SCHIMBĂRI ÎN CONDUCEREA FONDULUI NAŢIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII Silvia Ciornei pleacă, vine Dragoş Oltenescu

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 2 martie 2016

Silvia Ciornei pleacă, vine Dragoş Oltenescu

Un grup de 100 de salariaţi din cadrul FNGCIMM au solicitat în luna februarie demisia directorului general Silvia Ciornei

Silvia Ciornei: "Serie de denigrări, denaturări ale realităţii şi acuze nefondate"

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere după ce, pe data de 24.02.2016, mandatul Silviei Ciornei de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, a expirat. Funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al FNGCIMM va fi preluată de Dragoş Oltenescu, începând cu data de 14.03.2016. Acesta a ocupat până în prezent poziţia de director financiar şi membru al Comitetului Executiv al BNP Paribas Cardif România. Specializările sale cuprind transformarea organizaţională, audit şi risc operaţional, control intern, fuziuni şi achiziţii.

Mandatul noii conduceri va urmări, potrivit unui comunicat de presă al fondului, reformarea, eficientizarea şi repoziţionarea Fondului în raport cu institutiile financiare partenere precum şi asigurarea implementării în bune condiţii a programelor de garantare ale Guvernului României.

Ministerul Finanţelor Publice îşi propune că până la sfârşitul anului să implementeze principiile guvernanţei corporatiste menţionate în OUG 109/2011.

Un grup de 100 de salariaţi din cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) au solicitat în luna februarie demisia directorului general Silvia Ciornei, pe care au acuzat-o de proastă gestiune a instituţiei, potrivit unei scrisori deschise a Sindicatului "Garantare". În replică, Silvia Ciornei ne-a transmis că scrisoarea deschisă a salariaţilor "se înscrie în seria de denigrări, denaturări ale realităţii şi acuze nefondate" care i-au fost aduse.

"Aţi dat dovadă de incapacitate în organizarea activităţii şi v-aţi concentrat doar pe aşa-zisa eficientizare prin reducerea costurilor, scăpând din vedere faptul că, la fiecare sută de mii economisită prin scăderea cheltuielilor, veniturile s-au diminat cu mai mult de 400 sute de mii", acuză salariaţii. Potrivit acestora, proasta gestionare a afectat şi programul Prima Casă.

"Vrem să ştim ce anume faceţi dumneavoastră pentru salariul pe care îl primiţi?", a scris Sindicatul, adăugând: "Aveţi obligaţia să ne explicaţi ce aţi făcut în ultimii doi ani de când aţi preluat conducerea deoarece nu vedem nici o îmbunătăţire a situaţiei FNGCIMM. Băncile nu mai lucrează cu noi, în timp ce dumneavoastră faceţi declaraţii de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi vrem să ştim de ce?"

Sindicaliştii au mai precizat că, în ultimele 26 de luni, de la preluarea conducerii Fondului de către Silvia Ciornei, instituţia a fost părăsită de foarte mulţi angajaţi, nemulţumiţi de conducere.

În replică, Silvia Ciornei amintea că preluarea mandatului de director general al FNGCIMM, în noiembrie 2013, s-a realizat într-un moment critic şi cu implicaţii asupra reputaţiei unei instituţii ce activează pe o piaţă financiară deosebit de sensibilă. "În acel moment, în urmă controalelor Curţii de Conturi şi Corpului de Control al Primului Ministru erau semnalate o serie de deficienţe, unele majore, în activitatea Fondului, care necesitau soluţii immediate", ne-a precizat domnia sa.

În luna februarie, doamna Ciornei spunea că va încerca să continue ceea ce a început, convinsă fiind că a acţionat întotdeauna spre binele instituţiei şi punând interesul acesteia pe primul plan, "indiferent de opoziţia unor angajaţi posibil manipulaţi de unele cercuri de interese".

În noiembrie 2013, Aurel Şaramet a fost revocat din funcţia de director general/preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - IFN, în locul său fiind numită, pe termen limitat, Silvia Ciornei.

Până la preluarea funcţiei de către Dragoş Oltenescu, conducerea executivă interimară este asigurată de Viorel Cîrstea, în calitate de director general adjunct, care până în prezent a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei raportari şi validări garanţii FNGCIMM.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-au creat, cred, premisele pentru detensionarea situatiei la care se ajunsese. Vor avea astfel posibilitatea sa se aplece asupra celor doua probleme pe care le au in fata : scheletele din dulap ( multe indicate de controlul curtii de conturi) si pozitionarea institutiei pe o piata unde incet, incet, oferta tinde sa egaleze cererea. Care cerere, din pacate, este intr-un declin atat cantitativ cat si calitativ. Si sa nu uitam ca FNGCIMM joaca banii statului pe o astfel de piata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb