Scholz avertizează că Germania trebuie să fie pregătită ca Gazprom să nu îşi mai onoreze contractele de furnizare

S.B.
Internaţional / 3 august 2022

Scholz avertizează că Germania trebuie să fie pregătită ca Gazprom să nu îşi mai onoreze contractele de furnizare

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că Germania trebuie să se aştepte ca compania energetică rusă Gazprom "să nu îşi mai onoreze contractele de furnizare", chiar dacă fluxurile de gaze sunt reluate prin gazoductul Nord Stream 1, informează news.ro.

Gazprom a dat vina pentru scăderea semnificativă a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream 1 pe probleme tehnice legate de turbină.

"Este clar şi simplu: turbina este acolo. Poate fi livrată. Tot ce trebuie să facă cineva este să spună: o vreau. Apoi va ajunge foarte repede", a declarat Scholz în timpul unei vizite în oraşul Mulheim an der Ruhr, miercuri.

Cancelarul, care a vizitat oraşul pentru a inspecta o turbină de conductă care a fost recent reparată în Canada, a spus că nu există motive legale sau tehnice sau sancţiuni care să împiedice exportul turbinei în Rusia.

"Trebuie să fie clar că pot exista întotdeauna un fel de pretexte care duc la ceva care nu funcţionează. Se presupune că motivele tehnice au stat în calea exporturilor de gaze către alte ţări europene. Şi în acel caz erau la fel de neinteligibile", a mai spus Scholz.

Scholz a subliniat că Germania trebuie să fie pregătită pentru orice probleme ar putea apărea, deşi chiar dacă transportul gazelor prin conducta Nord Stream 1 funcţionează din nou.

De asemenea, directorul executiv al companiei Siemens Energy a declarat că întreţinerea turbinei ar fi trebuit să reprezinte "o măsură de rutină" şi a reiterat că nu există motive tehnice pentru reducerea debitelor de gaz.

Siemens Energy şi guvernul german au pregătit toate documentele de partea lor, dar încă lipseşte documentaţia companiei Gazprom, a adăugat Bruch.

Gigantul energetic rus a anunţat, săptămâna trecută, că va reduce în continuare fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream 1, oprind o turbină pentru reparaţii. Fluxurile de gaze către Germania prin conductă au crescut de atunci la 20%, potrivit autorităţilor germane.

Gazele prin Nord Stream 1 circulau anterior la 40% din capacitate, după ce Rusia a redus exporturile ca răspuns la sancţiunile occidentale privind invazia Moscovei în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dacă turbina este acolo , adică în Germania , cum o poate folosi Rusia ? Ăștia chiar ne cred prosti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb