Sechestru pe averea lui Dan Ioan Popescu

MIHAI VEREHA
Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2006

Fostul ministru a anunţat că se va autosuspenda din funcţia de lider al organizaţiei PSD Bucureşti

Pe averea lui Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Industriilor, în valoare de 65 de miliarde de lei vechi s-a pus sechestru în urma cererii Procurorului General al României. Acesta a solicitat ca o comisie din cadrul instanţei supreme să verifice provenienţa banilor.

Dan Ioan Popescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că întregul caz este un dosar 100% politic şi că în momentul cînd sesizarea a fost făcută de procurorul general, nu existau dovezi sau probe că averea sa a fost obţinută prin metode ilicite. Contrar legislaţiei europene, singurele documente la dosar au fost trei articole de ziar, a adăugat fostul ministru. El acuză că ancheta a început fără probe şi fără declaraţii actualizate şi în plus, nu s-a dat soluţie în termen legal de trei luni. De asemenea, Dan Ioan Popescu consideră că expertul care i-a analizat averea se face vinovat de multe erori de calcul deoarece nu a ţinut cont de rata inflaţiei, cursul valutar şi nici de răspunsurile instituţiilor solicitate să dea informaţii în acest caz. Dan Ioan Popescu este de părere că acest expert a avut interesul să îl scoată în plus cu 12 miliarde de lei la cheltuieli faţă de venituri deoarece are un comision de 1,5% din suma descoperită a fi în neregulă.

Elena Popescu, soţia fostului ministru al Industriilor, a afirmat că a prezentat comisiei de control pentru fiecare zi de mandat cheltuielile şi veniturile dobîndite pe bază de chitanţe. Dan Ioan Popescu a precizat că a prezentat comisiei, pe data de 6 ianuarie, un raport făcut de propriul evaluator, care a avut aceleaşi documente ca şi evaluatorul autorităţilor, şi care arată că veniturile sunt în excedent cu 351.000 euro faţă de cheltuieli.

Fostul ministru a anunţat că se va autosuspenda din funcţia de lider al organizaţiei PSD Bucureşti pînă la soluţionarea acestui caz. "În momentul în care acest dosar se va încheia mă voi adresa Curţii Europene. Ce mă şochează este că mi se pune sub sechestru întreaga avere pentru a impresiona opinia publică. Bătaia de joc la care sînt supus mă face să trec de momentul delicat al aderării", a spus Dan Ioan Popescu la finalul conferinţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb