Sectorul privat din zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări în luna august

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2013

Sectorul privat din zona euro a înregistrat o creştere peste aşteptări în luna august

Activitatea economică în zona euro şi-a revenit în luna august înregistrând cea mai mare creştere din ultimii doi ani, arată un studiu publicat ieri de compania britanică de analize financiare Markit, transmite Reuters. Potrivit sondajului Eurozone Composite Purchasing Managers Index (PMI) realizat de Markit şi citat de Agerpres, indicele care evaluează activitatea din servicii şi industrie prelucrătoare a crescut până la 51,7 puncte în luna august de la 50,5 puncte în luna iulie. Este cea mai ridicată valoare înregistrată de acest indice după luna iunie 2011 şi totodată peste estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe o creştere până la 50,9 puncte.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte indică o expansiune a economiei iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei. "Dacă această tendinţă se confirmă, zona euro ar urma să înregistreze în al treilea trimestru cea mai puternică creştere economică după primăvara lui 2011", estimează Chris Williamson, economistul şef de la Markit, adăugând: "Conjunctura economică care reiese din ultimele date PMI este conformă cu prognozele băncilor centrale şi responsabililor politici care mizează pe o creştere economică modestă".

Relansarea activităţii private în luna august este legată în mare parte de performanţele solide înregistrate în Germania, unde indicele PMI a înregistrat cea mai puternică creştere din acest an (53,4 puncte) susţinută de întărirea cererii interne şi de creşterea vânzărilor la export. Însă Chris Williamson susţine că activitatea în sectorul serviciilor şi industriei prelucrătoare s-a îmbunătăţit şi la periferia zonei euro.

Graţie rezultatelor peste aşteptări înregistrate de Germania şi Franţa, primele două economii din zona euro, cele 17 state care utilizează moneda unică au reuşit să iasă din recesiune în al doilea trimestru al acestui an, când PIB-ul zonei euro a înregistrat o creştere modestă dar peste aşteptări de 0,3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb