Scumpirea utilităţilor adînceşte sărăcia extremă

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii / 19 decembrie 2005

Mai mult de jumătate din populaţia ţării va avea nevoie anul viitor de protecţie socială

Creşterea costului utilităţilor publice va genera o scădere a puterii de cumpărare a populaţiei, producînd a cădere a cererii interne

Cotele de întreţinere au crescut, în acest an, cu aproximativ 38%, iar venitul mediu net cu doar 24%. În aceste condiţii, impactul întreţinerii asupra nivelului de trai a devenit şi mai important, atrage atenţia Liga Asociaţiilor de Proprietari - "Habitat". Conducerea ligii avertizează că, în acest condiţii, sărăcia se va accentua şi mai mult de 50% din populaţia ţării va avea nevoie de o protecţie socială corectă.

Mihai Mereuţă, preşedintele "Habitat", a declarat pentru ziarul "BURSA": "Indiferent de ce declară guvernanţii, protecţia socială se face de-a valma, pe sis-tem comunist. Adică se dau bani la toată lumea. Dacă la nivel bugetar efortul financiar este considerabil, la nivel de individ sumele primite sînt insuficiente". Domnia sa ne-a spus că protecţia socială trebuie să se acorde numai prin anchete sociale temeinice şi numai familiilor care au cu adevărat nevoie de sprijin financiar.

Creşterea costului utilităţilor publice va genera o scădere a puterii de cumpărare a populaţiei, producînd o cădere a cererii interne, atît de alimente, cît şi de bunuri nealimentare şi servicii.

Pentru a face faţă creşterii brutale a costului utilităţilor publice, populaţia urbană va avea soluţii precum scăderea drastică a consumului alimentar şi a bunurilor nealimentare, neplata întreţinerii, fenomene ce se vor transforma într-un proces de tipul bulgăre de zăpadă o debranşarea masivă de la căldură şi apă caldă.

Mihai Mereuţă ne-a precizat că opinia publică nu înţelege care este scopul scumpirii utilităţilor în condiţiile în care societăţile care le furnizează înregistrează profit. Domnia sa ne-a explicat: "Totodată, peste jumătate din necesarul de gaze şi petrol este acoperit din producţia internă. În aceste condiţii nu înţeleg de ce trebuie să ne aliniem la preţurile europene. Majorarea preţurilor la utilităţi din cauza integrării a devenit o psihoză naţională. Tarifele la utilităţi nu trebuie stabilite de Guvern, ci împreună cu consumatorii, pe principii economice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb