Sebastian Ghiţă: "Mi-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi"

Alexandru Costea
Anticorupţie / 28 aprilie 2015

Sebastian Ghiţă: "Mi-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi"

Actualizare 11:09

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, azi la ieşirea de la DNA Ploieşti, că procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi, parlamentarul spunând că nu se consideră vinovat în dosarul în care este acuzat de favorizare de grup infracţional.

Sebastian Ghiţă a afirmat, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că procurorii l-au înştiinţat că au instituit sechestru pe bunurile sale imobile şi pe conturi până la concurenţa sumei de aproximativ două milioane de euro, cât este calculat prejudiciul în dosarul în care este cercetat.

Ghiţă a spus că nu se consideră vinovat în acest dosar şi că nu îl cunoştea pe Iulian Herţanu la momentul la care firma acestuia a încheiat contract cu autorităţile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.

În acest context, parlamentarul de Prahova a precizat că l-a cunoscut pe cumnatul premierului Victor Ponta la aproximativ un an de la încheierea contractului cu Hidro Prahova.

Întrebat dacă ia în calcul demisia din Parlament, el a răspuns negativ.

"Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură", a spus Ghiţă.

De asemenea, întrebat dacă îi este teamă că va ajunge după gratii, el a spus că fapta de care este acuzat nu se pedepseşte cu "o măsură atât de dură".

"Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la închisoare cu executare, n.r.)", a spus Ghiţă.

El a mai spus că are încredere că procurorii "vor vedea exact cum au stat lucrurile în judeţul Prahova".

Întrebat dacă după 2016 îşi doreşte să mai facă politică, Ghiţă a afirmat că a intrat în politică "cu inima deschisă" şi că îşi doreşte să îşi continue activitatea politică şi după încheirea actualului mandat de parlamentar.

-----------

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri aparţinând lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi, de asemenea, pe bunuri ale lui Sebastian Ghiţă care s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă acest lucru, transmite Realitatea TV.

Sebastian Ghiţă este implicat în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în oraşul Comarnic.

Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână. Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis contestaţia faţă de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în oraşul Comarnic.

Herţanu este acuzat de DNA de fraudă cu bani europeni. Printre acuzaţii se numără şi evaziune fiscală. Herţanu a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În aceeaşi cauză, sunt cercetaţi sub control judiciar Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova, şi deputaţii Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In timp ce toti excrocii si jefuitorii tarii se declara nevinovati, moara lor macina intruna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb