2022

Schema de minimis privind incomingul - în aşteptarea avizului Consiliului Concurenţei

Schema de minimis privind incomingul se află spre avizare la Consiliul Concurenţei a afirmat ieri, în cadrul unei dezbateri organizată de Alianţa pentru Turism, Tudoriţa Lungu, secretar de stat în Ministerul Antre­prenoriatului şi Turismului.

"Schema de ajutor de minimis e la nivelul avizului la Consiliul Concurenţei. Conform oricărei scheme de minimis, proiectul de act normativ merge pe circuit, se avizează de ministere şi apoi este trimis la Consiliul Concurenţei", a afirmat, ieri, Tudoriţa Lungu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

În schimb, unii antreprenori din turism susţin că schema este blocată, de aproape două luni, de preşedintele Consiliului Concurenţei.

"Vorbim despre o schemă pe care ministrul Cadariu a anunţat-o în urmă cu patru luni. Domnul ministru a anunţat, dar s-a blocat la Consiliul Concurenţei. Eu ştiu cine este domnul Chiriţoiu. Mi se pare însă nelalocul lui faptul că domnul Chiriţoiu blochează de două luni această schemă de minimis, pe motiv că o analizează. Este un act normativ foarte bun, dar care e blocat pe undeva. Trebuie urgentată aprobarea, dacă mai vrem să avem şi noi turişti străini", a spus Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potrivit schemei de minimis pusă în dezbatere publică la începutul lunii mai de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, sprijinul financiar de la bugetul de stat ar urma să fie acordat astfel:

- 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziţionat şi plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenţie organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puţin 4 nopţi de cazare în România;

- suplimentar 2 euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele 4, în cadru aceluiaşi sejur sau circuit turistic.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de minimis, pe întreaga durată de aplicare a acesteia, respectiv de la data adoptării şi până la 31 decembrie 2023, este de maximum 20 milioane lei, în limita creditelor bugetare şi de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat, iar numărul maxim al operatorilor economici care vor beneficia de acest sprijin este estimat la 1.200 agenţii de turism organizatoare care pot derula turism de incoming.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb