Sebastian Burduja: "Ziarul BURSA înseamnă de foarte mulţi ani un reper în presa românească"

Emilia Olescu, George Marinescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 21 noiembrie

Sebastian Burduja: "Ziarul BURSA înseamnă de foarte mulţi ani un reper în presa românească"

Mihai Precup: "Mă uit în sală şi văd atât de multă excelenţă, companii care generează PIB, locuri de muncă bine plătite în fiecare zi"

Alin Marius Andrieş, MF: "Mulţumesc ziarului BURSA pentru tot ceea ce face de 34 de ani"

Alexandru Petrescu, ASF: "BURSA este un ziar care a contribuit constant la developarea oportunităţilor pe care piaţa de capital le are în România"

Adrian Tănase, BVB: "Ziarul BURSA este un cotidian pe care îl apreciez şi căruia îi doresc mult succes"

Septimiu Stoica, BRM: "De ziarul BURSA mă leagă nu un veac de singurătate, ci de prietenie"

Ziarul BURSA înseamnă de foarte mulţi ani un reper în presa românească, inclusiv presa de bună calitate, în jurnalismul care înseamnă substanţă, şi pentru sectorul energetic, a menţionat marţi seara Sebastian Burduja, ministrul energiei, în deschiderea Galei BURSA.

Evenimentul este deja unul de notorietate în mediul de business, reunind reprezentanţi ai autorităţilor şi ai top managementului antreprenorial, bancheri, investitori, avocaţi, politicieni, personalităţi din ţară şi străinătate.

Organizată la nivel înalt şi în acest an, Gala BURSA a reprezentat un nou prilej de recunoaştere a performanţelor unora dintre cele mai importante companii din economia românească. Astfel, 25 de societăţi private şi de stat din domenii precum piaţa de capital, energie, bănci, CSR, ITC, infrastructură, turism, construcţii ori nume însemnate din mediul de afaceri au fost premiate pentru calitate, rezultate excepţionale, expansiune în afara ţării, vechime în piaţă, proiecte de succes.

În deschiderea Galei BURSA, reprezentanţi guvernamentali, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti şi preşedintele Bursei Române de Mărfuri au adresat mesaje audienţei.

Ingredientele evenimentului au fost asezonate cu muzica de calitate a îndrăgiţilor Paula Seling şi Marcel Pavel, cu voie bună şi cu premii de lux oferite de parteneri la tombola de la finalul Galei.

Ministrul Energiei: "Am fost un exemplu anul trecut, cu cea mai de succes listare din lume, Hidroelectrica"

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: "În energie, în ultimul an şi trei luni am reuşit să atragem peste 13 miliarde euro din fonduri europene nerambursabile - PNRR şi Fondul pentru Modernizare. Am acoperit aproape întreg lanţul: de la modernizarea reţelelor de transport şi distribuţie, producţia de energie verde, solar, eolian, grupuri pe gaz, 3500 Megawaţi noi pentru sistemul energetic, programul nuclear civil românesc cu vestea istorică recentă - semnarea contractelor pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, reactoarele modulare de mici dimensiuni de la Doiceşti - etapa a II-a a proiectului, adică studiul de fezabilitate şi de detaliu, şi multe altele, care implică producţie de panouri fotovoltaice în România şi producţie de baterii pentru stocare. Dorinţa mea este ca din această tranziţie energetică să nu beneficieze ţări îndepărtate de unde importăm componente şi echipamente, ci să repornim industria românească şi să producem aici, în ţară, lucrurile de care avem nevoie. Este o oportunitate de miliarde de euro pentru economia românească. Vă rog să contaţi pe Ministerul Energiei pentru tot ce înseamnă Bursa românească, Bursa de Valori Bucureşti, piaţa de capital din România. Aşa cum ştiţi, am fost un exemplu anul trecut, cu cea mai de succes listare din lume, Hidroelectrica, şi vrem să continuăm asta cu alte companii valoroase din sectorul energetic, unde vrem să atragem capital şi să dăm românilor posibilitatea să investească economiile cu cap, cu un randament mult mai bun decât a ţine banii la bancă sau în podul casei".

Mihai Precup: "Mă uit în sală şi văd atât de multă excelenţă, companii care generează PIB, locuri de muncă bine plătite în fiecare zi"

Mihai Precup, secretarul de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a menţionat: "Mă uit în sală şi văd atât de multă excelenţă, companii care generează PIB, locuri de muncă bine plătite în fiecare zi şi le transmit un mesaj de recunoştinţă din partea prim-ministrului României pentru că datorită lor generăm bunăstare în fiecare an. (...) Fiecare companie de succes are un partener în ceea ce priveşte finanţarea. Guvernul îşi doreşte să rămână un partener cu privire la finanţarea companiilor româneşti, atât prin programul de ajutoare de stat - de curând s-au anunţat ajutoare de stat de 2 miliarde euro -, cât şi printr-un pachet de equity, de capital, pentru că ne-am uitat la bilanţul consolidat al companiilor şi am văzut provocările cu care se confruntă acestea. De aceea am pus deoparte 400 de milioane de euro cu Fondul European de Investiţii care vor fi distribuiţi direct în capitalul companiilor româneşti care au potenţial de creştere şi care doresc să se internaţionalizeze".

Alin Marius Andrieş, MF: "Mulţumesc ziarului BURSA pentru tot ceea ce face de 34 de ani"

Alin Marius Andrieş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a mulţumit ziarului BURSA pentru modul în care înţelege să facă presă: "Mulţumesc ziarului BURSA pentru tot ceea ce face de 34 de ani, pentru informaţiile pe care le pune la dispoziţie atât investitorilor, cât şi companiilor şi autorităţilor, dar mai ales pentru crearea unui mediu în care toţi stakeholderii să se întâlnească, să discute şi să pună împreună cele mai bune idei pentru a găsi cele mai bune soluţii într-o perioadă cu un nivel de incertitudine ridicat. Ministerul Finanţelor mulţumeşte ziarului BURSA pentru comunicare, pentru modul în care reflectă activitatea zilnică a Guvernului, dar şi pentru modul în care ne critică anumite măsuri, cu atât mai mult interesul nostru, al tuturor, este să avem un cadru stabil, adecvat, care să constituie un fundament pentru creşterea economică sustenabilă astfel încât nivelul de trai al tuturor cetăţenilor să crească. În ultimii doi ani Ministerul Finanţelor a fost un partener al mediului de afeceri prin discuţii, comunicare şi încercăm să continuăm acest mod pentru a identifica cele mai bune soluţii. Bineînţeles că nimeni nu este mulţumit când cresc taxele, dar în acelaşi timp, pentru a putea oferi servicii publice de calitate, este nevoie de o mai bună colectare. De aceea, în anul 2024 Ministerul Finanţelor s-a axat cel mai mult pe dezvoltarea capacităţii instituţionale a ANAF pentru colectarea datelor, pentru digitalizare şi pentru identificarea zonelor de intervenţie astfel încât să se creeze un mediu cât mai competitiv şi să faciliteze dezvoltarea economică. (...) Vom susţine companiile prin diferite mecanisme cum ar fi ajutorul de stat sau credite, garanţii şi contragaranţii astfel încât să intervenim acolo unde piaţa nu este funcţională în totalitate şi să susţinem companiile. Ministerul Finanţelor operaţionalizează Banca de Investiţii şi Dezvoltare, care va contribui la accesul la finanţare al companiilor. În perioada următoare dorim să dezvoltăm, similar Băncii Europene de Investiţii, un fond de fonduri astfel încât să facilităm accesul companiilor mai mici sau mai mari la capital. Ministerul de Finanţe a devenit, în ultimii ani, un jucător foarte important la Bursa de Valori Bucureşti şi pe piaţa de capital prin emisiunile de obligaţiuni de stat care sunt listate la bursă, destinate persoanelor fizice, şi avem ca obiectiv diversificarea modului de finanţare, atât din perspectiva instrumentelor utilizate, cât şi din perspectiva pieţelor. Menţionez că anul viitor vom facilita cumpărarea online de obligaţiuni emise de către Guvern".

Alexandru Petrescu, ASF: "BURSA este un ziar care a contribuit constant la developarea oportunităţilor pe care piaţa de capital le are în România"

BURSA este un ziar care a contribuit constant la developarea oportunităţilor pe care piaţa de capital le are în România, este de părere Alexandru Petrescu, preşedintele ASF: "10 august 1990 - momentul înfiinţării Ziarului BURSA -, au trecut 34 de ani neîntrerupţi, perioadă în care Ziarul BURSA nu a fost doar un reper pentru jurnalismul de calitate, ci şi un vector important şi un contributor în privinţa educaţiei financiare a comunităţii de investitori. Aşa cum îi spune şi numele, este un ziar care a contribuit constant la developarea oportunităţilor pe care piaţa de capital le are în România. ASF reglementează astăzi trei pieţe solide, bine consolidate şi perspectivele sunt pozitive sau chiar foarte bune pe alocuri".

Adrian Tănase, BVB: "Ziarul BURSA este un cotidian pe care îl apreciez şi căruia îi doresc mult succes"

Adrian Tănase, director general al BVB, a conpletat: "Mă bucur că am revenit la această Gală, deoarece ziarul BURSA este un cotidian pe care îl apreciez şi căruia îi doresc mult succes, să aibă în continuare foarte mulţi cititori, pentru că astfel vom avea şi noi mai mulţi participanţi la piaţa de capital. Avem încă o problemă cu participarea la piaţa de capital, care este limitată, avem un potenţial pentru o participare voluntară mult mai mare la această piaţă. În afara Pilonului II de pensii, trebuie să dezvoltăm Pilonul III de pensii, industria de fonduri deschise de investiţii, să dezvoltăm comunitatea investitorilor care investesc direct în piaţa de capital. Avem peste 200.000 de conturi deschise la BVB, din care peste 100.000 sunt active, ceea ce înseamnă o evoluţie pozitivă, dar mai avem potenţial însemnat de creştere. Ne trebuie şi un alt tip de investitori la bursă, investitorul specializat sau altfel spus speculatorul, ori, ca să nu se interpreteze, investitorul care are o anumită specializare în a face investiţiile pe piaţa de capital, investitorul care ştie să investească pe termen scurt. Aceştia, pe BVB, nu sunt acum acolo unde ar trebui să fie ca număr şi nici în comunitatea investitorilor individuali şi nici în comunitatea investitorilor instituţionali. Asta pentru că nu avem produse care să adreseze nevoile acestora. Cel mai important proiect pe care îl avem în acest moment este setarea unei contrapărţi centrale şi sperăm să devină operaţional cât mai curând pentru a avea instrumente de tip futures, de tip options, de tip security lending and borrowing pe piaţă ca să atragem şi acest tip de investitori specializaţi pe bursă care să îşi implementeze strategiile. Existenţa acestor investitori nu este un moft, ci o necesitate pentru dezvoltarea oricărei burse pentru că ei aduc lichiditate".

Septimiu Stoica, BRM: "De ziarul BURSA mă leagă nu un veac de singurătate, ci de prietenie"

Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri, a început discurul său mulţumind ziarului BURSA, de care spune că îl leagă "nu un veac de singurătate, ci de prietenie": "Puţini conştientizăm că avem şansa ca în România, pe lângă Bursa de Valori Bucureşti, pe lângă piaţa de capital de care mă simt foarte apropiat, să avem şi o foarte performantă Bursă de Mărfuri. Nu toate ţările au şansa noastră de a avea o bursă de mărfuri care s-a constituit în urmă cu 32 de ani şi care nu mai este o bursă simplă, e mai mult decât atât, nu mai este o bursă cu strigare liberă, ci una modernă, complet electronizată. Este o bursă care şi-a dezvoltat valenţe şi de bursă de energie funcţională, care este respectată la nivel european şi este considerată a fi predominantă şi reprezentativă nu doar pentru România, ci şi pentru sud-estul Europei. Avem operaţionale deja contracte forward, contracte derivate, contracte derivate complexe, având ca active produsele energetice care au un specific şi o complexitate aparte faţă de activele de pe pieţele financiare, contracte spot atât de tipul day-ahead ori intraday, cuplate la bursele de energie din întreaga Europă. Noi am implementat şi administrăm la nivelul pieţei funcţiile de contraparte centrală ceea ce este o soluţie ingenioasă şi integrată, care este mai puţin exploatată în alte ţări spre deosebire de noi".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb