Sechestru pe averea Olguţei Vasilescu

Laura Boico
Anticorupţie / 13 iunie 2016

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a venit în această dimineaţă la DNA. Ea este acuzată de spălare de bani şi luare de mită. Procurorii DNA au impus sechestru pe bunurile primarului Craiovei, până la concurenţa sumei de 902.516,29 lei, potrivit unor surse din presă.

"Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia", a specificat Vasilescu.

La sosirea la DNA, ea afirmase că dacă e luni e "ziua PSD-ului". "Dacă e luni, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper că nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva şi pentru mine", a spus Olguţa Vasilescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie informează astăzi că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi deţinute în bănci de primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de peste 902.000 lei, potrivit unui comunicat al DNA.

Suma este raportată la infracţiunile reţinute în sarcina inculpatei - trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani.

"Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani şi asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, până la concurenţa sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi", se arată în comunicat.

DNA precizează că aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb