Consiliul Local Sector 4 a adoptat, în şedinţa de marţi, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de plantare de arbori, care va duce la mărirea fondului vegetal, crearea de noi bariere de protecţie şi îmbunătăţirea calităţii aerului, şi de studii peisagistice în această zonă administrativ-teritorială, valoarea investiţiei fiind estimată la peste 500 de milioane de lei cu TVA, conform Agerpres.
Conform actului normativ, Primăria Sectorului 4 intenţionează să demareze un amplu proiect, care cuprinde atât plantarea de copaci, prin înlocuirea arborilor degradaţi şi sădirea de copaci în zone deficiente din punct de vedere al numărului acestora, cât şi amenajarea şi/sau reamenajarea de parcări împreună cu modernizarea iluminatului public.
Astfel, se urmăreşte crearea unor noi zone verzi care să deservească cetăţenii şi nevoile comunităţii prin proiecte de interes public care implică dezvoltarea unui mediu sănătos, reducerea gradului de poluare şi asigurarea de spaţii verzi, cât şi decongestionarea traficului de pe arterele importante de circulaţie şi continuarea procesului de modernizare, reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii acestui sector, prin modernizarea sistemului rutier, a trotuarelor şi amenajarea/reamenajarea de noi locuri de parcare.
Pentru demararea lucrărilor, prin care se va urmări înlocuirea arborilor stradali uscaţi, scorburoşi sau îmbătrâniţi, care prezintă pericol de prăbuşire, dar şi plantarea de arbori în zonele deficitare, autoritatea locală a încheiat contractul subsecvent de servicii privind elaborarea studiului de fezabilitate, potrivit Agerpres.
De asemenea, pentru decongestionarea traficului de pe arterele importante de circulaţie şi continuarea procesului de modernizare, reabilitare şi dezvoltare a infrastructurii acestui sector, prin modernizarea sistemului rutier, a trotuarelor şi amenajarea/reamenajarea de noi locuri de parcare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat Hotărârea nr. 26/30 ianuarie 2017 privind transmiterea unor străzi din administrarea CGMB, prin Administraţia Străzilor, în cea a Consiliului Local Sector 4 şi modificarea Hotărârii CGMB nr. 254/2008, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv: Şoseaua Berceni, Strada Turnu Măgurele şi Strada Luică.
Totodată, pentru amenajarea şi/sau reamenajarea de parcări, CGMB a aprobat, prin Hotărârea nr. 148/11 aprilie 2017, transmiterea unor străzi din administrarea CGMB - Administraţia Străzilor în cea a Consiliului Local Sector 4, respectiv: Bulevardul Alexandru Obregia, Strada Emil Racoviţă, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Bulevardul Tineretului, Strada Sergent Ion Iriceanu, Bulevardul Gheorghe Şincai, Şoseaua Giurgiului şi Şoseaua Olteniţei.
Studiul vizează atât identificarea şi delimitarea spaţiilor/zonelor care se pretează pentru plantarea de arbori, tipurile de copaci care pot fi plantaţi, precum şi numărul total al acestora, cât şi modernizarea, reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii din Sectorul 4. Speciile de arbori vor fi alese ţinând cont de rezistenţa lor şi caracteristicile în ceea ce priveşte beneficiile asupra calităţii aerului, având în vedere intensitatea urbanizării şi a traficului auto, scrie Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2024, 22:55)
Chicago 1930.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2024, 23:17)
Holzindustrie Schweighofer cati arbori are in plan sa planteze:-)?…sa planteze nu sa taie:-)
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.10.2024, 09:33)
ma ce risipa. nu cred ca pun mai mult de 5000 de pomi. cat e 100.000 lei un pomisor?? se fura ca-n codru din taxe, plus risipa