Sebastian Vlădescu îşi păstează luciditatea

Izabela Sîrbu, Simona Mureşan
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iulie 2008

Sebastian Vlădescu îşi păstează luciditatea

Sebastian Vlădescu, fos­tul ministru al finanţelor, a salutat listarea titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul unei serii de declaraţii acordate ziarului "BURSA".

Deşi apreciază favorabil evenimentul, domnul Vlădes­cu îşi păstrează rezervele faţă de piaţa noastră organizată, atrăgând atenţia, cu luciditate, că ea, încă, nu îşi îndeplineşte vocaţia.

Reporter: "A existat o presiune a Băncii Mondiale pentru listarea titlurilor de stat la Bursă?

Sebastian Vlădescu: Niciodată. Din partea Ministerului Finanţelor, listarea titlurilor de stat a fost la un moment dat chiar o parte dintr-un acord cu Banca Mondială.

Reporter: Banca Mondială chiar a venit şi a listat nişte titluri.

Sebastian Vlădescu: Nişte obligaţiuni. În ultimii mulţi ani, România nu a mai avut acest acord cu Banca Mondială, deci nu a existat o presiune directă a Băncii Mondiale vis-B-vis de această operaţiune. A existat, de exemplu, o presiune continuă a Ministerului Finanţelor. Ministerul Finanţelor a susţinut procesul, Comisia de Valori a susţinut procesul , Bursa de Valori a susţinut procesul.

Reporter: Numai Banca Naţională nu.

Sebastian Vlădescu: A venit momentul la care dorinţa Băncii Naţionale şi a Ministerului Finanţelor, ca să luăm cele două instituţii mari implicate, s-a debalansat în favoarea Ministerului Finanţelor, s-a găsit soluţia şi s-a...

Reporter: Ştiu că nu sunteţi un apologet al Bursei de Valori sau al pieţei de capital româneşti.

Sebastian Vlădescu: Nu sunt un adversar al Bursei sau al pieţei de capital în general.

Reporter: Nu, am spus că nu sunteţi un apologet, nici măcar nu am spus că aţi fi vreun adversar. Totuşi sunt curios din poziţia aceasta, dacă apreciaţi că Bursa de Valori va creşte. Brokerii s-au plâns mereu că nu au unele titluri, ba SIF-urile şi după aceea au avut SIF-urile, ba băncile şi după aceea au avut băncile, ba obligaţiunile municipale şi după aceea au avut obligaţiunile.

Sebastian Vlădescu: Aceasta este o întrebare care îmi dă apă la moară, vis-B-vis de ceea ce susţin eu, anume că Bursa nu va creşte decât în momentul în care va deveni un instrument de finanţare, nu un instrument simplu, speculativ, cum este în momentul de faţă. Până când Bursa nu va convinge companiile că finanţarea pe Bursă este posibilă şi până când Bursa nu va crea suficientă încredere la nivelul companiilor că finanţarea pe Bursă este una din soluţiile de finanţare a societăţilor comerciale, ea nu se va dezvolta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vladescu, impreuna cu Ovidiu Ioan Silaghi (Minister for Small and Medium-Sized Comp., Trade, Tourism & Liberal Professions), Nagy Ferdinand (Secretary of State), Stefan Imre (Secretary of State), and Lucia Nora Morariu along with Mr. Rotileanu Nicolae - Political adviser to the Prime Minister , Mr. Sebastian Vladescu (foremer finance minister) and Ms. Ciornei Silvia (former MEP), acting upon EU Confidential Information received from Ms. Alexandra Rotileanu Third Secretary at The Permanent Representation of Romania to the European Union - Brussels office, incearca sa fraudezu fondurile JEREMIE care ar urma sa fie alocate Romaniei.Demersurile lui si ale celorlalti, au oprit procesul de alocare a acestor fonduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb