SECRETARUL GENERAL AL NATO "Scutul antirachetă, răspuns real la o ameninţare reală"

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2013

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost prezent, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o vizită de lucru, în ţara noastră.

Pe agenda de discuţii a oficialului NATO s-a înscris o serie de subiecte precum scutul antirachtă de la Deveselu, atingerea unui plafon de 2%, până în 2016, din produsul intern brut alocat apărării sau numirea lui Sorin Ducaru, ambasadorul ataşat al României la NATO, în funcţia de asistent al secretarului general, cea mai înaltă poziţie deţinută de vreun ofical român în cadrul alianţei.

Anders Fogh Rasmussen a apreciat "contribuţia importantă" pe care România o joacă în realizarea sistemul de apărare antirachetă, acesta fiind "un răspuns real la o ameninţare reală" şi are un caracter "defensiv, nedirecţionat împotriva niciunei alte ţări".

Şi preşedintele Traian Băsescu, aflat la întâlnirea cu secretarul general al NATO, a reiterat importanţa scutului antirachetă pentru ţara noastră, acuzând retorica de propagandă venită din partea unor surse din afara ţării.

"Am dezavuat unele declaraţii care amplifică riscurile pentru România şi vedem că apar pe la diverse posturi din afara ţării tot soiul de declaraţii belicoase. Sistemul antirachetă este unul defensiv şi propaganda legată de ris-curi la adresa altor state este doar o propaganda pe care nu o putem accepta", a declarat preşedintele ţării, Traian Băsescu.

Domnia sa a mai adăugat: "Dezavuăm şi declaraţii ca cele făcute de George Friedman, presedintele Stratfor, care nu vedea importanţa şi eficienţa unui astfel de sistem".

Totodată, atât preşedintele ţării cât şi secretarul general al NATO au infirmat informaţiile care au apărut recent în presă privind numirea lui Mircea Geoană sau a lui Traian Băsescu, din 2014, la şefia alianţei nord-atlantice.

"România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură legată de această funcţie. Este prematur, iar actualul secretar general mai are încă un an şi jumătate de mandat. Doar presa de la noi este foarte grăbită", a mai adăugat preşedintele ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb