Secretarul de stat britanic însărcinat cu serviciile financiare, John Glen, demisionează în semn de protest faţă de premierul Johnson

N.R.
Internaţional / 6 iulie 2022

Secretarul de stat britanic însărcinat cu serviciile financiare, John Glen, demisionează în semn de protest faţă de premierul Johnson

Secretarul de stat britanic însărcinat cu serviciile financiare, John Glen, a demisionat, miercuri, în semn de protest faţă de premierul Boris Johnson, cu doar câteva zile înainte ca Guvernul britanic să dezvăluie un proiect de lege menit să "reseteze" sectorul financiar post-Brexit, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Nu mai pot împăca angajamentul meu faţă de acest rol şi faţă de sectorul serviciilor financiare cu lipsa totală de încredere în conducerea dumneavoastră continuă a ţării noastre", a declarat John Glen în scrisoarea trimisă premierului.

Demisia sa vine după ce ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, şi-au anunţat demisiile brusc, marţi seara.

De asemenea, ministrul britanic pentru Copii şi Familie, Will Quince, şi Laura Trott, asistenta ministrului britanic pentru Transporturi.

Sectorul financiar al Marii Britanii, una dintre cele mai importante industrii de majorare a impozitelor, a fost în mare parte separată de Uniunea Europeană după Brexit, băncile şi asigurătorii exercitând în prezent presiuni asupra guvernului pentru a susţine competitivitatea globală a oraşului Londra.

Glen, care a glumit adesea că este cel mai longeviv oficial care a ocupat această funcţie, a fost numit pentru prima dată în ianuarie 2018.

El a întreprins peste 30 de consultări publice şi analize privind reformele financiare post-Brexit.

Sectorul îndeamnă de mult timp Guvernul să accelereze ritmul reformei, al cărei lansare este acum pusă la îndoială de incertitudinea politică.

Sunak urma pe 19 iulie să stabilească o nouă lege a serviciilor financiare pentru a uşura regulile privind asigurătorii, pieţele de capital şi pentru a încuraja mai multe investiţii cu amănuntul prin exploatarea "libertăţilor" Marii Britanii post-Brexit de a-şi scrie propriile sale reguli.

Glen a declarat săptămâna trecută că proiectul de lege va marca o nouă eră în serviciile financiare britanice.

Ministerul de Finanţe nu a anunţat dacă planurile de a stabili un nou proiect de lege pentru servicii financiare luna aceasta vor continua în continuare sub mandatul noului ministru de Finanţe al Marii Britanii, Nadim Zahawi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb