Secretarul general al NATO a anunţat modificări la scutul antirachetă de la Deveselu

G.G.
Internaţional / 14 octombrie 2017

Jens Stoltenberg (sursă foto: Facebook)

Jens Stoltenberg (sursă foto: Facebook)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Organizaţia are în vedere modificări la sistemul ei antirachetă, operaţional în parte de la baza de la Deveslu.

Jens Stoltenberg a declarat pentru AFP, sursă citată de news.ro următoarele: "Experţii noştri lucrează la tehnologie, la modul cum să îmbunătăţească sistemele noastre. Folosiurea forţei militare va avea consecinţe devastatoare. Eu cred că nimeni nu vrea cu adevărat acest lucru. Statele Unite au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă, în acelaşi timp, sunt întru totul convins să nimeni nu vrea o soluţie militară".

Potrivit secretarului general al NATO, creşterea razei de acţiune şi a preciziei rachetelor nord-coreene testate recent îndeamnă cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice să aibă în vedere modificări ale sistemului său antirachetă, operaţional în parte de la Deveselu

Preşedintele american a reacţionat cu virelenţă faţă de o serie de teste de rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi faţă de un test nuclear efectuat de Phenian, catalogându-l pe liderul nord-coreean Kim Jong-un drept un "nebun cu arme nucleare" şi ameninţând cu "focul şi furia".

În acest context, şeful NATO este aşteptat la sfârşitul lui octombrie în japonia şi Coreea de Sud, unde se duce să le dea asigurpri cu privire la susţinetrea occidentalilor în această criză.

"Este necesar (să se exercite) o presiune economică puternică asupra Coreei de Nord, trebuie să se continue să se utilizeze mijloacele politice şi diplomatice disponibile, pentru că ceea ce fac ei (conducătorii nord-coreeni) acum este periculos şi (constituie) o ameninţare mondială care necesită un răspuns mondial", subliniat Stoltenberg.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb