SECRETAR DE STAT: ''Vaccinarea este un moment de restart, care va putea ajuta la reclădirea sectorului turistic''

G.U.
Miscellanea / 4 iunie 2021

''Vaccinarea este un moment de restart, care va putea ajuta la reclădirea sectorului turistic''

Vaccinarea este un moment de restart, care ne va permite să ne întoarcem treptat la normalitate şi va ajuta la reclădirea sectorului turistic, a afirmat Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), la cea de-a 66-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), ce are loc la Atena, transmite Agerpres.

"Pentru prima dată avem o perspectivă clară: vaccinarea. Este un moment de restart, care ne va permite să ne întoarcem treptat la normalitate şi, foarte important, care va putea ajuta reclădirea sectorului turistic, prin consolidarea încrederii în călătorii", a declarat Ene.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, reuniunea din capitala Greciei, ce are loc în perioada 2 - 4 iunie, le-a oferit membrilor o nouă oportunitate de a discuta despre provocările cu care s-a confruntat industria turismului, în lumina crizei sanitare COVID-19, dar şi de a defini acţiunile prioritare care pot contribui la o recuperare durabilă, informează Agerpres.

De asemenea, recunoaşterea certificatelor de vaccinare a fost unul dintre principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirilor bilaterale dintre secretarul de stat, Paul Ene, şi omologii săi din Arabia Saudită şi Bulgaria, fiind subliniată necesitatea acestei măsuri pentru reluarea fluxurilor turistice dintre state.

La evenimentul desfăşurat în Atena, alături de oficiali ai Guvernului elen, sunt prezenţi Zurab Pololikashvili, secretarul general al OMT, miniştri şi secretari de stat din regiune, dar şi reprezentanţi internaţionali ai industriei turismului, notează sursa citată.

România este membru cu drepturi depline al OMT, din anul 1975.

OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, Organizaţia numără 159 de state membre cu drepturi depline, şase membri asociaţi şi peste 500 membri afiliaţi din sectorul privat, instituţii educative, asociaţii din turism şi autorităţi de turism locale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ești pe lângă problema.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb