Scrisoare deschisa către organizaţiile patronale reprezentative

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 29 mai 2008

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" consideră corectă preocuparea guvernului şi a patronatelor faţă cetăţenii români aflaţi la muncă peste graniţe şi susţine eforturile de a-i atrage să revină în ţară. Cu toate acestea, CNS "Cartel ALFA" vă reaminteşte că orice măsură discriminatorie, prin creearea de facilităţi pentru persoanele care lucrează în străinătate în defavoarea celor care au rămas în România, nu înseamnă decât o nouă formă de stimulare a migraţiei în vederea obţinerii acestor facilităţi.

Dacă dorim să atragem cetăţenii României plecaţi în străinătate, este necesar în primul rând ca sistemul existent pe piaţa forţei de muncă să se îmbunătăţească şi să fie identic ca în ţările de destinaţie în caz de migrare, şi anume:

Să existe respect faţă de lucrător, inclusiv prin acordarea integrală a drepturilor sale, nu în plic, începând printr-un salariu adecvat, care include şi creşterea salariului minim garantat, ce trebuie să fie la o valoare corespunzătoare pentru o viaţă decentă conform actualelor preţuri. Elemente precum piaţa la gri, dependenţa de voinţa conjuncturală a angajatorului în eludarea sistemului fiscal şi social, culpabilizând astfel şi pe lucrător, deşi este făcută numai de angajator, sunt acţiuni care trebuiesc să înceteze imediat.

Crearea de către guvern a condiţiilor adecvate pentru dezvoltarea familiei (şcoli, servicii sanitare, etc) care, deşi asigurate prin unităţi de stat, trebuie să fie de bună calitate şi să asigure garantarea respectului faţă de cetăţean, care să poată beneficia de acestea în mod egal, fără costuri şi "intervenţii" suplimentare.

Sprijinirea şi susţinerea unor programe de menţinere a "spiritului românesc" din punct de vedere educaţional şi de formare pentru cetăţenii plecaţi, printr-un parteneriat susţinut adecvat de informare, bazat pe colaborare cu actorii sociali - patronate si sindicate din Romania si din tara de destinatie.

Asigurarea de campanii de informare asupra drepturilor lor, în primul rând ca cetăţeni europeni.

Luarea de poziţii clare împotriva oricărei discriminări sau deprecieri a poziţiei cetăţenilor români.

Asigurarea unei asistenţe adecvate din partea consulatelor si ambasadelor faţă de cetăţenii plecaţi, dar şi din partea guvernului un răspuns rapid la diversele probleme cu care aceştia se confruntă.

Un dialog real cu partenerii sociali, patronate şi sindicate, cât şi cu structuri ale societăţii civile, bazat pe un real parteneriat responsabil, implicarea acestora în acţiunile concrete de comun acord stabilite, reprezintă acţiunile de început a unor măsuri care pot să aibă efectul de stabilitate necesar încurajării românilor plecaţi ca să revină într-o ţară în care să constate că se aplică realmente sistemul european pe care astăzi aceştia îl trăiesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb