Schneider Electric, AVEVA şi Shell, au format o alianţă strategică pentru a sprijini tranziţia sectoarelor lor de activitate şi a sectoarelor mai largi la strategiile net zero, conform unui comunicat remis redacţiei. Organizaţiile vor explora oportunităţile de a dezvolta în comun soluţii energetice integrate end-to-end, concepute pentru a susţine decarbonizarea în rândul clienţilor lor din industriile cu complexitate mare, cum ar fi industria cimentului.
Potrivit sursei citate, companiile mari consumatoare de energie şi din industria grea au nevoie de parteneri şi soluţii de încredere, care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES), să crească eficienţa proceselor lor operaţionale şi să asigure eficienţă energetică, securitate, rezistenţă, disponibilitate şi fiabilitate mai mari. Acordul de parteneriat dintre Schneider Electric, AVEVA şi Shell oferă clienţilor un set îmbunătăţit de soluţii integrate, cu o gamă, o scară şi un domeniu de aplicare mai complexe decât ar putea oferi fiecare individual.
Combinaţia dintre capacităţile lor complementare consultative, tehnice, digitale şi specifice energiei - de la modelarea proceselor la nivel înalt, simulare şi consiliere, până la soluţii de decarbonizare specifice locaţiei - va avea un impact imediat asupra industriilor.
Concentrându-se iniţial pe sectorul cimentului, parteneriatul nou format îşi propune să reducă emisiile cu până la 15% pentru clienţi, într-o implementare tipică. Abordarea se va concentra pe facilitarea unei tranziţii mai eficiente către sursele de energie regenerabilă.
AVEVA şi Schneider Electric vor contribui, în cadrul parteneriatului, cu tehnologiile integrate de inginerie digitală, proces operaţional şi optimizare a energiei, combinate cu expertiză solidă în domeniul sustenabilităţii. Aceste capabilităţi vor sprijini proiectarea, construcţia şi funcţionarea mai eficiente a instalaţiilor de carbon din ce în ce mai neutre. De asemenea, vor contribui la crearea planurilor de producţie care optimizează lanţul valoric şi reduc emisiile de GES.
Shell se implică prin intermediul soluţiilor de aprovizionare cu energie sustenabilă end-to-end, capacităţi globale de inginerie a proiectelor, un portofoliu mare de active şi generare de energie regenerabilă, precum şi o gamă largă de soluţii de sustenabilitate sectorială, se mai arată în comunicat.