SEBASTIAN GHIŢĂ: "Preşedintele României este în pragul demisiei din cauza unui dosar penal pe care l-ar putea avea soţia sa"

Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2016

"Preşedintele României este în pragul demisiei din cauza unui dosar penal pe care l-ar putea avea soţia sa"

Sebastian Ghiţă nu poate fi nici arestat, nici reţinut

---------

Actualizare 15:35 Ghiţă, după respingerea arestării sale: "Nu m-am născut să fur. Sper să nu mai ajung în situaţia asta"

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, miercuri, după ce plenul a respins solicitarea DNA de reţinere şi arestare preventivă a sa, că nu doreşte să mai ajungă într-o situaţie similară, adăugând că "nu m-am născut să fur".

Ghiţă a spus că nu i-ar dori nimănui să treacă prin aşa ceva şi nu doreşte să mai ajungă în situaţia asta.

"Cred că menirea oamenilor pe lume este să creeze, nu să participe la dosare (..) Nu m-am născut ca să fur" a mai susţinut Ghiţă.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri solicitarea DNA de reţinere şi arestare preventivă a deputatul PSD. La vot au participat şi fostul premier Victor Ponta şi deputatul Elena Udrea.

(I.D.)

------

Actualizare 15:14 Sebastian Ghiţă nu poate fi arestat

Camera Deputaţilor a votat împotriva solicitării DNA de arestare a lui Sebastian Ghiţă, transmit televiziunile de ştiri.

Din numărul total de deputaţi - 379, au fost astăzi prezenţi la vot 292. Din 284 voturi valabile, au fost 107 voturi "pentru" arestarea lui Sebastian Ghiţă, 176 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

(I.D.)

---------

Actualizare 15:00 În plenul Camerei, deputaţii au schimbat decizia de ieri din Comisia Juridică prin care Ghiţă putea fi reţinut

Plenul Camerei a respins astăzi cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii deputatului Sebastian Ghiţă, schimbând astfel avizul dat ieri în Comisia juridică, prin care deputatul putea fi reţinut.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

Astăzi, s-au înregistrat 167 de voturi ''împotriva'' reţinerii, 121 "pentru" şi o abţinere. În sală au fost prezenţi 302 deputaţi. Astfel, nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru ca cererea DNA să fie aprobată, şi anume 152, potrivit unor surse din media.

Votul a fost secret cu bile.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:21 A început votul pe cererea DNA de reţinere a lui Sebastian Ghiţă în Camera Deputaţilor

În plenul Camerei Deputaţilor a început votul pe cererea DNA de încuviinţare a reţinerii lui Sebastian Ghiţă, transmit surse din presă.

Votul este secret cu bile.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:01 Surse din Administraţia Prezidenţială: Afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă potrivit cărora preşedintele Iohanis este în pragul demisiei - "o inepţie"

Afirmaţiile deputatului Sebastian Ghiţă potrivit cărora "preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar" pe numele soţiei sale reprezintă "o inepţie", transmite HotNews.ro, care citează surse din Administraţia Prezidenţială.

"Este o inepţie. Nu e vorba de niciun dosar şi de nicio demisie", au replicat surse citate.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:32 Ghiţă: "Mi s-a sugerat să îl denunţ pe Victor Ponta"

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat în Parlament că i s-a cerut să facă denunţuri la adresa lui Victor Ponta. Acesta a precizat că şi soţiei lui Victor Ponta i se pregăteşte un dosar penal.

"De ce vor capul lui Ponta? Pentru că a refuzat să facă anumite compromisuri. Pentru că şi-a făcut datoria cu demnitate. Pentru că astăzi are o cotă de popularitate mai mare decât puternicii zilei. Declar public astăzi, aici, în faţa dumneavoastră: nu am nimic de denunţat despre activitatea lui Victor Ponta. Aminteam despre dosarul soţiei preşedintelui Iohannis. Am văzut-o cu toţii pe soţia lui Liviu Dragnea inculpată pentru o faptă minoră petrecută acum 10 ani. Acuzaţia gravă era că nu şi-a sancţionat două colege de birou care au întârziat la program. Am aflat o altă informaţie secretă dintr-un dosar al procurorilor de la DNA Ploieşti. Se chinuie de trei luni să-i facă un dosar şi soţiei lui Victor Ponta în speranţa că vor fabrica încă un alt dosar acestei familii. Am informaţia de pe site-ul comisarul.ro", a afirmat Ghiţă.

(I.D.)

-----------

Actualizare 12:21

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a adresat azi parlamentarilor cu privire la ridicarea imunităţii sale. Acesta a declarat că preşedintele Klaus Iohannis se află "în pragul demisiei", din cauza unui dosar pe care l-ar putea avea soţia sa.

Acesta a adăugat că Valeriu Zgonea are două dosare penale şi că se încearcă "instaurarea fricii pentru a constrânge oamenii să facă denunţuri".

"Vreau să vă spun adevărul. Trăim astăzi într-o Românie în care preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soţia sa îl poate avea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e ameninţat pe surse cu dosare şi percheziţii la foştii colaboratori. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foşti prim-miniştri ai României au fost arestaţi, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Şefi de servicii de informaţii au dosare, şefii tuturor partidelor din România sunt în instanţă sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Şefii tuturor instituţiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri şi funcţionari au dosare. Mii de firme româneşti au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a susţinut deputatul.

Sebastian Ghiţă a mai spus că parlamentarii sunt supuşi unei presiuni uriaşe şi că arestarea preventivă este "o nouă formă de teroare".

"Mă numesc Sebastian Ghiţă, am 37 de ani şi doi copii. Am venit astăzi în faţa dumneavoastră pentru a-mi susţine nevinovăţia şi pentru a vă ruga să priviţi cu atenţie situaţia mea, pentru a analiza cu obiectivitate şi pentru a vă ruga să respingeţi cererile de reţinere şi arestare ale procurorilor. După cum bine ştiţi, Comisia juridică a respins deja cererea de arestare, colegii de acolo declarând-se contrariaţi după prezentarea dovezilor mele. Vă rog să arătaţi că Parlamentul României respinge metoda arestărilor ca mijloc de presiune asupra funcţionării democratice a statului. Ideea că un parlamentar este deasupra legii este falsă. Votul de astăzi nu va însemna blocarea justiţiei, ci respingerea fermă a unei practici abuzive - arestarea înaintea judecăţii. Parlamentul României este supus unei presiuni uriaşe folosindu-se toate mijloacele politice, mediatice şi juridice. Care este scopul presiunii? Este cel pe care mulţi dintre dumneavoastră îl şoptiţi pe culoare, îl şoptiţi în familii, îl şoptiţi cu prietenii dumneavoastră - instaurarea fricii prin hărţuire şi folosirea arestării ca instrument modern de tortură pentru a obţine noi denunţuri. Toată societatea românească pare astăzi paralizată de frică", a afirmat Ghiţă în plenul Camerei Deputaţilor.

(I.D.)

----------

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

Sebastian Ghiţă a stat o oră la comisie, timp în care şi-a prezentat argumentele. Votul final se va da astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. Votul va fi secret cu bile, plenul urmând să acorde un vot cu privire la cererea de încuviinţare a reţinerii lui Ghiţă şi un altul pe cererea privind arestarea preventivă.

Deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La ieşirea de la Comisia Juridică, Sebastian Ghiţă a făcut declaraţii: "Am ajuns în această situaţie de un an, de la pierderea alegerilor prezidenţiale de partidul din care făceam parte. De un an de zile se doreşte pe căi directe sau indirecte ca eu să fac denunţuri împotriva lui Victor Ponta".

Despre vizita procurorului Liviu Tudose la Victor Ponta, care i-a propus o funcţie de şef al biroului Direcţiei Naţionale Antifraudă, Ghiţă a precizat: "Există şi această menţiune, numai că procurorul ajuns arestat şi fără posibilitatea să se apere nu a reuşit să menţioneze că a mers la Ponta să-i ducă invitaţie la Filarmonica din Ploieşti, unde erau copii şi unde fiica procurorului concerta. Invitaţia era la 6 luni, - şi întâlnirea la care eu n-am fost - după ce acel presupus dosar din care se scoteau informaţii se trimisese în instanţă. Uitaţi invitaţia la concertul fetiţei procurorului şi priviţi data, 24 iunie. Dacă verificaţi acest dosar a ajuns la sfârşitul lui 2013, începutul lui 2014, Victor Ponta nu dorea nicio informaţie dintr-un dosar din instanţă.

Dacă azi interpretăm o discuţie despre traseul profesional al cuiva ca mită, mă întreb dacă atunci când i-a propus Corinei Creţu să meargă comisar nu dorea să o mituiască cu o funcţie să afle date de la Comisia Europeană".

Sebastian Ghiţă le-a prezentat ieri membrilor Comisiei juridice a Camerei un filmuleţ cu unul dintre denunţătorii săi, Răzvan Alexe, în care acesta se afla într-un club, arată surse parlamentare citate de Agerpres. Conform acestora, în filmuleţ, Alexe era într-un club, "în diferite ipostaze", iar filmarea era comentată de o altă persoană.

Despre relaţia cu Răzvan Alexe, deputatul Sebastian Ghiţă a precizat: "Aşadar, logica procurorilor bazată pe denunţ şi denunţuri, asezonată cu denunţul unui personaj cu şase arestări, acuzat de trafic de droguri şi multe alte acuzaţii, împuşcat, în relaţii cu toate clanurile de interlopi şi care a ajuns un tip crezut, pe care un procuror l-a trimis în judecată şi se întoarce şi-şi denunţă procurorul şi procurorul ajunge în închisoare şi mafiotul se plimbă şi pune poze pe Facebook din New York şi Monaco. Niciodată nu am fost apropiat de Răzvan Alexe. Niciodată nu am avut relaţii cu acel personaj, îmi pare rău că instituţiile statului par să conteze pe cuvântul dânsului".

În legătură cu acuzaţia de şantaj, Ghiţă a precizat: "Am fost acuzat de şantaj, pentru că la RealitateaTV în 2011 se difuzau reportaje agresive despre o firmă de construcţii. M-am dus cu înregistrări care au arătat că nu s-a difuzat niciun reportaj agresiv la adresa respectivei firme de construcţii".

Despre acuzaţia de mită, deputatul PSD a menţionat: "Sunt acuzat de două infracţiuni de dare de mită şefului procuraturii din Ploieşti şi şefului poliţiei. Mită nu constă în bani, în imobile în avantaje materiale, mită - spun procurorii în urma unui denunţ - constă în menţinerea în funcţie a acestor oameni. Adică aceşti oameni cu cariere de 10-15 ani şi cu parcurs profesional setat de lege, procuror numit de Kovesi în două rânduri şi de CSM, iar poliţistul avansat subsecretar de stat de Cioloş se presupune că au fost mituiţi de mine prin menţinerea în funcţie. Mi s-a părut în afara posibilităţii de a da multe explicaţii. S-au mirat şi colegii mei jurişti, au crezut că e ceva grav".

Cât priveşte scurgerile de informaţii, Sebastian Ghiţă a declarat: "Ultima chestiune care s-a discutat intens a ţinut de aşa zisa scurgere de informaţii din dosar. Le-am spus colegilor că e practica a procurorilor cu ziariştii acceptaţi sau utilizaţi ca, atunci când documentele ajung la comisia juridică sau în instanţă, jurnaliştilor să li se ofere informaţii pe surse ca să ajungă, făcând lucruri incorecte şi nelegale, să ne certe pe noi ceilalţi.

Realitatea este că singurul deputat care a citit această informaţie secretă din dosar am fost eu şi că atunci când documentul secret a fost văzut la apropiata dosarelor penale Sorina Matei pe blog, care şi-a şi permis să dea vina pe colegii mei, toată lumea s-a mirat şi toţi şi-au dat seama că procurorii scot informaţii şi le dau jurnaliştilor. Doar procurorul este dator prin lege să protejeze informaţia din dosar. Nouă aşa ni se spune, că doar procurorul este stăpân pe dosarul lui, nu şeful sau, nu adjunctul şefului, nu ofiţerul SRI, dacă el hotărăşte să împrăştie informaţia nu mai poate pretinde că ceilalţi au auzit-o. Nu poate să-mi spună nimeni că ce s-a întâmplat ieri nu s-a întâmplat şi acum 3 ani. Nu are voie să spună nici şefului, nici poliţistului date din dosar, trebuie să-şi facă ancheta lui, poate să decidă ca metoda de anchetă să răspândească informaţii, să vadă cum reacţionează cei urmăriţi, e treaba lui şi e legal, dar după ce o face nu mai poate acuza un cetăţean că la nuntă a povestit că a auzit că Vasile e arestat, că firma aia va fi distrusă. Nu putem acuza oamenii pentru ce fac procurorii şi cu atât mai puţin pe mine. Mai ales Sorina Matei şi-a permis să acuze colegii din comisie că nu păstrează secretul. Documentele erau sigilate şi au ajuns la Sorina Matei de la procurori".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Se cearta securiștii intre ei...

    Întărâtă-i drace!

    Ghita asta minte cum respira, ca si Ponta. 

    Ghita asta vine de pe alta planeta. Nu vezi orbule situatia Romaniei? Ce te mira ca atatia politicieni au dosare in lucru in frunte cu mentorul vostru Adrian Nastase! 25 de ani pierduti, 3 milioane de romani autoexilati. Alte 16 milioane romani nenorociti. Pentru ce? Pentru ca 1 milion ca voi sa stea cu burta la soare. GENOCID

    ... ca dupã please : Dr-ii în ciordealã !

    Exista un adevar fara nici un fel de dubii, Romania ... estev o tara care are legi emise, este condusa ... de *gasti de infractori, fie ei, mincinosi fara nici un fel de scrupule, corupti sau hoti sadea. Este de mirare dar ... romanii nu au nici un fel de reactie, ori fi o tara de prosti ... fara nici un fel de respăonsabilitate fata de tara lor ?.

    1. De ce vorbesti despre romani la persoana a treia?

      referitor la postarea de la un articol privind sechestrul asupra lui adamescu,in care Bursa si ASF erau invitati sa ceara detalii despre off-shoreul Mountbay LTD,actionar la RCHI care nu a fost declarat concertat la momentul preluarii(s-au declarat asa doar Nova Trade si Astra,care aveau fix pana in 33%)....va invit sa cititi comunicat din seara asta RCHI in care se spune ca sechestrul s-a pus pe actiunile Nova si Mountbay detinute la RCHI!

      De aici apare clara concluzia indusa de a postarea precedenta,precum ele au fost concertate din start,doar ca ASF nu dorea sa afle!

      Va rog sa-i intrebati in cat timp au de gand sa-i oblige la OPP la pretul minim de 0,125 ?(la care au achizitionat atunci pachetul majoritar,in comun,AStra&Nova&Mountbay.).Pe mine ca investitor ma intereseaza sa se respecte legile pe bucatica mea.Acum ASF e nevoita sa-i oblige la OPP,sa vedem cu ce bani avand sechestru total!Cam aici se ajunge daca toate institutiile reactioneaza dupa 'secole'! 

      Imi cer totodata scuze ca am intervenit pe un alt articol,am dorit doar ca sa vedeti prompt postarea,ca sa nu mai foe nevoie sa va adresati DNA sa intrebati pe ce a pus sechestru,asa cum spuneati ca intentionati.Ramane doar ASF sa fie intrebata daca are de gand sa aplicelegile pe piata de capital fie si dupa ce i se da mura-n gura totul,la a n-a strigare.

      Multumesc!

    Le este frica de el ?

    Nu e corect! 

    E un mahar ?

    Personal imi place de el ca fost om de afaceri a facut multe, nu l-am cunoscut personal, nu l-am vazut, dar ce a facut cu A Ploisti e de jos palaria! 

    1. TOT FELUL DE ORBETI DISCUTA CA TOT ROMANUL ,(CARE-I BURICUL PAMANTULUI)Cum sa arestezi un om ,care n-a omorat ,n-a talharit,,fara o hotarare definitive a instantei, mi se pare o talharie marca KOVESI ARESTAREA INAITE MI,SE PARE O BARBARIE DEMNA DE EVUL MEDIU( AVAND IN VEDERE PREVEDERILE EUROPENE Partea cea mai nerusinata a justitiei este ca marii hoti sunt prea smecheri sa plateasca.

      Se pricepe tot romanu' !

      :))) 

      Adica, Ghita plateste si nu e mare hot si nici prea smecher?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb