Sebastian Bodu vrea mai multă autonomie pentru ANAF

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 ianuarie 2006

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sebastian Bodu, îşi doreşte să obţină mai multă autonomie pentru ANAF, aşa cum este în aproape toată Europa, transmite Rompres. Prezent ieri la Alba Iulia, Sebastian Bodu a declarat că, în 2006, vrea să facă unele modificări legislative ale Codului de Procedură Fiscală, precum şi unele modificări structurale ale ANAF. De asemenea, Bodu spune că are propuneri care speră să fie inserate în Codul Fiscal.

Şeful ANAF vrea să obţină mai multă autonomie pentru instituţia pe care o conduce, aşa cum este în toată Europa. Bodu a afirmat că, exceptînd Marea Britanie, în restul Europei administrarea fiscală este separată de politica fiscală. Referindu-se la alte modificări structurale, şeful ANAF a subliniat că, deşi nu s-a ajuns încă la o variantă finală, există mai multe propuneri cu privire la reorganizarea Fiscului, a Vămii şi a Gărzii Financiare.

În ceea ce priveşte fiscul, propunerea se referă la înfiinţarea structurii de administrare a contribuabililor mijlocii, astfel încît această administrare să fie făcută de direcţiile generale ale finanţelor publice. Urmează apoi înfiinţarea, "în oglindă", a structurii contribuabililor mici, care să fie administrată de administraţiile finanţelor publice. În ceea ce priveşte Garda Financiară, şeful ANAF vrea desfiinţarea regionalelor, iar la Vamă, desfiinţarea unor regionale. Sebastian Bodu s-a întîlnit, marţi, la Alba Iulia, cu directorii unor servicii deconcentrate, fiind într-o procedură de evaluare a structurilor teritoriale ale ANAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb