Secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat la Conferinţa Ministerială aniversară a Comunităţii Democraţiilor

C.P.
Politică / 4 iulie 2010

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a condus delegaţia română care a participat, în perioada 2-4 iulie 2010, la Cracovia, la Conferinţa Ministerială a Comunităţii Democraţiilor dedicată aniversării a 10 ani de la adoptarea Declaraţiei de la Varşovia, document programatic care a marcat înfiinţarea acestui for.

Bogdan Aurescu a co-prezidat prima reuniune a Grupului de Lucru al Comunităţii Democraţiilor privind Cooperarea Regională, alături de Chun Yung-woo, vice-ministru al afacerilor externe şi comerţului din Republica Coreea. Prima parte a reuniunii Grupului de Lucru a avut ca temă principală de dezbatere votul în afara ţării. Delegaţia României a prezentat practica ţării noastre în domeniu, precum şi principalele concluzii şi recomandări ale seminarului internaţional pe tema votului în străinătate, organizat la Bucureşti, în perioada 7-8 iunie 2010, de Autoritatea Electorală Permanentă şi Organizaţia Naţiunilor Unite, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul reuniunii, secretarul de stat Bogdan Aurescu a condus dezbaterea Grupului de Lucru pe tema recomandărilor de măsuri concrete adresate statelor membre ale Comunităţii Democraţiilor în domeniul cooperării regionale, ca parte a contribuţiei Grupului de Lucru co-prezidat de România la "foaia de parcurs" pentru consolidarea democraţiei în plan global în următorii ani (Global Democracy Work Plan). Totodată, şeful delegaţiei României a prezentat concluziile Grupului de Lucru în cadrul sesiunii plenare a reuniunii ministeriale.

De asemenea, în cadrul dezbaterilor din reuniune, Bogdan Aurescu a arătat că trebuie identificate măsuri, instrumente şi acţiuni concrete pentru susţinerea democraţiei, prin cooperare la nivel regional şi interregional. În acest context, reprezentantul MAE a precizat că, în termeni simpli, "trebuie să ne întoarcem la valorile democratice, să restabilim încrederea şi interesul oamenilor faţă de participarea la actul politic, precum şi faţă de virtuţile culturii politice, să întărim responsabilitatea şi transparenţa ca trăsături esenţiale ale guvernării democratice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb