SECRETARUL DE STAT ÎN MINISTERUL MUNCII:  "Există intenţia ca în patru ani să închidem jumătate din centrele de plasament clasice"

Mina Irina
Politică / 17 august 2016

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Oana Ţoiu a declarat astăzi că există intenţia ca în următorii patru ani să fie închise mai mult de jumătate din centrele de plasament de tip clasic, subliniind că acest lucru nu se poate realiza înaintea identificării unor alternative, potrivit unor surse din presă.

"În momentul acesta intenţia e ca în următorii patru ani să închidem mai mult de jumătate din centrele rezidenţiale tipice pe care le avem, iar prin acest lucru înţelegem reintegrarea copiilor în familii, în case de tip familial, la asistenţii maternali, reintegrarea în comunitate. Adopţia e doar unul dintre instrumente. (...) Nu e ceva ce putem face de azi pe mâine. Ce putem să facem acum e să ne asigurăm inclusiv în eforturi interministeriale că alocăm resurse pentru asta, că o facem cu grijă şi cu implicarea direcţiilor de protecţie a copilului. Ce putem face însă de pe azi pe mâine e să ne asigurăm în procesul de inspecţie şi verificare că există mai puţine deraieri de la standarde de calitate", a afirmat Ţoiu.

Oana Ţoiu a menţionat că în momentul de faţă există 77 de centre rezidenţiale de tip clasic publice şi patru private.

"Închiderea centrului nu se face înainte să ne asigurăm că la nivel local dezvoltăm, creştem, construim servicii alternative: asistenţi maternali, case de tip familial. Procesul acesta începe în primul rând prin maparea resurselor la nivel local. (...) Centrul se închide când e clar ce se întâmplă cu copiii şi ei au alternative. Nu închidem centrul şi apoi căutăm soluţii. Închiderea centrului vine după implementarea soluţiilor pe teren", a mai explicat ea, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb