Sebastian Burduja: Românii nu vor tremura de frig şi nici de frica facturilor

A.D.
Politică / 2 octombrie

Sursa foto: facebook

Sursa foto: facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat azi situaţia sistemului energetic naţional, în aşteptarea sezonului de iarnă. El a susţinut că, împreună cu Dispecerul Energetic Naţional, au analizat scenariile pentru iarna aceasta şi au luat în calcul şi un scenariu pesimist şi unul moderat şi în ambele scenarii, România va fi în siguranţă. Totodată, facturile vor rămâne plafonate până la 1 aprilie, "dacă nu cumva vom putea să prelungim această formă de sprijin, compensarea-plafonarea", a declarat ministrul.

"Stăm bine, avem un grad de umplere în lacurile energetice de 74%, acoperitor pentru ceea ce urmează în sezonul rece, chiar dacă vor fi luni secetoase, până acum septembrie ne-a depăşit aşteptările, a plouat destul de mult. Cu 74% intrând în sezonul rece suntem în regulă. De asemenea, în ceea ce priveşte stocurile de gaze, România şi-a îndeplinit obligaţia în faţa Comisiei Europene, cu 70 de zile înainte de termen. La această oră avem un grad de umplere de peste sută la sută. Se face un supraplin, o rezervă tehnică", a afirmat ministrul Energiei.

El a amintit şi de stocurile de cărbune, care sunt şi acestea suficiente.

"Vorbim de un stoc de 397.400 de tone în centralele Complexului Energetic Oltenia şi încă 117.000 de tone în cariere, în total 536.400 tone la CEO Oltenia. La Paroşeni, aproape 30.000 de tone de huilă. În Valea Jiului am reuşit să salvăm cele 2.000 de locuri de muncă, să ţinem în viaţă Complexul Energetic Valea Jiului, să îi dăm o nouă viaţă şi să putem să exploatăm în continuare Termocentrala de la Paroşeni. Faţă de anul trecut, creşterea este semnificativă, eram aproape de zero. La Electrocentrale Craiova, un CET important care funcţionează în continuare pe lignit, 87.600 de tone, de asemenea un nivel satisfăcător pentru pregătirea sezonului rece", a comunicat ministrul.

"România va fi în siguranţă, deci românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta şi datorită eforturilor pe care Guvernul le-a făcut şi le face, nu vor tremura nici de frica facturilor", a afirmat ministrul în şedinţa de guvern, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb