Sectorul privat american alocă 8 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în Statele Unite

S.B.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Sectorul privat american alocă 8 miliarde de dolari pentru combaterea foametei în Statele Unite

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, miercuri, că vor fi alocate 8 miliarde de dolari din sectorul privat pentru combaterea foametei, inclusiv sute de milioane de dolari pentru oferirea meselor în şcoli, în contextul în care parlamentarii nu au reuşit să extindă sprijinul nutriţional acordat în pandemie, precum mesele şcolare universale şi ajutorul sporit oferit cantinelor, informează news.ro.

Angajamentele au fost anunţate în cadrul unui summit de la Casa Albă privind foametea, nutriţia şi sănătatea, primul de acest fel organizat din 1969, cu participarea lui Biden, secretarul pentru Agricultură Tom Vilsack şi secretarul pentru Sănătate Xavier Becerra, precum şi mai mulţi parlamentari şi primarul oraşului New York, Eric Adams.

"Dacă un părinte nu îşi poate hrăni copilul, nu există altceva care să conteze pentru părintele respectiv", a spus Biden.

Biden îşi propune să pună capăt foametei în SUA şi să reducă bolile cauzate de alimentaţie în rândul majorităţii americanilor până în 2030 şi a apelat la sectorul privat pentru a asigura o parte din bugetul alocat, după ce Congresul nu a reuşit să extindă ajutorul acordat pentru asigurarea mesei de prânz în şcoli.

Asistenţa acordată în timpul pandemiei a ajutat la scăderea ratelor foametei pentru familiile din SUA, dar foametea crescut din nou după expirarea plăţilor creditelor fiscale pentru copii în ianuarie. De asemenea, creşterea preţurilor la alimente afectează bugetele familiilor.

Congresul a extins doar până în septembrie 2022 ajutorul pentru şcoli, care au reuşit să hrănească milioane de copii din SUA în ultimii doi ani.

Contribuţiile anunţate miercuri au inclus angajamentul organizaţiei nonprofit FoodCorps de a investi 250 de milioane de dolari în mese gratuite şi sănătoase oferite în şcoli şi de a extinde educaţia nutriţională în şcoli.

Asociaţia Industriei Alimentare a promis, de asemenea, că va determina membrii să doneze 2 miliarde de mese cantinelor şi altor organizaţii anul viitor, facilitând în acelaşi timp utilizarea online a bonurilor de masă.

Distribuitorul angro de produse alimentare Sysco va dona 200 de milioane de mese unor organizaţii caritabile şi cantinelor, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari, în următorii cinci ani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fata de cele 80 de miliarde ,

    turnati in Ucraina

    e o nimica toata 

    1. 8 miliarde raportat la preturile nominale de la ei si la populatie si la taxele care se reintorc la buget din suma zisa "alocata" e putin.

      nu mai comparati sumele si nominalul cu alte tari!!! 

      s c cret 

    E absurd și deci important. Cea mai bogată (nominal) economie a lumii, cu cea mai avansată tehnologie, unul dintre cei mai mari exportatori de hrană din lume, etc. are nevoie de donații (pomeni) de la marile corporații pentru că o parte din populație nu are venituri suficiente nici măcar pentru ai asigura mâncarea copiilor care se duc la școală pentru că nu au ce mânca acasă!?. Iar Parlamentul acestei țări democratice refuză să aloce 0,0016% din cheltuielile bugetare pentru combaterea jalnică (mese gratuite la cantina săracilor și bonuri de masă) a foametei? Asta da democrație și respectarea drepturilor și demnității umane. Iar guvernele statelor membre ale federației fac la fel?

    Ceva nu e în regulă într-un astfel de sistem.

    Ceva nu este în regu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb